reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Aneta, nie masz wpływu na to ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Może by zbadali Ci betę dwa razy to do usg by było wiadomo co i jak i mnij Twojego stresu. Krwiaki często są większe niż pęcherzyk. Ja w ciąży z Małą miałam o wielkości 1 cm x2 cm, pęcherzyk miał wtedy trochę mniej. Bierz duże dawki progesteronu, ja brałam 3x2 duphaston na początku i jeszcze lutkę. A Ty masz napisane luźna tkanka w macicy? Bo ja się z tym nie spotkałam. Cał y czas krwawisz żywą krwią? czy już taką ciemną?

Mojej karty na oczy nie widzialam. Mam wypis tylko z wczoraj bo mialam isc do domu. Lekarz mi tlumaczyl ze po lyzeczkowaniu mam slabe endometrium i ta tkanka tak sie obsuwa. Znowu wieczorem na usg pani doktor pokazywala mi normalnie krwawienie z takiego jakby kółka duzego czerwonego bo usg to z przeplywami robila. Mowila ze pecherzyk sie nie obsunal wiec jest szansa. I ze jest wyzej niz to miejsce z którego krwawie .

Krew mam czerwono czarna ze skrzepami. Krwawie duzo jak podczas okresu wiec sie strasznie boje. Jeden lekarz mowi tak drugi tak a trzeci Jeszce inaczej. Normalnie sama nie wiem co ze mna jest. Na wypisie stoi poronienie rozpoczynające sie? Tak to sie mowi po polsku? Do tego ta ich terminologia niemiecka mnie wykonczy:(

Ah i mam watpliwosci bo drugie usg mialam przez brzuch i ciezko bylo zobaczyc akcje serca. Niby coa pikalo na czerwono taka malutka kropeczka ale nie byla pewna a nie chciała robic mi przez pochwe usg w obawie ze wszystko naruszy. Zreszta ja mam wrażenie ze to krwawienie takie mocne zaczelo sie po tym pierwszym usg rano chwile pochodzilam i sie zaczelo.

Smece Wam kochane. Odezwę sie jutro jak cos bede wiedziec. Pozdrawiam Was wszystkie i dziekuje ze kciuki

Aneta, no coś Ty pisz jak trzeba. My Cie tutaj mocno wspieramy!!!! Ja krew ciemna to lepiej, znaczy że stara i się oczyszcza, najgorzej podobno jak jest żywo czerwona. A tam robią betę hcg?

Aneta nikomu nie smecisz, pisz do nas często, bo my tu o tobie myślimy.

Mój zaczyna wykazywać skruchę, bo chyba widzi, że to nie przelewki. Ale nie dam się szybko przekabacic.

Lux, wózek Adamex Pajero :-). Czuję się dobrze tylko mi strasznie czas się wlecze. Chciałabym być już w 36 tc!!!
oo ladne wozki ma ta firma mi sie barletta i aspena od nich podoba, pamietam jak bratowa byla w ciazy to mnie meczyla ogladaniem wozkow hihhi, no zobacz jaki Ci szybko ta ciaza leci, raz dwa i koncowka bedzie, zycze by zle myli odbiegly i bys mogla sie juz tylko cieszyc

Dzieki dziewczynki :*
U mnie ta krew jest taka okresowa bardziej. Ciemno czerwona plus skrzepy a od godziny taki sluz jasnoczerwony. Troche ustaje. Nie wiem tylko na jak dlugo. Jak leze to jest dobrze ale ja musze caly czas do łazienki takie mam zawsze parcie na pęcherz w ciazy niestety. No i pewnie ten moj cukier znowu bedzie a przy nim tez siusiam często.

Ah i mam watpliwosci bo drugie usg mialam przez brzuch i ciezko bylo zobaczyc akcje serca. Niby coa pikalo na czerwono taka malutka kropeczka ale nie byla pewna a nie chciała robic mi przez pochwe usg w obawie ze wszystko naruszy. Zreszta ja mam wrażenie ze to krwawienie takie mocne zaczelo sie po tym pierwszym usg rano chwile pochodzilam i sie zaczelo.

Smece Wam kochane. Odezwę sie jutro jak cos bede wiedziec. Pozdrawiam Was wszystkie i dziekuje ze kciuki
pisz i nie mow, ze smecisz, zawsze sluzymy rada i pocieszeniem :-) :)

reklama
Do góry