reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Beti trzymam kciuki i czekam na wieści z niecierpliwością :-)
Martaha mam nadzieję, że uda Ci się oczyścić.
Byłam wczoraj u gina i w sumie nic się nie dowiedziałam, kazał wyluzować i przyjść zaraz po miesiączce. Niby wszystko ok, a z badań mam tylko zrobić progesteron w 4 dc.

Oj lucalew....co za bzdura z ta soja? Ja mowie o soya beans?? Wygoogluj sobie moze....? Wplywa na gospodarke hormonalna kobiety dobrze. Inne wiesiolka doradzaja...ja soja bean i juz:-) niektore z tad posluchaly, ja uwazam , ze nie zaszkodzi bo BARDZO ZDROWA jest:-)
, komentujac reszte.... napisalam wczesna ciaza... a ginekolog moja droga tez jeden drugiemu nie rowny i zalecaja bzurnie czasem czekac po pol roku, jak nie ma takiej potrzeby!
I tak jak dziewczyny dziela sie zaleceniami i przepisane leki konsultuja tutaj, tak samo dobrze jest znac opinie i doswiadczenia innych i wtej kwestii ale oczywiscie trzeba zdrowy rozsadek zachowac :-)
Ja juz tutaj ponad 3 lata Urzeduje, duzo historii sie przewalilo... dalej zagladam, tylko rzadziej...
3 mam kciuki dziewczyny za pozytywne nastawienie do wszystkiego!

Ponizej dla wszystkich o soya beans- nie zaszkodzi przeczytac:) Najwazniejsza czesc pod naglowkiem "Research" o phytoestrogenach:)
Link do: The health benefits of... soya

Ostatnia edycja:
Ozila myślę że masz stare informacje albo inaczej niepełne informacje odnośnie soji. Nie produkują już soji wolnej od GMO. Z tymi hormonami też nie jest tak super jak piszesz. http://www.yaacool-eko.pl/index.php?article=2162
Można jeść soje ale dobrze zanim się ja komuś proponuje wiedzieć że nie dla wszystkich i zawsze i nie jest taka super.
Odnośnie zaleceń lekarzy to zawsze każdy decyduje sam czy czekać czy nie i nie tylko z tym. Oczywiście że lekarz lekarzowi nie równy tak jak każda z nas jest inna i ma inny organizm, gospodarkę hormonalna, zdrowie itd oczywiście po to tu jesteśmy żeby się dzielić radosciami i smutkami i się radzimy innych.
Ja też tu jestem długo ale wcześniej tylko podczytywalam. Nie miałam odwagi pisać kiedy byłam w ciąży tymbardziej że była zagrożona.

Beti trzymam mocno kciuki!!!

reklama
Do góry