reklama
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Iza, ja czuję się już w miarę dobrze oprócz tego że słaba jestem i szybko się męczę. Brzuch mi bardzo rośnie, w każdej ciąży miałam duży i coraz ciężej jest
za wyprawka sie powoli rozgladasz?Iza, ja czuję się już w miarę dobrze oprócz tego że słaba jestem i szybko się męczę. Brzuch mi bardzo rośnie, w każdej ciąży miałam duży i coraz ciężej jest
Martaha ja też plamiłam na brązowo, jakoś w 6 czy 7tc. Gin zwiększył mi dawkę duphastonu i od tego czasu siedziałam na L4 bo akurat u mnie potem co chwile coś... ale samo plamienie nic złego nie spowodowało, gin mówił że mogło pęknąć naczynko jakieś skoro kolor brązowawy, kazał się nie przemęczać.
Aneta witaj, światełko dla Twoich Aniołków (*) jeśli masz pytania-śmiało, pytaj. Postaramy się odpowiedzieć i rozwiać Twoje wątpliwości
Lux ja całą ciążę na euthyroxie byłam, teraz zresztą nadal jestem bo kp. Z tym, że ja jestem w grupie ryzyka i miałam zalecone natychmiast przyjechać do endokrynologa jeśli będę w ciąży.
TSH w ciąży ma inne normy trochę, ja miałam zawsze na wynikach w ciąży napisane normy dla poszczególnych trymestrów. Nie mniej jednak samo tsh nie daje pełnego obrazu, może być podwyższone i nic nie powodować bo duże znaczenie ma też ft4. Jedno co wiem to to, że wyższe TSH może (ale oczywiście nie musi) utrudniać zajście w ciążę.
Spokojnie, jakby co to polecisz szybko do endokrynologa i on oceni Twoje wyniki i w razie konieczności włączy leki, nie stresuj się.
Izka pozdrowienia i buziaki dla Was super, że mała zdrowo rośnie
Aneta witaj, światełko dla Twoich Aniołków (*) jeśli masz pytania-śmiało, pytaj. Postaramy się odpowiedzieć i rozwiać Twoje wątpliwości
Lux ja całą ciążę na euthyroxie byłam, teraz zresztą nadal jestem bo kp. Z tym, że ja jestem w grupie ryzyka i miałam zalecone natychmiast przyjechać do endokrynologa jeśli będę w ciąży.
TSH w ciąży ma inne normy trochę, ja miałam zawsze na wynikach w ciąży napisane normy dla poszczególnych trymestrów. Nie mniej jednak samo tsh nie daje pełnego obrazu, może być podwyższone i nic nie powodować bo duże znaczenie ma też ft4. Jedno co wiem to to, że wyższe TSH może (ale oczywiście nie musi) utrudniać zajście w ciążę.
Spokojnie, jakby co to polecisz szybko do endokrynologa i on oceni Twoje wyniki i w razie konieczności włączy leki, nie stresuj się.
dzieki bardzo, u nas endo nawet prywatnie dopiero na kwietnia a jesli bym byla teraz w ciazy to ginekolog moze leki na tsh przepisac? jak to wyglada?Martaha ja też plamiłam na brązowo, jakoś w 6 czy 7tc. Gin zwiększył mi dawkę duphastonu i od tego czasu siedziałam na L4 bo akurat u mnie potem co chwile coś... ale samo plamienie nic złego nie spowodowało, gin mówił że mogło pęknąć naczynko jakieś skoro kolor brązowawy, kazał się nie przemęczać.
chciejka32
Fanka BB :)
Lux mnie nawet lekarz rodzinny wypisuje recepte. Ale chyba lepiej w ciąży być pod opieką endokrynolog, bo tak jak natka pisze normy w ciąży są inne. Ja musiałam co 1,5 miesiąca w ciąży robić tsh FT3 i FT4. U nas niestety też ciężko z dostaniem się do endokrynologa , ale może jak jesteś w ciąży to Cię zapisza.
ja chce zmienic lekarza na taka babke z Poznania, podobno mega dobra specjalistka ginekolog moja bratowa sie w ciazy do niej przeniosla w polowie ciazy i zobacze co ona mi powie jak pojde na wizyte, jak to wyglada, Boze jak ja wytrzymam do tych wynikow, eh osiwiejeLux mnie nawet lekarz rodzinny wypisuje recepte. Ale chyba lepiej w ciąży być pod opieką endokrynolog, bo tak jak natka pisze normy w ciąży są inne. Ja musiałam co 1,5 miesiąca w ciąży robić tsh FT3 i FT4. U nas niestety też ciężko z dostaniem się do endokrynologa , ale może jak jesteś w ciąży to Cię zapisza.
chciejka32
A mnie piersi kluja! Aż w muzgu to czuje, szczególnie prawa pierś właśnie z boku.
mnie z kazdym dniem bola mniej, hmm sluz nadal jest, no sama jestem ciekawaA mnie piersi kluja! Aż w muzgu to czuje, szczególnie prawa pierś właśnie z boku.
reklama
chciejka32
A ja dziś właśnie śluzu mam mniej. .U mnie jutro będzie wszystko jasne.
Martaha jak się czujesz? Pisz nam szybciutko jak sprawdzisz wyniki
Martaha jak się czujesz? Pisz nam szybciutko jak sprawdzisz wyniki