reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Migduch, a ja wyglądają Twoje cykle ? ile trwa faza lutelana ? Jaki masz progesteron ?
Przy wysokiej prolaktynie może być niski progesteron i zbyt krótkie fazy lutealne, co na pewno nie ułatwia zajścia w ciążę ...
U mnie tak było ... cykle ok. 35 dni, w tym owu ok. 24-26 dnia i faza lutealna max 8-11 dni ... brałam wtedy luteinę po owu ...

reklama
LauLau wczesniej cykle 29-32 dni (srednio 30 dni), teraz po luteinie cykle 28-29 dni i owu w 13-14-15 dc. Progesteron niski dlatego biore luteine 2x dziennie po owu i jest ok. Prolaktyna podwyzszona ok 15 razy po obciazeniu wiec tym bardziej sie dziwie ze jest owu!

Migduch, rzeczywiście logiki w tym niewiele ... ale skoro owu potwierdzona, faza lutealna OK, to może lepiej ( w ramach luzowania) działać i czekać :)

LauLau, od 4 cykli nic, poprzednim razem zaskoczylam za 3 razem no i gdzies mi intuicja mowi ze to ta prolaktyna:/ Dlatego myslalam ze ktoras sie orientuje bardziej w temacie bo mnie to nurtuje;))

Migduch ja nie pomogę, bo nigdy nie miałam problemów z prolaktyną.

Kamkaz....gdzie jesteś?

Jestem jestem. Niestety ostatnio miałam niewiele czasu. Bo dokładnie jutro niestety mam urodziny i mój mąż w konspiracji z moją mamą wczoraj zrobili mi imprezkę. Dowiedziałam się o tym przez przypadek. No a że już wiedziałam to pomogłam w przygotowaniu i wczoraj miałam gości. Tylko rodzeństwo, teście i brat z dziewczyną mojego M i mój chrzestny z żoną. No i było 21 osób. A chrzestny zaskoczył mnie totalnie jak przyszedł z bukietem 30 róż. Miłe to było. Dziś na 15 ma przyjść rodzeństwo i chrzestny na kawę bo przecież wszystko trzeba pojeść. Tym bardziej że sporo jedzenia zostało. U nas jest taki zwyczaj że zawsze dajemy jakieś jedzonko do domu. Brat nie przyjedzie dzisiaj więc dostał mięsa, sałatki i ciasto, teściom też spakowałam na dzić bo wolę to rozdać niż mam wyrzucać.

Ps. Muszę się Wam przyznać że mam wspaniałego męża i cudowną rodzinkę. Stawili się wszyscy. Co prawda niektórzy mieli inne plany ale wszystko przełożyli to co się dało,a to co nie to pojechali z imprezki trochę wcześniej. Ale grunt że się stawili.

Beti a jak u Ciebie? Działania są? @ przyszła? Zaczęłam nowy cykl?
Kamkaz... Dobrze, ze się odezwałaś, wyślij mi swój nr na priv w razie co jakbyś pojechała rodzić to wyślesz mi sms a ja przekażę Dziewczynom.

A ja w pracy siedzę i jajo zaraz tu zniose, chce do domu!

Doris właśnie wczoraj @ przyszła,więc nastepna bede miała 11 stycznia dokładnie tak samo jak zaszłam w styczniu z blizniakami też miałam @ 11 stycznia,mam nadzieję ze to będzie szcześliwa data :)

reklama
Do góry