reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

zapominajka no mam 1 wielki obraz i w nim powtykane 3 obrazeczki - m.in tego świętego Dominika -> ale tylko on spadł mi koło głowy haha :-)
p24.jpg

reklama
Butterfly21 coś spadnie na pewno tylko ciekawe ile ;-) ale jak na moje to dosyć szybko się "ustabilizujesz" bo TSH nie jest wysokie (tzn. gdybyś miała np. 7 albo 11 to dłużej na pewno szukałabyś odpowiedniej dawki). Mi na tej pierwszej wizycie endo kazał odczekać aż TSH się ustabilizuje i dopiero rozpocząć staranka, choć szczerze przyznam :zawstydzona/y: trochę go sobie olałam i stwierdziłam że "co ma być to będzie" i nie zabezpieczaliśmy się w dni płodne, ale też specjalnie nie przykładaliśmy do staranek no i się udało w pierwszym cyklu, potem tylko stres był czy TSH spadło ale na szczęście spadło :-). Oczywiście nie namawiam do zachowania takiego jak moje gdyż to było trochę nieodpowiedzialne, ale nie żałuję i nigdy nie wiadomo co przyniesie nam nowy dzień.
I wcale nie jesteś walnięta że wierzysz w cuda, każda z nas stara się poradzić sobie z własnymi uczuciami jak tylko może najlepiej. Cuda istnieją :tak:
Moja przyjaciółka 5 lat starała się zajść w ciążę, jednego roku miałam z moim M pojechać na wakacje do Grecji na Rodos, pech chciał że dzień przed wyjazdem mój M dostał OSPĘ :szok: i nie mógł lecieć 9nie wpuściliby go do samolotu!) Zamiast niego poleciała ze mną moja przyjaciółka. Na miejscu, okazało się że obok nas jest duża góra, Tsambika, na której do góry jest kapliczka, ludzie przychodzą modlić się tam w intencji płodności. Wyobrażasz sobie jak zaświeciły się oczy mojej przyjaciółce gdy się o tym dowiedziała, oczywiście bez gadania od razu była podjęta decyzja że musimy tam wejść. Szłyśmy ponad półtorej godziny w górę, spocone jak nie wiem co, ciało odmawiało posłuszeństwa, bo naprawdę było się gdzie wdrapywać, brak cienia i upał 35-40 stopni, myślałam że nie wejdę. Jak wdrapałyśmy się na górę, okazało się że jeszcze mamy do pokonania 3000 schodów :-D wierz mi, myślałam że umrę. Ostatecznie, doszłyśmy, pomodliłyśmy się za płodność jej, moją, zapaliłyśmy po świeczce. Pół roku później moja przyjaciółka zaszła w ciąże.
Jeden powie zbieg okoliczności, ja powiem cuda istnieją i warto w nie wierzyć!!
Ani@k trudno tak w przód zakładać czy się udało czy nie, ale zawsze warto mieć nadzieję :tak: a tym bardziej jak jesteś w okresie "około-owulacyjnym" to nic tylko brać swojego mężczyznę i uprawiać z nim zapasy &&&&&

Ja pomimo że jeszcze nie mam dziecka, mam obrazek Matki Boskiej z Dzieciątkiem Jezus, symbolizujący aby nigdy nie zabrakło jedzenia dla maleństwa.

danutaski ja z kolei nie jestem jakaś super religijna... ale byłam w Częstochowie i zostawiłam Matce Bożej moją intencję, a pasek św.Dominika zamówiłam u sióstr i czasami się do niego pomodlę :tak: hmm, dla mnie to dobry znak chociaż jeden powie że jestem głupia jak but :)

reklama
Do góry