reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
PaniKovalowa skoro nie chcesz iść na betę to nie lepiej kupić kilka testów i w razie czego powtarzać np. co dwa dni jeśli @ nie będzie dalej? choć moim zdaniem beta wychodzi taniej i jest pewność :-) pierwsze słyszę żeby rodzinny mógł skierować na betę. Fajnie macie, u nas lekarz pierwszego kontaktu na betę nie kieruje.

Marcepanek a tak się zastanowiłam po co robiłaś test owu teraz przed terminem @? :-) może faktycznie coś Ci się poprzesuwało skoro test pozytywny. Także jeśli dopiero teraz owu to i termin @ się o te dwa tyg przesunie.

Magda jednak dobrze przeczuwałaś z tą nadchodzącą @. Przykro mi, że jednak się nie udało.. ale teraz jesteś uzbrojona w leki na nowy cykl, są nowe nadzieje i nowe szanse także trzymamy kciuki!

Bluecaat ja się ostatnio ciągle z moim sprzeczam o to, że on wiecznie zmęczony a ja tylko w kółko muszę gotować, sprzątać itd i nawet nie mam kiedy odpocząć ostatnio. Naprawdę podziwiam te babki, które nie pracują tylko zajmują się domem! Ja bym mimo wszystko chyba zwariowała gdybym tak całe życie na okrągło musiała ;-)

kamkaz a widzisz, mówiłam że wszystko będzie dobrze! Bardzo się cieszę i teraz już oficjalnie gratuluję :-) teraz będzie już wszystko dobrze!

Magda @ powinnam dostać 12 maja, owu miałam w okolicach 25-30 kwietnia.
90_Natka betę właśnie chcę zrobić ;) najpóźniej pójdę na betę w poniedziałek, a może nawet jutro jak mi się uda. :)

Kamkaz moc naszych && niech teraz bedzie przez resztę ciąży :)

Magda_z_uk tule :(
Ja jeszcze poczekam ,choć jasne że mnie kusi. Jutro rano albo w sobotę zrobie test. A potem betę o ile @nie przyjdzie.

wgoracejwodzie ale na ruchy masz czas jesli do 22tyg nie bedziesz czuć to wtedy można zacząć się martwić. Wiem ,że łatwo mowic ,ale postaraj sie nie denerwować bo to na pewno nie jest dobre dla WAS.

Panikovalowa jak jestes po terminie i nie piłaś w ciagu ostatnich dwoch godzin to mozesz o każdej porze dnia.

90_natka sama nie wiem co mnie pokusiło ,chyba ciekawość. No i te cyce które mnie dosłownie doprowadzają do szału. Tylko ,że jedna owulacje już miałam ,wszystkie znaki na to wskazywały między 12 a 14dc. Nie chce sobie nic wkręcać choć to nie jest łatwe.

PaniKovalowa u mnie beta kosztuje 20 zł a test ok 10zł więc dużej różnicy nie ma, a beta jest ,bardziej wiarygodna i czuła od testu. A te.20 zł wydasz na jakieś pierdoły a beta napewno by Cię uspokoiła i wiedziałabyś na czym stoisz.
Pierwsze słyszę aby lekarz rodzinny mógł dać przekaz na betę. U mnie tak nie jest, przekaz może dać ginekolog.

Marcepanek czy nie ma u Ciebie sytuacji tzw podwójnej owulacji? U mnie to jest norma. Gdzieś ok 12 dc były wszystkie objawy owulacji ale do niej nie dochodziło i pojawiała się kolejna i wtedy dochodziło do owulacji.
Teraz.w.ciąże zaszłam gdy owulację miałam w 21dc, ale z Majeczką zaszłam w 29dc więc czasem tak może być i dlatego cykle się wydłużają.
Może być też tak jak pisały dziewczyny że czasem ciąża wyjdzie na teście owulacyjnym więc może warto spróbować powtórzyć test ale ciążowy

Poczekam jednak z tą betą do poniedziałku, jutro abo w sobotę zrobię drugi test, zobaczymy co będzie. Bo coś mi się wydaje, że organizm robi mnie w konia.

reklama
Kamkaz wspaniałe wieści!!! Nawet nie wiesz jak się cieszę Twoim szczęściem :tak: :-) Mam nadzieję,że za 2 tygodnie wieści będą równie dobre!

PaniKovalowa test już powinien wyjść. Nawet ten o czułości 25. Zatestuj jutro ;-)

Marcepanku trzymam kciuki zatem za testowanie! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Natka dziękuję! Kurcze....aż mam stresa przed tym cyklem :eek:

Bluecaat i jak sytuacja na froncie? Pogadałaś ze swoim? Oby było lepiej :tak:

Do góry