reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

doris ja musiałam mieć cykl stymulowany, bo przez moje PCO miałam długie, bezowulacyjne cykle. Brałam CLO przez 5 dni na początku cyklu, później przy dojrzałym pęcherzyku zastrzyk z pregnylu na pękniecie, a potem przez 10 dni duphaston. No i oczywiście przy tym monitoring cyklu min. 3 razy.

reklama
Natka nie biorę żadnych leków. Ja temperaturę mam sporadycznie a raczej od wielkiego dzwonu. No więc póki jej nie ma to nic nie biorę. Ale za to jak się pojawi to leżę plackiem. No i ja mam tendencję przy przeziębieniu do utraty głosu. Ale i to po kilku dniach mija więc ok. Gardło już nie boli jakoś tak mocno więc też.wolę nie brać. Teraz jestem na etapie herbatki z dużą ilością cytrynki no i z sokiem malinowym. Ale dam radę. Wkońcu kto jak nie ja prawda?:))

Cześć kobietki. Słońce świeci aż ma się chęci do życia :)

Doris skąd ja to znam...nawet niby podejścia w stylu nie staramy się tylko kochamy ,a będzie co ma być. Jednak psychika robi swoje...

Kamkaz zdrowia i jak 90_natka pisze lepiej uważać z lekami ,nawet podczas starań te bezpieczne będą lepsze w razie czego ;)
A następne testowanie kiedy? Bo czekam na dobre wieści :)

U mnie 9dc i dziwne bo wygląda jakbym już miała dni płodne. Testować w tym cyklu nie będę zresztą doktor i tak zalecił w terminie @ jesli nie przyjdzie dwie bety z racji ,że przez tego dziada ostatnie testy były fałszywie pozytywne. Swoją drogą czy miała tak któraś z was ,że przez torbiel w organizmie wzrosła beta? Bo mi to się wydało dziwne.

Hej dziewczyny, ale mi się ten cykl dłuży... Dopiero 13dc, jutro prawdopodobnie owulacja. Oj oby się udało! Zakupiłam sobie nową lekturę "Ciąża tydzień po tygodniu - przewodnik po najbardziej fascynującym okresie twojego życia" wyd. Świat Książki. Fajna książka. ;)
Ostatnio mam taki mętlik w głowie, głupie myśli. Ciągle chodzę przygnębiona. W sumie to odkąd miałam zakończoną cp to taka jestem. Boje się, że to może być depresja...
A co u Was? Wczoraj u mnie taka piękna pogoda była, dzisiaj już bardziej pochmurno ale nadal ciepło. :)

Cześć dziewczyny!!

Odzywamy się i My.
Przepraszamy, ale mam ciężkie dni z mężem i nie miałam kiedy do Was napisać.
Dzidziak po wizycie jest zdrowy,serduszko pięknie bije i jesteśmy młodsi o 2 tyg :-)
11133648_879884258755535_6292914508140136507_n.jpg

Całujemy wszystkie kochane ciocie!
Czy mnie kopie? Nie są to jeszcze kopnięcia a delikatne smyrania.
Mój dzidziak jest baardzo rozleniuchowany i woli spać :-)

Podczytuje Was i jestem na bieżąco.
Witam nowe dziewczyny i zapalam (*) dla aniołków.
Trzymam za staraczki kciuki.
A zaciążonym spokojnej ciąży i szybkiego porodu :-)
Buziaki!!

Załączniki

• 11133648_879884258755535_6292914508140136507_n.jpg
    11133648_879884258755535_6292914508140136507_n.jpg
    60,3 KB · Wyświetleń: 61
Sysiq ale słodziutki:-D poczekaj jeszcze trochę a poczujesz kopniaki:-D ja dwa tygodnie temu też myślałam, że mój synuś jest spokojny a teraz szaleje a szczególnie wieczorem aż cały brzuch podskakuje:-D ale jest to przyjemne gorzej jak na pęcherz natrafi:eek:

Doris miło Cię widzieć, trzymam kciuki za starania &&&&&&&

Kamkaz przeziębienie- to często pierwszy objaw ciąży:-) oby, oby zaciskam kciuki &&&&&&&

hej, też czytam na bieżąco, ale u mnie nic ciekawego, więc nie piszę....
Sysiq myślałam o Tobie, że miałaś się odezwać po wizycie, cieszę się, że wszystko ok....
Kamkaz, Doris, PaniKovalova trzymam kciuki za wszystkie.....
Co do ruchów to wprawdzie jeszcze bardzo wcześnie, ale ja już się ich doszukuję, w pierwszej poczułam w 19 tygodniu, i zobaczyłam, bo akurat wystawiłam brzuch do słońca na balkonie i Kingula 3 razy puknęła...
Wczoraj zmierzyłam sobie glukozę po obiedzie, a dzisiaj na czczo i po śniadaniu. Na czczo ok, po posiłkach też, ale widzę, że delikatnie ruszyły w górę, chyba pora zacząć robić sobie przegląd cukrów raz w tygodniu, Natka a u Ciebie jak z tymi wynikami?

Ja poroniłam 02.10. a termin mam na 10.10., a moim dwóm koleżankom, które zaszły w ciążę w tym czasie, co ja, powoli zbliżają się terminy. W środę się z nimi widzę, więc tematy będą typowo porodowe. Do tego trzecia koleżanka jest nasza wspólną położną:-)

Ostatnia edycja:
Kamkaz i jak tam zdrówko?

Marcepanek torbiele jajników mogą dawać fałszywie dodatnie testy.

Sysiq oj, mam nadzieję, że szybko sobie z mężem wszystko powyjaśniacie i pogodzicie się:-) słodki maluch i super, że wszystko jest dobrze:-)

Ania_kropla u mnie cukry średnio. Skaczą niestety.. dziś byłam na wizycie u diabetologa i jak do następnej wizyty nie uda się uregulować żeby po posiłku było do 120 to niestety insulina. Na razie mam problem z dietą bo raz po tych samych produktach jest ok, a raz ponad normę. Nie wiem dlaczego tak..

Ostatnia edycja:
reklama
Niestety dziewczyny tak jak myślała - test negatywny. Już nie mam złudzeń. Teraz czekam na @. Boję się żeby sytuacja się nie powtórzyła kiedy to staraliśmy się o dziecko prawie 4 lata. Wiem, że tego nie zniosę psychicznie ale i fizycznie chyba też. Ehh mam dość tego wszystkiego..... sorki dziewczyny

Do góry