reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Natka90- witaj.. przykro nam z powodu Twoich doświadczeń..wszystkie przechodziłyśmy przez mniej lub bardziej podobne doświadczenia. Jednak temat forum to:starania po straconej-więc trzymam kciuki za miłe staranka i wspaniałe efekty tych działań. Pamiętajcie wszystkie o kwasie foliowym..aby brać jeszcze przed starankami..

90 natka- ale macie podobne nicki ;p
Dzisiaj widziałam jak mi brzuszek podskoczył przy okazji kopniaczka:-). Cieszę się bo od 2 dni nic dzidzi nie kopała a dzisiaj daje znać co parę godzin;-).

Agaawa- nie jestem najbardziej na bieżąco..ale słyszałam że masaż szyjki bardzo przyspiesza.. miałaś już?

Sysig- ja też się czuję super..ale jakby szybciej się eksploatuje.. złapała mnie chęć na maślane ciasteczka- zagniotłam ciasto i teraz nie mam sily ich wykroić i wsadzić do piekarnika ;p a tylko teraz mam chwilkę bo uśpiłam Stellę na balkonie.. no nic zrobię popołudniu ;p Mam dużo chęci ale sił brakuje.. często drzemię z córcią ok 12.. bo ledwo co na nogach się trzymam.. A TO JESZCZE NIE POŁOWA! ;)
U mnie wczoraj skończone 18 tygodni

Ostatnia edycja:
natka90 witaj. światełko dla Twojego Aniołka
[*]
rzeczywiście mamy bardzo podobne nicki heh ;-)

martoocha ja pierwsze takie solidniejsze smyranie poczułam na początku tego tygodnia, dwa dni pod rząd, a później cisza. No i dziś o 12 znowu taki konkretniejszy kopniaczek, chyba pierwszy taki, że to TO bez żadnych wątpliwości i to nie w momencie kiedy bardzo skupiałam się żeby coś wyczuć tylko po prostu tak jak sobie siedziałam ;-) mam nadzieję, że teraz to już coraz regularniej i częściej będzie bo zawsze to jakieś uspokojenie :-)
ale masz fajnie, że już takie porządne kopniaczki, że aż widać :-) no i w ogóle leci ten czas... już prawie połowa :-)

Dziewczyny jak któraś będzie kopiować listę to mi też może zmienić, Maciek urodził się 13.11.14 :)

Agawa, Rurka &&&&&&&&&

90_ natka - gratuluje ruchów:)

Ania - Ty też za chwilę poczujesz :)

Natka90 - witaj, [*] dla Aniołka

90 natka no myślałam ogólnie nad tego typu badaniami. Teraz jest tego dosyć dużo. Ale właściwie nie jesteśmy obciążeni genetycznie żadnymi wadami w rodzinie same zdrowe dzieci więc chyba zostanę przy samym usg. Chociaż zastanawialam się czy z usg też nie zrezygnować. Właściwie to są to dodatkowe koszta a przecież wynik i tak nic nie zmieni. Ogólnie jeszcze myślę nad tym ale rozważam samo usg.

Natka90 witaj, światełko dla Twojego Aniołka.[´][´]

Wczoraj byłam na zakupach i kupiłam se takie ni to leginsy ni to dżinsy ciążowe. No i muszę powiedzieć że polecam. Niby brzuszka jeszcze nie mam ale w zwykłych spodniach już tak mnie gniotło, szczególnie wieczorem że nie szło wyrobić. Chodziłam w takich leginsach z luźną gumką na brzuchu albo w dresach i myślałam sobie że jaka to ulga i jak wygodnie. No ale do pracy jednak trzeba się jakoś ogarnąć więc poszłam na zakupy, przymierzyłam i se myśle jak ja mogłam się do tej pory męczyć w tych leginsach i dresach :p wygodne to naprawdę. Nawet dałam mamie przymierzyć i ona też mówi że rewelacja. Kupiłam rozmiar większe, tak przyszlościowo ;) i naprawdę nie jest mi głupio już w nich chodzić bo nie widać że to ciążówki. Naprawdę dziewczyny polecam. Resztę ubrań można kupować normalnych bo naprawdę nie ma różnicy (oprócz w cenie, oczywiście ciążowe droższe) ale spodnie albo legi warto kupić ciążowe.

Ps. Zazdraszczam kopniaczków :D

Ania ja myślę, że u Ciebie to też już kwestia dni i poczujesz ruchy:tak:

Colly jak chcesz robić tylko usg to jeśli masz zaufanie do swojego gina to myślę, że nie musisz płacić za dodatkowe. Tak czy siak te najważniejsze parametry czyli NT i kość nosową zmierzy Ci Twój gin.
Ja miałam pełne prenatalne robione (usg+PAPPA) i za miesiąc mam te drugie czyli szczegółową ocenę serduszka i innych narządów :-) z tym, że ja nie płacę bo mi przysługuje uczestnictwo w programie badań prenatalnych w ramach NFZ.
A co do spodni ciążowych to ja od stycznia już w takich chodzę bo wygodniej:-D

póki jeszcze mam ... to prosto z brzucha ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Załączniki

• 1425750612163.jpg
    1425750612163.jpg
    11,1 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Rurka ale slicznie wygladasz.

Natka90
[*] dla Twojego Aniołka.

Dziewczyny Wy juz ruchy czujecie, ale ten czas leci! Jak ja sie z Wami ciesze, ze tak ladńie idzie! &&&&&&&&&

a dla potrzebujących ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Galway kochana, Ty sobie nie bierz do serca co ja tam wypisuje, jestes cudowną mamą a Twoje oba skarby sa cudowne. A ja poprostu miewam depresje prżedporodowe, bo to sie wszystko tak przedłuża. Ale dzis mieliśmy dzien śmiania sie z meźem. Chociaż tyle.

U nas nas dzis dzien pracowity. Wyganialismy synka. Po wczorajszym masażu szyjki dzisiejszy sex był bolacy. Ale i tak jeszcze sprzątanie, zakupy i do tego 3- godzinny spacer zaliczony. Jak wróciliśmy z meźem, to padlam trupem. Podobno usnęłam w minutę. Ja nie pamietam:)) a synuś nic - druga najładniejsza data minęła. Smutno troche. Moja mama nas rodziła 2 tyg po terminie i musieli wywoływać, nie chciałam wierzyć, ale wyglada na to, ze geny robią swoje i jak u mamy, tak tez bedzie u córki:)

Do góry