reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Urlop naprawdę super..dużo jeżdżenia samochodem, ale przynajmniej 'cos' zobaczyliśmy..
Dziś już do pracy ;/ nawet nie wiecie jak mi się nie chce..
M. wyjechał w trasę na Bałkany na 10 dni i się rozbeczałam jak dziecko jak dziś ukradkiem wychodził :sorry2:.
NIE MAM ABSOLUTNIE pojęcia jak ja przeżuję te dni.. Nigdy wcześniej na tak długo się nie rozstawaliśmy i po drugie NIGDY nie byłam sama tak długo :zawstydzona/y:.
Mam opuchnięte oczy i już nie mogę zasnąć..

p.s juz jest nowy wykresik w stópce..

Zaczęłam pisać wczoraj wieczorem, ale mój M zawołał mnie na kolację no i tak mi się zapomniało ;-)

Myszka2829 ja także słyszałam, że mam czekać na "ból nie do wytrzymania". I obym się go nie doczekała !! :biggrin2:
Kiedy testujesz? Trzymam kciuki !!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Gratuluje pozałatwiania papierków no i oby już niemiłych niespodzianek nie było !!
Butterfly21 czy Ty masz PCOS że masz wywoływaną @? 15 czerwca już tuż tuż, będzie wszystko dobrze, ciekawe tylko co z tą owulką u Ciebie.
Ewelka10 kochana ja mam cały czas wizyty co 4 tygodnie, morfologię i mocz miałam badane do tej pory dwa razy, teraz będę szła to mam zbadać mocz, morfologii podobno nie trzeba ale to tylko 10zł więc przy okazji sobie zrobię, teraz mnie czeka na dniach test na glukozę :szok:.
Podobno "normalny" lekarz sprawdza morfologię podczas całej ciąży trzykrotnie, ale to wtedy gdy nic się nie dzieje, no i wiadomo, my to się zamartwiamy na zapas, więc ja pewnie dlatego sobie zrobię to podstawowe badanie pomimo że nie trzeba, aby wiedzieć że wszystko ok.
Kruszka cieszę się że chlebuś wyszedł :tak: u mnie tak samo nie miał szansy ostygnąć :-)
Ani@k witam Ciebie po urlopie, mam nadzieję że szczęśliwa i wypoczęta, szkoda tylko że @ przyszła bo ja obstawiałam zdjęcia dwóch kreseczek.
Lopop masz rację. Tylko jak wszędzie wokoło się słyszy samo złe i nigdzie nic pozytywnego to trudno mieć inne nastawienie! Jedna koleżanka tak opowiadała o porodzie, że mała się łokciem zaczepiła i by ją całą porozrywała, że słuchając takiej opowieści to odechciewa się wszystkiego !!
MartOocha witaj kochana, na wykresie widziałam że Twój M wyjeżdża teraz, więc oby na dniach tempka wzrosła, bo przytulanki były a plemniczki potrafią poczekać na owulkę nawet do 7 dni &&&&&&&
Kochana, może ten "wyjeżdżony urlop" to taki ostatni przed siedzeniem w domu przez 9 miesięcy hehe oby !!
Karo01 to dzidzia naprawdę spora !! Kochana, na pewno Ci przykro, ale dasz radę, Ty także zajdziesz w upragnioną ciążę i urodzisz zdrowego dzidziusia, a Twój Aniołek patrzy na Was z góry i na pewno chce abyś była szczęśliwa.

Maroocha opowiadaj jak bylo na urlopie :-))
hihi zaznaczyło mi nie ten post co trzeba:-D:-D:-D
matcoocha witaj po urlopie szybko zleci do M przyjazdu i wpadki życzę po tak długiej rozłące:):)
hej
a juz chialam pisac gdzie martoocha....
moja siostra wczoraj urodzila:-),bardzo sie ciesze ale byc moze ja bym tez wczoraj albo w poprzednich urodzila mojego Aniolka.:-(Tak mi troche smutno.Ale pozatym probuje sie jakos trzymac.A maly duzy klocek bo widzialam na zdjeciach i wazyl 3900kg i 56cm dlugi.Ale jestem dumna ciotka drugiego siostrzenca.
U nas ladna pogoda i akurat zesmy przyjechali z odrogu od mojej ciotki,taki ladny sloneczny dzien,wiec zesmy zagrilowali i spedzili milo dzien.:-)
Dziewczyny milej niedzieli zycze jeszcze
wiem ze Ci przykro ...ale już nic nie możemy zrobić jak tylko wspominać naszych Aniołków i być dobrej myśli z uda się nam dalej&&&

Ja czekałam na @ po poronieniu prawie 9 tyg. Ginek powiedział,że lepiej poczekać niż szprycować organizm,ale każdy przypadek jest inny. W kazdym razie jednej rzeczy po tym wszystkim się nauczyłam..mniej się martwić, więcej cieszyć z życia :tak:

reklama
Butterfly21 mam koleżankę z PCOS. Starała się prawie rok o ciążę, nie wychodziło, namówiłam ją aby badała tempkę. Cykle miała dwudziesto-kilko-dniowe, ale jak się okazało bez owulacji. Poszła z tym do lekarza, stwierdził u niej także PCOS, namówiłam ją na tabletki na wzrost jajeczek, które brała od 5dc, potem co drugi dzień monitoring czy rosną, udało się rosły i wzięła zastrzyk na wywołanie owulacji i wyobraź sobie zaszła w ciążę w pierwszym takim cyklu !!
Możesz czasami długo poczekać na @ jeżeli masz PCOS. Najważniejsze, to ta wizyta którą będziesz miała w piątek - na niej ginek sprawdzi czy wszystko ładnie się oczyściło, no i pomoże Ci zdecydować czy czekać na @ czy będziecie wywoływać - z PCOS jest trochę inaczej niż normalnie, dlatego może stwierdzić żeby nie czekać. Przypomnij mi, miałaś zabieg?

Do góry