reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Colly ja tak mam całe życie to znaczy odkąd pamiętam a nie mam cukrzycy, czasem to nawet nogi mi drżą jak jestem bardzo głodna, raczej staram się jeść regularnie, w sumie to jem (cokolwiek) co 3,4 godziny

Ale zawsze trzeba to sprawdzić.

reklama
O nie :( ale to mozliwe jeśli wcześniej tak nie miałam?
Jak wygląda te badanie po wypiciu glukozy? Pobieraja krew kilka razy? Jeśli tak to w taki normalny sposób czy tak jak cukrzycy sobie mierzą z palca?

Colly zawsze lepiej zapytać lekarza, po co masz się denerwować? Trzymam &&&&& żeby było ok :happy2:

Dziewczynki czytam Was regularnie ale nie piszę bo u mnie nic nowego niestety.

Ewik ja też się zastanawiałam czy uaktualniać się na liście bo to już nudne tak od dwóch lat i ciągle nic. Dziewczyny które starały się jak trafiłam na forum są już w kolejnej ciąży a ja ciągle nic. Ech no musimy mieć nadzieję, choć naprawdę to trudne. Też piję ten Inofolic, zaszkodzić nie zaszkodzi...

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :tak::-)

Karo witaj:-) mam nadzieję, że szybko zaleczysz co trzeba i dołączysz do staraczek :-)

Colly ja pojęcia nie mam czy to może być cukrzyca, aczkolwiek też mam takie trzęsawki jak jestem głodna (najczęściej rano), a cukier ostatnio miałam badany i był w normie. Nie mniej jednak ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym zapytać gina czy powinnaś się tym martwić.

Neta nadzieja umiera ostatnia.. uda się i trzeba w to wierzyć:tak:

Natka no właśnie wstyd mi dzwonić do lekarza. Powinnam być u niego na wizycie w piątek (umówionej wstępnie, nie byłam zapisana na konkretną godzinę) ale nie poszłam. Miałam trzy tygodnie żeby pójść na pobranie krwi ale ja się tego panicznie boję i nie mogę się zebrać. Mdleje czasami jeszcze w kolejce przed pobraniem. No a bez wyników chyba nie mam się po co pokazywać. A jak słysze o jakimś dodatkowym badaniu z krwi to mam ciarki :(

Cześć Dziewczynki!

Ja po ktg. Puls piekny, ruchy Piotrusia dzikie, ale ja nie mam żadnych skórczy:)) takze byle do dnia kobiet:))

i wczoraj rozlozylismy lozeczko. Posciel wyglada super, ale musze ja złożyć bo ochraniacz jest ciut za wysoki, bo materacyk leży na najwyższym poziomie. A kołderka zbyt gruba, kupiłam ja na przyszłość. No ale i tak raduje sie moje serce.

Sciskam Was wszystkie.

Colly pobierają nad czczo krew potem pijesz wodę z glukoza i po niej za godzinę jeszcze raz pobierają krew i czasami jeszcze po następnej godzinie zależy od lekarza jak zdecyduje czyli pobranie nad czczo godzinę po wypicu glukozy i 2h po wypiciu. Takie są objawy cukrzycy....czy robisz duże przerwy między posiłkami? Jedsli tak to musisz jeść co 3h o ostatni posiłek o 21-22 nie możesz go pomijac

Idz do lekarza kochana bo to już nie chodzi tylko o Ciebie a o maleństwo. W ciąży cukrzyca się często pojawia... Mogłaś nie mieć jej wcześniej

Colly nie ma co panikować, tak jak ania mówi, te trzęsawki mogą być, a wyniki glukozy mogą być ok, ja miałam cukrzycę w ciąży, glukoza na czczo na początku była ok, dopiero obciążenie w 25 tyg wykazało cukrzycę, lekarz oczywiście może zlecić ci test obciążenia, ale wyniki na tym etapie ciąży mogą nic nie wykazać, ja miałam podobne trzęsawki przed i w ciąży i diabetolog, do której chodziłam, mówiła że to mogło zwiastunować problemy z poziomem cukru... sorki, że tak chaotycznie, jeśli masz możliwość to skontaktuj się z lekarzem, a jeśli nie to wystarczy, że będziesz częściej jadła mniejsze porcje, tak co 3 h max...
Agawa super wieści, czekamy z niecierpliwością na rozpakowanie....

reklama
Colly badanie cukru polega na tym, że na czczo idziesz do pobrania krwi z glukozą do rozrobienia i siostra sama Ci szykuje. Na początku pobiera krew przed wypiciem a potem po pobraniu i wypiciu kubka glukozy pobiera ponownie po godzinie i potem po dwóch godzinach. Jak u mnie miałam robione obciążenie glukozą to pobierali z żyły krew a nie z palca. NIe jest to przyjemne, ale da się przeżyć więc spokojnie. Jeśli masz możliwość to idź na to badanie z kimś, tym bardziej, ze musisz tam czekać przez godziny w laboratorium. No i nie bagatelizuj tego i skontaktuj się z lekarzem.
Agaawa Twoje serce się raduję a przy okazji moje również bo Ty jesteś szczęśliwa i życzę Wam jak najlepiej :-)

Do góry