reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Colly ja tak mam całe życie to znaczy odkąd pamiętam a nie mam cukrzycy, czasem to nawet nogi mi drżą jak jestem bardzo głodna, raczej staram się jeść regularnie, w sumie to jem (cokolwiek) co 3,4 godziny

Ale zawsze trzeba to sprawdzić.

reklama
O nie :( ale to mozliwe jeśli wcześniej tak nie miałam?
Jak wygląda te badanie po wypiciu glukozy? Pobieraja krew kilka razy? Jeśli tak to w taki normalny sposób czy tak jak cukrzycy sobie mierzą z palca?

Colly zawsze lepiej zapytać lekarza, po co masz się denerwować? Trzymam &&&&& żeby było ok :happy2:

Dziewczynki czytam Was regularnie ale nie piszę bo u mnie nic nowego niestety.

Ewik ja też się zastanawiałam czy uaktualniać się na liście bo to już nudne tak od dwóch lat i ciągle nic. Dziewczyny które starały się jak trafiłam na forum są już w kolejnej ciąży a ja ciągle nic. Ech no musimy mieć nadzieję, choć naprawdę to trudne. Też piję ten Inofolic, zaszkodzić nie zaszkodzi...

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :tak::-)

Karo witaj:-) mam nadzieję, że szybko zaleczysz co trzeba i dołączysz do staraczek :-)

Colly ja pojęcia nie mam czy to może być cukrzyca, aczkolwiek też mam takie trzęsawki jak jestem głodna (najczęściej rano), a cukier ostatnio miałam badany i był w normie. Nie mniej jednak ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym zapytać gina czy powinnaś się tym martwić.

Neta nadzieja umiera ostatnia.. uda się i trzeba w to wierzyć:tak:

Natka no właśnie wstyd mi dzwonić do lekarza. Powinnam być u niego na wizycie w piątek (umówionej wstępnie, nie byłam zapisana na konkretną godzinę) ale nie poszłam. Miałam trzy tygodnie żeby pójść na pobranie krwi ale ja się tego panicznie boję i nie mogę się zebrać. Mdleje czasami jeszcze w kolejce przed pobraniem. No a bez wyników chyba nie mam się po co pokazywać. A jak słysze o jakimś dodatkowym badaniu z krwi to mam ciarki :(

Cześć Dziewczynki!

Ja po ktg. Puls piekny, ruchy Piotrusia dzikie, ale ja nie mam żadnych skórczy:)) takze byle do dnia kobiet:))

i wczoraj rozlozylismy lozeczko. Posciel wyglada super, ale musze ja złożyć bo ochraniacz jest ciut za wysoki, bo materacyk leży na najwyższym poziomie. A kołderka zbyt gruba, kupiłam ja na przyszłość. No ale i tak raduje sie moje serce.

Sciskam Was wszystkie.

Colly pobierają nad czczo krew potem pijesz wodę z glukoza i po niej za godzinę jeszcze raz pobierają krew i czasami jeszcze po następnej godzinie zależy od lekarza jak zdecyduje czyli pobranie nad czczo godzinę po wypicu glukozy i 2h po wypiciu. Takie są objawy cukrzycy....czy robisz duże przerwy między posiłkami? Jedsli tak to musisz jeść co 3h o ostatni posiłek o 21-22 nie możesz go pomijac

Idz do lekarza kochana bo to już nie chodzi tylko o Ciebie a o maleństwo. W ciąży cukrzyca się często pojawia... Mogłaś nie mieć jej wcześniej

Colly nie ma co panikować, tak jak ania mówi, te trzęsawki mogą być, a wyniki glukozy mogą być ok, ja miałam cukrzycę w ciąży, glukoza na czczo na początku była ok, dopiero obciążenie w 25 tyg wykazało cukrzycę, lekarz oczywiście może zlecić ci test obciążenia, ale wyniki na tym etapie ciąży mogą nic nie wykazać, ja miałam podobne trzęsawki przed i w ciąży i diabetolog, do której chodziłam, mówiła że to mogło zwiastunować problemy z poziomem cukru... sorki, że tak chaotycznie, jeśli masz możliwość to skontaktuj się z lekarzem, a jeśli nie to wystarczy, że będziesz częściej jadła mniejsze porcje, tak co 3 h max...
Agawa super wieści, czekamy z niecierpliwością na rozpakowanie....

reklama
Colly badanie cukru polega na tym, że na czczo idziesz do pobrania krwi z glukozą do rozrobienia i siostra sama Ci szykuje. Na początku pobiera krew przed wypiciem a potem po pobraniu i wypiciu kubka glukozy pobiera ponownie po godzinie i potem po dwóch godzinach. Jak u mnie miałam robione obciążenie glukozą to pobierali z żyły krew a nie z palca. NIe jest to przyjemne, ale da się przeżyć więc spokojnie. Jeśli masz możliwość to idź na to badanie z kimś, tym bardziej, ze musisz tam czekać przez godziny w laboratorium. No i nie bagatelizuj tego i skontaktuj się z lekarzem.
Agaawa Twoje serce się raduję a przy okazji moje również bo Ty jesteś szczęśliwa i życzę Wam jak najlepiej :-)

Do góry