reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Trzymajcie kciuki, jestem u gina tzn czekam na wizytę :) u tego całkiem nowego z lepszym sprzętem i super opiniami..

W naszym szpitalu nie dają znieczulenia, dałam radę, ale powiem wam, że z bólu wymiotowalam, ale nie popekalam i nie nacinali mnie.

reklama
Cześć!

dziewczyńy, nie przesadzajcie z tym IP przy infekcji z moczu. Byłam u internisty, widziałam badania, nie mam żadnych bakterii, okazało sie, ze mam mocno podwyższone ketony w moczu. Dr pytała, czy nie mam cukrzycy. Ale cukru w moczu nie wyszły. Pamiętacie - w krzywej glukozowej miałam wynik na granicy normy i szczerze to nie zastosowałam sie specjalnie do diety:) mam powtórzyć wynik i do gina z nim. Poczytalam o tym w necie i .... Moze to oznaczać , ze organizm głoduje - nie ma juz co spalać jesli chodzi o glukozę i dlatego zaczyna spalać tłuszcze, a ketony to jest pozostałość po tych tluszczach. Trzeba jeść częściej, kolacja duzo pózniej niż normalnie, pic duzo wody, no i raczej odstawić słodycze i taka dietę cukrzycową sobie zrobić. Wiec sie zastosuje, w pn powtórka wyniku, moze to wystarczy. Ale nie jestem zaskoczona, bo ja na jedzenie niezbyt patrzeć moge w tej ciazy. Piotruś po prostu wszystko ze mnie zjada. Ale juz sie poprawiam.

Izka biedaku, masz siniaki?

Rurka - no w końcu!

Kamkaz az skończysz kuracje i wszystko sie pieknie ułoży, zobaczysz. &&&&&&

Agaawa- ja też miałam ketony podwyższone w ciąży ze Stellą.. okazało się że pomaga zjedzenie codziennie czegoś w nocy.. byle kanapka,owoc.. mój lekarz mi tak poradził i potem zawsze było super;-)

Hej Dziewczyny, mam problem, biorę luteinę dopochwowo, kilka dni temu straciłam przytomność w domu, czuję się bardzo kiepsko, jestem senna, ciągle mi się robi słabo jak chwilę postoję, czy to możliwe żeby po luteinie tak się działo? Jestem bardzo zaniepokojona... Dzisiaj rano z tego wszystkiego zrobiłam test, oczywiście negatywny.

Joawa nigdy nie słyszałam, żeby po luteinie działo się coś takiego, ale może jestem w błędzie. Nie możesz zadzwonić do gina i zapytać?

Ja po wizycie, trochę podlamana jestem.Owszem mamy zielone światło, ale najprawdopodobniej mam niedrożność prawego jajowodu, mam tam jakiegoś wodniaka.Jeżeli do 6 miesięcy nie zajde to wskazana będzie laparoskopia. Ale boję się zajść bo pewnie duże prawdopodobieństwo jest, że będzie pozamaciczna.

Chciejka i jak u gina?

Agaawa dobrze, że się wyjaśniło z tymi wynikami:-)

Joawa pierwsze słyszę, żeby ktoś tak reagował na luteinę. Może zadzwoń albo idź do lekarza zapytać?

Edit: Chciejka a po czym gin stwierdził niedrożność? Miałaś hsg albo laparoskopię? I po czym gin stwierdził, że jest duża szansa na ciążę pozamaciczną?

Robił mi tylko usg, ale takie hmm nie wiem jak to opisać, widać było, gdzie krew przepływa itp.No i powiedział, że jest tam wodniak. .ja juz głupia jestem..A mała ma AZS

Może gin tak sobie podejrzewa, że jest niedrożność właśnie przez tego wodniaka (choć szczerze powiem, że pojęcia nie mam co to jest i jaka jest jego przyczyna)?Podczas usg nie da się sprawdzić drożności także nie denerwuj się na zapas bo tego typu przypuszczenia wcale nie muszą być słuszne. A tego wodniaka nie da się jakoś usunąć? On sobie może tak po prostu być i w niczym nie przeszkadza? Bo tak sobie myślę, że skoro lekarz powiedział, że on zwiększa ryzyko ciąży pozamacicznej to dlaczego nie zaproponował leczenia w celu jego usunięcia? Dziwne... może poradź się jeszcze innego lekarza jak on to widzi?

reklama
Jestem, jestem
Kamkaz...dziękuję za pamięć!

Czytam na bieżąco ale wolne mam dopiero w niedzielę także będę miała więcej czasu do popisania.
U mnie owu na dniach, zobaczymy jak będzie

Buziaki dla Was

Do góry