reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

jedz na zdrowie :) schudniesz po porodzie.Ja przytyłam 16 kg w ciąży , ale szybko zgubiłam i to bez diety, dlugo karmiłam piersią kg same spadały. A psychicznie trochę się wyciszyłaś? Rodzinka juz wie, czy nadal trzymasz w tajemnicy?

reklama
Psychicznie już lepiej. Tzn. Jakoś wstępnie sobie to poukładałam. Wolę myślami zabardzo nie wybiegać naprzód.
Moi rodzice wiedzą. Byłam w sobote u mamy i jakimś cudem się domyśliła. Zaczęła pytać czy schudłam, czy mam jakieś nowe ubrania, może jakiś nowy krem bo cera lepsza, a może byłam u fryzjera, aż w końcu zapytała czy jestem w ciąży. Mam nadzieję, że ja też tak będę mogła rozszyfrować swoje dzieci. No w każdym razie prosiłam mame żeby nikomu nie mówiła ale wcześniej też prosiłam i nie dała rady :p teraz nie wiem czy powiedzieć teściowej. Chyba wypada skoro moi rodzice wiedzą.

Colly matki juz tak mają. Co się dziwić znają nas od poczęcia:) ja swojej córce patrze w oczy i wiem, czy jest szczęśliwa czy ja coś boli itp.A Twoja mama cieszy się tak jak ty , dlatego nie może się powstrzymać :).Co do teściowej, to sama musisz wiedzieć, zależy jaki macie kontakt. Bo moja w ogóle nie interesowała się jak byłam w ciąży, ani jak urodziłam, a Agnieszka była jej 1 wnuczka, dlatego kontaktu już nie mamy, ale to inny temat ..

Kasiuuuunia333 witaj
[*] dla Twego Aniołka. Ja też mam Hashimoto. Chciałam tylko poradzic byś poza otrzymaniem zielonego światła od gina uregulowała hormony tarczycy zanim zaczniecie się starać bo ja za drugim (tzn 3) razem troszkę się pospieszyłam i przy za wysokim TSH zaszłam w ciążę i poroniłam. Ostatnim razem już miałam wręcz za niskie TSH i od razu zaszliśmy w ciążę. Niektórzy ginekologowie mają endokrynologa jako drugą specjalność więc warto się rozejrzeć
Colly, Ania Kropla moje wielkie gratulacje. Dbajcie o siebie.
Aniu będę bardzo mocno trzymała kciuki za środowe podglądanko. To Wasze pierwsze. Doszliście tak daleko to chyba najlepsze świadectwo że teraz jest już dobrze
Madziu brak tu Ciebie
Anncka wcześnie dostałaś @ Wy na butli? Ja to się swojej mam nadzieję przez minimum pół roku nie spodziewać
Madziorrrek a Twoja @ przyszła po Waszym szaleństwie?
Celutnia witaj, tak daaaaawno Cię u nas nie było
Agaawa, Rurka Wy się meldujcie bo teraz wielkie odliczanie.

Agnieszka, Pawle myślę o Was i Waszych Skarbach
[*]
[*]
[*]
[*]
[*] Każdego dnia. Ściskam wirtualnie

Anncka po porodzie miałam okres całe 8 dni, z czego prawie 4 lało się ze mnie, jak bym kran odkręciła. Mówiłam to swojej gin, ona oznajmiła, ze za pierwszym razem to normalne. Ale też trzeba być czujnym, bo 3-4 dni to norma, ale jeśli leci tak 5 lub więcej dni to trzeba iść do lekarza, bo zagraża to anemią .
Kwiatuszek dupek w mojej aptece na receptę to koszt ok 37 zł, jeśli się nie mylę to w opakowaniu jest 20 szt.
Kasiuuunia333 witam i bardzo współczuje straty
[*] dla Twojego Aniołka. Zostań z nami, razem zawsze lepiej
Natka trzymam kciuki za wyniki badań. Muszą być dobre:-)

hej,
byłam u gina, krwawienia nie stwierdził (plamienie powoli zanika), pobrał cytologię, zrobił usg, szerokie endometrium to dobrze, więcej na razie nic nie widać... no i luteina dopochwowo... i kazał przyjść za dwa tyg., wyniku bety nie mam, może jutro pójdę, na razie muszę się uzbroić w cierpliwość i czekać, ale cieszę się, że to plamienie przechodzi...

Kropla no to super wieści. :D

Chciejka ja teściową mam na medal ale nie chciałam nikomu mówić do 12 tygodnia. Chyba zostawię tę decyzje narzeczonemu.

Wgorącejwodzie to moja druga ciąża, mam nadzieję że tym razem szczęśliwa. ;)
A co do zamieniania słów przez telefon i tablet to ja gorsze przypadki miałam :p

reklama
galwaygirl dziękuję za kciuki, a co miałaś na myli pisząc "to wasze pierwsze"?

Ania kropla trzymam kciuki&&

Colly za Ciebie też oczywiście:)

Mnie jednak nie przeszło, dziś obudziłam się z ogromnym bólem zatok:(
Do tego kaszl:( przez 5 lat nie chorowalam to teraz musiało się przyplatac.

Jakoś nie mogę sie na niczym skupić.

Pozdrawiam wszystkie Babeczki!

Ostatnia edycja:
Do góry