reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Aniu jeszcze warto płukać gardło wodą z solą-działa antybakteryjnie. Jak w poprzedniej ciąży byłam chora w 7tc to lekarka mi zaleciła 3 takie płukanki dziennie plus herbata z sokiem malinowym (ale z owoców, nie liści!), no i dobre 5-6 dni w łóżku. Obyło się bez leków. A co do paracetamolu to ja na ostatniej wizycie pytałam gina czy można go brać (jak miałam te bóle głowy) to mówił, że do 3 tabl. dziennie.
ale ten czas leci:-) jeszcze trochę i rozpoczniesz 2 trymestr:tak:

Colly
serduszko może już być widać, u mnie było chyba w 5w5d jeśli dobrze pamiętam, ale wszystko zależy też od jakości sprzętu i lekarza:-) a jak nie teraz to ja bym poszła najlepiej koło 7 tyg bo wtedy będzie już na pewno a wcześniej możesz się niepotrzebnie stresować:-)
A to u Was nie liczą jednej stawki za wizytę kompleksową tylko tak sumują każdą procedutę? Dziwnie trochę.

reklama
Anncka, (*) dla Twojego Aniołka
Chciejka, dużo zdrówka dla córci.
Michalina,nie martw się na zapas, musi być dobrze :*
A mnie wczoraj wieczorem zaczął boleć chyba jajnik po prawej stronie, teraz pobolewa też z drugiej strony, jestem kilka dni po @ więc normalne to nie jest, ale do wizyty u gina niedaleko.
U mnie koszt wizyty prywatnej z cytologią to 120 zł.

No ja chciałam iść tydzień później ale lekarz akurat ma urlop. Lekarz jakościowo super :p nie mam pewności jak ze sprzętem. Mam nadzieję że coś już będzie widać albo chociaż wykluczy ciąże pozamaciczną. Cały czas wydaje mi się że coś będzie nie tak.

Co do kasy to nie wiem dokońca. Usg jeszcze u niego nie miałam. Wcześniej zapłaciłam 100zł, zbadał mnie przez wziernik i w sumie tyle, tzn z badań bo siedziałam u niego godzinę i wszystko mi tłumaczył.

A co tu taka cisza? Ja już po wizycie z małą. Tym razem wirus ja dopadł, tzn jej gardło. Narazie leki na wirusy, chyba że dojdzie gorączka to niestety antybiotyk. .

Hej dziewczyny:-)

My po wizycie, z dzidzią wszystko dobrze, wszystko w normie i przezierność karkowa wyszła nawet mniejsza niż na prenatalnych we wtorek:-) dzidziuś szybciej rośnie niż wynika z suwaczka, mamy już prawie 7cm i wg usg 13w1d:-)

Chciejka zdrówka dla małej! Oby w końcu wyszła z tych choróbsk!

Colly kciuki nadal zaciśnięte i czekamy na wieści!

Kwiatuszek głowa do góry, z każdym dniem będzie lepiej, musi być:tak: może wyjedź gdzieś, odpocznij. Chociaż na parę dni, zmiana otoczenia może poprawić Ci samopoczucie...

reklama
Do góry