kamkaz
Fanka BB :)
Ja wczoraj byłam u lekarza. No i zrobiła mi usg i wszystko zagoiło się ładnie. Pobierała mi wymaz z pochwy i kanału szyjki do badań, by sprawdzić czy nie ma infekcji. Co prawda miałam wymaz robiony w ciąży gdzieś ok 12 tyg i było czysto, ale dla pewności lepiej sprawdzić. Cały czas zastanawiamy się jaki był powód pęknięcia pęcherza płodowego w ciąży więc musimy sprawdzić wszystko. Co prawda dostaliśmy już zielone światełko i możemy zacząć starania, ale z mężem zdecydowaliśmy, że poczekamy na wynik wymazu z szyjki. Nawet jeśli mielibyśmy odpuścić ten cykl to lepiej sprawdzić, bo nie przeżyłabym teraz jeszcze raz takiej samej sytuacji.
Pisałam Wam wcześniej, że straciłam pracę. Teraz mam propozycję pracy na umowę - zlecenie od 1 lutego i chciałabym podjąć tę pracę ale zastanawiam się jak by to było, gdybym zaszła w ciążę. W pracy muszę dużo dźwigać no i stoję całe 8 godzin więc zwolnienie z pracy byłoby wskazane. Tylko czy jest możliwe zwolnienie lekarskie na umowie - zlecenie a potem urlop macierzyński??? Może któraś orientuje się, jakie kobieta ma prawa podczas takiej umowy???
Pisałam Wam wcześniej, że straciłam pracę. Teraz mam propozycję pracy na umowę - zlecenie od 1 lutego i chciałabym podjąć tę pracę ale zastanawiam się jak by to było, gdybym zaszła w ciążę. W pracy muszę dużo dźwigać no i stoję całe 8 godzin więc zwolnienie z pracy byłoby wskazane. Tylko czy jest możliwe zwolnienie lekarskie na umowie - zlecenie a potem urlop macierzyński??? Może któraś orientuje się, jakie kobieta ma prawa podczas takiej umowy???