reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Gatto wredna temperatura :crazy:
MartOocha pewnie u Ciebie trochę więcej okaże się po jutrzejszym pomiarze. "Spadek" o którym napisałaś w notatce, to na razie żaden spadek, więc trzymam kciuki za jutrzejszą tempkę, a z teścikiem i alkoholem ja bym zrobiła dokładnie tak samo jak Ty :-).
Gratuluję udanej teściowej, to się rzadko zdarza, ale ja się moją też mogę pochwalić, jest dla mnie przemiła i przewspaniała i mówi że jestem jak jej córka i że mnie kocha! Naprawdę! Każdemu życzę takiej teściowej, szkoda że to rzadkość.
Ani@k nie trzeba być alfą i omegą ze wszystkiego. A wykresiki po to sobie udostępniamy, aby nawzajem pomóc w interpretacji ;-). Zawsze czym więcej wykresów, tym większa wiedza.
Widzę że tempka ładnie skoczyła, oby się tak utrzymała, jeżeli nie będzie spadać, to dzień owulacji zaznaczyłabym na 12dc. Jak jutro tempka będize na podobnym poziomie, to wstaw granicę na 12dc.
Kochana, czy ty się próbujesz odchudzać że tak ćwiczysz? Do tego trzeba mieć silną wolę, gratuluję!
Marta-l ja nie badałam poziomu progesteronu. Po prostu zaczęłam go brać, bo wolałam "tak w razie czego". Jeżeli z ciążą będzie wszystko ok, to branie luteiny czy duphastonu nie zaszkodzi, a jedynie może wzmocnić ciążę. Jaka jest różnica pomiędzy luteiną a duphastonem? Luteina kosztuje opakowanie 3zł i starcza na 2 tygodnie, można wybrać taką pod język (bardzo niedobra) lub dopochwową, ja używałam dopochwową. Duphaston jest lekiem nowszej generacji, wiec kosztuje 30zł i też starcza na ok.2 tygodnie. Ja brałam luteinę - jedno i drugie to niemalże to samo. Nie wiem kiedy można i czy jest sens robić badanie progesteronu bo nie mam wiedzy na ten temat, ja progesteron zaczęłam brać w ten sam dzień co zobaczyłam 2 kreseczki i brałam do 35dnia po owulacji, potem przestałam, i brałam tylko doraźnie, gdy występowały plamienia.
Decyzja zatem należy do Ciebie, obojętnie jaką podejmiesz trzymam kciuki, będzie wszystko oki.

reklama
Dziękuję dziewczyny kochane jesteście :-)

Ja hciałam wam pożyczyć tylko wszystkiego dobrego! Zdrowych fasolek i szczęśliwych rozwiązań! Nie będe wam tu zaśmiecać wątku bo już nie starająca się...

danutaski- może i faktycznie nie zaszkodzi, ale niestety nie mam recepty ani nic w domu a wizyta 6 czerwca. Jutro już się do mojej gin nie dostane a w następnym tygodniu mam ranną zmianę w pracy więc też nie pójdę :( ehhh...

Marta-l jeżeli Ci mocno zależy, zawsze możesz spróbować pójść do lekarza rodzinnego, lub do apteki i powiedzieć że właśnie skończyło Ci się opakowanie a wizytę masz dopiero za kilka dni a masz brać...

Dziewczyny krwawienie ustępuje, jedynie czasami pojawi się jakaś mała kropka krwi, czy to dobry znak i czy to nie za wcześnie? :szok: Od soboty tak się utrzymywało od tego poronienia ...

Ani@k nie trzeba być alfą i omegą ze wszystkiego. A wykresiki po to sobie udostępniamy, aby nawzajem pomóc w interpretacji ;-). Zawsze czym więcej wykresów, tym większa wiedza.
Widzę że tempka ładnie skoczyła, oby się tak utrzymała, jeżeli nie będzie spadać, to dzień owulacji zaznaczyłabym na 12dc. Jak jutro tempka będize na podobnym poziomie, to wstaw granicę na 12dc.
Kochana, czy ty się próbujesz odchudzać że tak ćwiczysz? Do tego trzeba mieć silną wolę, gratuluję!

Danutaski :*:*:*
a ćwiczenia to i na zrzucenie tłuszczyku z brzuszka i tak sobie wmówiłam ze ćwiczenia dadzą "więcej miejsca" dla Dziecka..:zawstydzona/y: i to dla mnie taka wielka motywacja.. wiem, że nic mi macicy nie "rozciągnie".. ale cel jasno postawiony, więc co rano bez zbędnych marudzeń kładę się na podłodze i cwiczę..:sorry:
:happy:
Dziękuję dziewczyny kochane jesteście :-)

Ja hciałam wam pożyczyć tylko wszystkiego dobrego! Zdrowych fasolek i szczęśliwych rozwiązań! Nie będe wam tu zaśmiecać wątku bo już nie starająca się...

ale w każdej chwili możesz zacząć ;-)

Dziewczyny krwawienie ustępuje, jedynie czasami pojawi się jakaś mała kropka krwi, czy to dobry znak i czy to nie za wcześnie? :szok: Od soboty tak się utrzymywało od tego poronienia ...

to jest różnie ja krwawiłam na przemian z plamieniem przez chyba ponad miesiąc..

asaiczek..nie ma reguły.. i tak będziesz musiała iść na USG, gdzie sprawdzą co i jak..

no właśnie..

Jejciu dziewczyny..trzymajcie mocno kciuki za mnie jutro :zawstydzona/y:. Obawiam się,że trochę za wcześnie ten test..ale pomyślałam że jak jestem w ciąży to najwyżej II pojawią się po 10 min (ostatnio tak mialam).
Jestem mega podekscytowana..serce mi dzisiaj już szybciej bije.. no i II mi się śniły..więc całe moje ciało przeżywa jutrzejszy poranek:sorry:

MartOocha trzymam mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& będzie dobrze;););)
ja mam jutro badania i licze na spektakularny spadek moich nieszczęsnych leukocytów:tak::tak::tak:
Miłego wieczoru dziewczynki:-D

reklama
Ewelka oby jutro wyniki Cię uradowały&&&&&&&&
MartOocha &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry