reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Witajcie Dziewczynki Kochane

Nie wytrzymałam długo bez Was, chyba nic nie da nie wchodzenie na forum, bo jestem ciekawa co u Was a o kolejnych staraniach i tak myślę.
U mnie wczoraj zaczęło się krwawienie,strasznie bałam się tego a nic szczególnego się nie działo, w sumie taka trochę mocniejsza @. Beta wczoraj spadła do 200, byłam u gina na kolejnej wizycie, nic dalej nie widział i powiedział,że ciąża musiała być bardzo krótka, ok 3-4 tyg, nie mam żadnych przeciwwskazań do starań, nie muszę czekać w sumie jak będzie owu to mogę zajść od razu. mam nadzieję, że wreszcie się uda!!!!!!!!!!!!!!

Mika.k...cudny ten Twój maluch, niech rośnie zdrowo!!!!!!!!!!!!!

Madziorrek...Ty już też na końcówce. oj ciekawe czy mi się uda jeszcze .....

Majdaczek....Staraj się, nie możesz rezygnować z marzeń. Bedzie dobrze

Anncka...2 kg??? Ale duży kawaler!!!!

Malgonia...i jak u Ciebie? Skurcze są? Byłaś na IP?

Rurka...jak się czujesz???

Koga..witaj

Pietrusia...jak się czujesz? Kiedy kolejna wizyta?

Kiraa...jak staranka? Kiedy testujesz???

Carollina,Caro, Nanulika, Ania2611, Michalina, Galwaygirl, 90_Natka, Gochson, Aschlee, 25 Beata1313, Karaiwina, Eska, Elka82, Angelstw, Agawa, MartoOcha, Neta81, SysiQ, Ameritum I RESZTA....WITAJCIE RÓWNIEZ I BUZIAKI DLA WAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Madziorek - mysle ze jak wytrzymasz do 38 to i do 40 dasz rade. Wtedy bedziesz pewna ze dzidziol wystarczajaco dlugo w brzusiu sie wygrzewal... wiary kochana... bedzie dobrze...

Mika - fajniusi ten Twoj glodomorek...zaraz ciuszki na wieksze bedziesz musiala wymieniac bo to taki etap... jedzenie na skutek wzrostu... jest ciezko, ale nie zalamuj sie bo juz niedlugo bedziesz wprowadzac inne pokarmy niz mleko, a to troszke odciazy Twoj biust..
Waga tez spadnie, a do sylwestra jest jeszcze troche czasu...Mysle ze po prostu jesz wiecej, bo nadrabiasz to co malec z Ciebie wyciaga...
Ja pamietam, ze strasznie mnie na slodkie ciagnelo jak karmilam, a tu dieta bo maly mial kolki...
Trzymaj sie kochana...

Doris - a ja sie dzisiaj zastanawialam co u Ciebie, a za chwilke przypomnialo mi sie ze chcialas odpoczac od forum. A tu jednak jestes:) dobrze ze wrocilas... ciesze sie ze nie musisz czekac do ponownych staranek i co najwazniejsze chesz walczyc...

Anncka - no to duzy ten Twoj dzidziol... moja mkruszyna w tamten czwartek czyli pod koniec 33 tygodnia miala 1,88 kg... moze cos w tym jest ze dziewczynki drobniejsze...

Trzymajcie sie... pozdrawiam:)

Widzę trochę "starej" gwardii, wspaniale Was widzieć :-) Też się zastanawiałam niedawno co u Wikamy, Myszki, Danutaski ...

EWIKEWIK tęsknię za Tobą, zaglądasz tu czasem??

Majdaczek czemu nie będziecie mogli się starać?

Doris &&&&&&&& za staranka przyszłe
:happy:

Ja w piątek wyprawiałam urodziny Mateusza :-D po domu latało 13 dzieci, niezłe tornado :szok::happy: ale się udało, wszystko poszło super.

Dziewczyny staraczki, może zrobimy nową listę starankową?

Jak pięknie, że wywołane do tablicy się zgłaszają! ;-))

Annacka - wstydniś malutki! A mamusia czemu smutna? Niebawem i Ty wkleisz nam zdjęcie swojego szkraba poza brzuszkiem. Szczęśliwego i zdrowego! :*
Mika - ach, uwielbiam twojego cudnego kawalera! Coś mu się przestawiło, ale oby szybko wrócił do swojego spokojnego trybu. Całusy mamusiu dla Was!
Doris - dobrze, że wróciłaś. Gdzie znajdziesz takie wsparcie jak tu? ;) Dobrze, że już krwawienie się zaczęło. Trzymam kciuki za twoją walkę i życzę dużo sił!
Carolina - a co u Ciebie?! Jak się czujesz?
Neta - wowww, no to miałaś co robić! Urodzinowe uściski dla Mateusza! A co do listy - chyba musicie ją mocno uaktualnić, bo dawno jej nie widziałam.. a jak widziałam, to jakąś przestarzałą ;/ Wskakiwać na listę i wyskakiwać czym prędzej! :*

Życzę miłej niedzieli i częstuję wszystkie słabą kawką i jeszcze cieplutką tartą z jagodami ;-)
Zobacz załącznik 645842

Pietrusia to w sam raz dla mnie ta tarta... Żeby pomarzyć. Już nie pamiętam smaku czekolady... Przynajmniej nie przybędzie mi tylu kg, jestem na diecie cukrzycowej a już 11 kg do przodu. Co by było bez diety?

Mika, szkoda że w ciąży nie można wyspać się na zapas. Leoś cudaśny, wygląda na zadowolonego i wyspanego :)

Doris, wskakuj na listę. No właśnie gdzie lista staraczek?

Nie byłam na IP. Wczoraj z napinaniem brzucha było lepiej, pojawiało się ale rzadko i w odstępach czasowych, a w piątek było jedno za drugim. Za to wczoraj bolał mnie każdy staw i mięsień i nie miałam siły wstać o robieniu czegokolwiek nie wspomnę. Przeleżałam i przekimałam cały dzień. Nie wiem co że mną nie tak, normalnie czuję jakby to nie było moje ciało, takie ciężkie, obolałe, nie nadające się do jakiejkolwiek aktywności. Przepraszam Was, że smęcę. Naprawdę nie wiem czemu tak jest. Wszyscy mówią - ciąża. Ale tylko ja tak mam, bole stawów ti chyba nic normalnego, niemal wszystkich stawów, jak w grypie.. Powiem na wizycie, ale spodziewam się takiej samej odpowiedzi.

Malgonia - biedna męczysz się bardzo.. To że ciało obrzmiale i obolale to chyba normalne, też tak mam i to mnie bardzo ogranicza :/ jeśli napinanie się powtórzy to jedź sprawdzić na ip żeby potem nie żałować... Trzymaj się :-) damy radę, to już coraz bliżej :-)

Carolina - mój od początku duży jest i wyprzedza tyg ciąży:-) gin twierdzi że ok 38tc powinnam rodzic żeby na spokojnie dac radę a mały nie był za duzy. Tylko nie wiem co miał na myśli - wywoływanie w 38tc? Dowiem się 23.10 ok kolejnej wizycie..
Będę miała prawdziwego mężczyznę, dużego po tacie a Ty będziesz miała słodka malutka dziewczyneczke :-)

Doris - dobrze że wróciłas :-) <tule>

Madziorek - ja Cie bardzo dobrze rozumiem... Też już wyczekuje 38tc...

Mika - 13 VI 2014 - Leon - juz na świecie
Kasiuchna - 12 VII 2014 - Oliwka - juz na swiecie

Karaiwina - 08 VIII 2014 -Lilka już na świecie
GalwayGirl - 21 X 2014
Madziorrek - 26 X 2014 Franiu
Ameritum - 29 X - 1 XI 2014
Carollina - 07 XI 2014
Anncka - 29 XI 2014 Maciuś
Annte - 07 XII 2014 - bliźnięta
Malgonia - 19 XII 2014
Angelstw - 17.02.2015
Agaawa - 03.03.2015
Rurka - 14.03.2015

....i lista staraczkowa

Staraczki:
Doris - termin niechcianej @ 7września 2014
Neta - termin niechcianej @ 11 września 2014

Joaro - termin niechcianej @
maqa - termin niechcianej @
Sysiq - termin niechcianej @
ewikewik - termin niechcianej @

POCZEKALNIA:
Milczasia - czerwiec
Lisica - czerwiec/lipiec

Naala - lipiec
ania-pażdziernik/listopad
Moniska82 -lipiec/sierpień
beata1313 - listopad 2014

taaaaaaaaa daaaam że tak powiem... cytować, kopiować, zmieniać poprawiać, przepisywać się i dopisywać :)

buziaki!!!!!!!!:-)

Galway, Madzior, Ameritum... październik jest wasz dziołchy!!!!!.....

reklama
Witajcie kobietki dawno mnie u Was nie bylo ;-)

Doris super ze jestes :-) , kciukam za staranka !!!

Neta wszystkiego najlepszego dla synka :-**

Pietrucha mmmmm co za smakowitosci :-) wypoczywajcie i rosnijcie zdrowo :-)

Malgonia moze porozmawiaj o swoich dolegliwosciach z ginem, moze cos Ci podpowie, jakies masarze, albo cwiczenia i faktycznie jak brzunio bedzie sie znow czesto i gesto stawial to jedz w razie wu na IP ;-)

U mnie @ dobiega ku koncowi, krwawienie bylo troche wieksze niz zwykle, ale @ prawie bezbolesna, tylko glowa bolala ;-) , jeszcze jedna @ pod koniec wrzesnia i do boju, chociaz nie ukrywam ze korci mnie juz teraz zaczac staranka, ehhh zobaczymy jak to bedzie ;-)

Usciski dla wszystkich przyszlych mamus i staraczek, kciuki za spokojne ciaze i owocne staranka :-D

Ostatnia edycja:
Do góry