reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Carollina jeszcze pytałaś czy prenatalne prywatnie. Oczywiście, tu dopiero po 35 roku należy się prenatalne. Ciekawe czy tym razem będę miała tak często USG. Mam wizytę u endo za tydzień a 8 maja pierwsze u lekarza prowadzącego w szpitalu. No i 8 liczę na USG ale marne szanse. A u Was już jutro :-) będzie kawał bobasa. Co do zaparć to ja nawet nie patrzę kiedy ostatnio bylam, całe życie mam problem. Wodę z cytryną pijam kilka razy dziennie, miodu nie mogę bo musiałby być naturalny a od tych sklepowych mam kaszel (mam uczulenie na chemię, słodziki itp) śliwek mogę jeść całe opakowania i tylko gazuję po nich. kiedys kawa na mnie działała a teraz nawet to nie.
Madziorek to ja jak się postaram to też taki będziorek mam. Zwłaszcza jak wczoraj zjadłam 2 litry zupy grzybowej... no tak kocham że do puki jest w garnku to jem i jem i nie musi być ciepła byle temp pokojowa.

Wedle prośby mam już suwaczek. Nie lubię na tablecie ani pisać ani nic zmieniać a ładowarka do laptopa padła i czekaliśmy na przesyłkę.
Chorobowo się nie dałam, Piotruś też już dobrze, ale rekord padł 40,7. Biedactwo nasze.
Ewik ja ciągle trzymam mocno kciuki za Ciebie.
Agawa mimo dzisiejszych nerwów to trzy bociany zrobią swoje. A co powiesz na to że to zapowiedź 3...?
Pietrucha a Ty już w PL czy u Mężulka? Zaciskam mocno kciukasy za 2 krechy.
Eska ja piłam Karmi, herbatkę na laktację a jak miałam kryzysy laktacyjne to sobie po każdym karmieniu jeszcze z 10min na laktatorze siedziałam co by organizm wiedział że jest większe zapotrzebowanie. Piotruś nie wiedział nawet jak smakuje woda do 5 miesiąca, w 6 spróbował czegoś innego niż cyca czyli marchew i inne pyszności a karmiłam do 16 miesiąca. Teraz przychodzi i mówi "jak Piotruś był malutki to jadl cycę" i podchodzi i udaje że pije mleczko :zawstydzona/y:
Za wszystkie staraczki trzymam kciuki, myśle o Was, kibicuję i ślę fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ a tu dla oczekujących w poczekalni~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A za ciężarówki, byle do 38 tygodnia &&&&&&
Mamuśki pozdrawiam i życzę spokojnych nocy

reklama
Galwaygirl jak bedą trojaczki, to tez bedzie git. Ale pewnie baaaardzo bym sie martwiła podczas ciazy. Najgorsze to przetrwać ciaze i zdrowe urodzić. I ... W moim przypadku w ogóle w ta ciaze zajsc,,,, ech.... Starość nie radość :angry:

A oto ja i 22 tygodniowy brzuch!
Z mocą fluidów dla staraczek tych aktywnych i tych w poczekalni~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 46
Piękne macie brzuszki, dziewczyny. Ja za swoim tęsknie już prawie 2 lata... Nie jest mi pisane szczęśliwe macierzyństwo...

" Szansa, że 40-letnia kobieta zajdzie w ciążę w naturalny sposób, wynosi zaledwie 10 proc., a po 45. roku życia prawdopodobieństwo to maleje do 1 proc"

Załapałam się raz na los na loterii ale wygranej nie przyniósł... Zazdroszcze kobietom, że tak szybko w ciążę zachodzą...
:sad::sad::sad:

Gochson zależy ile masz lat bo im kobieta starsza tym dokładniej trzeba się badać i dokładniej przyglądać się tym wynikom. I wtedy też więcej rzeczy sprawdzają np: rezerwę jajnikowa itp. W za krótkiej 2 fazie cyklu to progesteron na początek.

Cyt: "Badanie progesteronu należy zatem wykonać w 7 bądź 8 dniu po owulacji. Kobiety obserwujące swój organizm (metody rozpoznawania płodności) dość łatwo wyznaczą ten dzień na podstawie wzrostu temperatury. Pozostałe panie muszą wykonywać monitoring cyklu na USG, który pozwoli precyzyjnie określić moment owulacji.Należy jednak pamiętać, że progesteron wyrzucany jest pulsacyjnie, dlatego jego stężenie we krwi zmienia się co kilka godzin. Na podstawie jednego badania nie należy wyciągać wniosków. Ideałem byłoby powtórzyć badanie w ciągu doby przynajmniej dwa razy, a najlepiej trzy. Następnie skontrolować stężenie progesteronu w kolejnym cyklu w związku z tym, że pracują dwa jajniki - raz jeden, raz drugi.Norma stężenia progesteronu w 7-8 dniu po owulacji to od 10 ng/ml wzwyż (do około 50 ng/ml; w ciąży dochodzi do 250 ng/ml). Informacja - poniżej 3 ng/ml oznacza, że owulacja się w ogóle nie odbyła."

Ja mam cykle różnej długości o 2-3 dni wiec zrobiłam w 19 dc i 21 dc - nie wiedziałam jakiej długości będzie ten cykl :cool2:

Hej Dziewczyny
Melduje sie ze szpitala. Po wczorajszej wizycie profesor odrazu skierowal mnie na oddzial. W szoku bylam ogromnym bo wogole nie bylam na to przygotowana nie wspomne ze na przyjecie czekalam 3,5 godziny. Jedyny plus ze zlecil mase badan lacznke z genetycznymi i trombolifia i wszystko na NFZ no i zalecil rowniez Clexane podobno tez refundowany. Dzisiaj mialam pierwsze USG dzidz dwa dni mlodszy niz z OM serducho jest CRL 0,68 cm. Troche jestem spokojniejsza. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i przepraszam ze tylko o sobie ale z tel to mi trudno sie odnosci a troche mam zaleglosci...a i szyjka krotka bedzie pessar podobno ale to chyba pozniej.
Buziaki, mysle o Was i jestem z Wami.

Elka i dobrze, że o sobie tylko piszesz - masz się skupiać na sobie, w podwójnej osobie :-) Trzymam kciuki, żeby wszystko się szczęśliwie powyjaśniało i byś nie martwiła sie zbyt wiele.
Jak ja, z moją deprechą :szok:

ewiku kochany;( ehh special for You----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- dedykowane i najszczersze;*

Agawa- ehh łobuz nie doktor;* Za to bociany lataja przyzwoicie;) Oby coś wylatały;)

Elka gratulacje serducha;* Będzie gitowsko;)

Eska- jak tam miki?:)

karaiwina- pięęękny brzucio

Celtunia- już coś wiadomo o naszych słoneczkach?

carrolina- buziak;)

Agawoo, dobrze rozumiem Twoje zdenerwowanie leczeniem na NFZ. Od 3 tygodni (!!!) szukam miejsca gdzie przyjmą mnie na fundusz na badania prenatalne. Wszystkie miejsca, które się reklamują badaniami na fundusz, kiedy zadzwonić, mówią "- niestety, tylko odpłatnie". Albo pojadę biwakować pod Kopernikiem (gdzie mają podobno nawał pacjentek i mogą mnie nie przyjąć, bo limity...) w moim 12-tym tygodniu, albo mnie przyjmą w Rydygierze, ale po świętach i mówią, że to już za późny termin bo będzie 12+5 i badanie może im nie wyjść... Nie rozumiem skoro na skierowaniu pisze, że badają miedzy 11+0 a 13+6, więc jeszcze tydzień zapasu mam jakby nie było, z kolei moja ginka zaleciła badanie po 12-tym tygodniu, każdy lekarz mówi co innego, każda recepcjonistka też swoje wie, nie wiadomo komu wierzyć a kto jest niedouczony, albo mówi coś na złość bo ma zły dzień np. ;/

carollina, obeszłam dziś całe 5 aptek w moim mieście i nigdzie nie było Ewaqu!!! Załamię się, bo czuję, że mi się chce a nie mogę, nooo... żesz by to. A co do leniuchowania, to średnio mogę, ale po obiedzie muszę się zdrzemnąć chociaż z godzinę bo mi się mózg wyłącza ;p Pogoda mnie dobija. Od ponad tygodnia nie ma u mnie słońca, dziś świeciło caaaaałe....30 sekund.

karaiwina, piękny brzuszek, nie mogę sie doczekać aż taki będę miała.

reklama
agawa co za dupek z tego lekarza,naprawdę brak słów......ale jak lekarze nie są z powołania to potrafią tak zmienić nastawienie do pacjentki w momencie tylko dlatego,że nie zapłaci prywatnie,aż żal:crazy: ...no ale te bociany to wiadomo co zwiastują więc kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

karaiwina brzusio juz pokaźny,ślicznie:-)

ameritu juz nie długo i Ty będziesz eksponować "domek":-)

ewik Kochana nie dołuj sie proszę,takie to nasze życie już jest musimy brać i akceptować to co dostajemy od losu..życzę Ci dużo siły no i oczywiście wiary bo to,że jesteś po 40 jeszcze niczego nie przesądza,choćbyś miała tylko 0,5% szans to nie przestawaj mieć nadziei,buziaki!!!!!

elka gratuluję serduszka:-D dobrze,że skierowali Cie do szpitala,porobią badanie,będziesz pod stałą obserwacją i nie będziesz się tak stresować......ach....ile to kobieta musi przejść,ściskam i niech mąż jakieś gazetki Ci przyniesie,pozdrawiam!! i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

celta:-Dpozdrawiam!!!!!!!!!!!!! pewnie urobionaś po pachy,takie zmiany:-D ależ jestem ciekawa jak tam u Was???

eska,mika,madziorek,rurka,pietrucha,gochson,carollina,galwaygirl pozdrawiam!!

Ostatnia edycja:
Do góry