reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

hej dziewczyny :-)
magnolia gratuluje :) super teraz tylko pozytywne nastawienie i wszystko będzie dobrze:-D
Lisica ja tez musiałam odczekać 3 miesiące by starać się o dziecko chociaż ten czas tak się ciągnął i to bardzo i my z mężem odczekaliśmy ten czas i wzięliśmy się do roboty i się staramy o maluszka:-) ale tez wszystko zależy od twojego nastawienia rany pewnie fizyczne się zagoiły ale rany psychiczne też muszą si ę zagoić po prostu starać się o tym nie myśleć i skupić się na czymś innym a wszystko samo przyjdzie będę trzymać kciuki:-D

reklama
Gochson, nie będę się tu powtarzać i zanudzać moją historią, napiszę Ci na priva. Generalnie przyczyny nie znaleziono. Zostałam obstawiona wszystkimi możliwymi lekami, nic więcej już się nie da. Pozostaje czekać.

Naala - pamiętam Ciebie jak przyszłaś na CPP. Wskakuj na listę i szybko z niej wyleć. Ja tez miałam krótką fazę lutealną -11 dni, o dobry 1 dzień wydłużyłam witaminkami - wit. B6 50mg, wit B12 w tabletkach, magnez. Na pewno nie zaszkodzi, spróbuj i zapisuj obserwacje. Może skorzystasz z enpr i wstawisz wykresik? Tam dziewczyny też udzielają rad, zaglądaja, pozostawiają swoje komentarze.

Lista się zmieniła - odnalazłam chyba ostatnią i naniosłam Wasze zmiany.
Kogo nie ma - dopisać się SAMEMU, albo kogo jest za dużo - wypisać się ;)

annte - termin niechcianej @ 31 marzec 2014

maga - termin niechcianej @ 14 kwiecień 2014

Moniska82 -termin niechcianej @ 15 kwiecień 2014
ewikewik - termin niechcianej @ 15-18 kwiecień 2014
Neta - termin niechcianej @ 17 kwiecień 2014

Joaro - termin niechcianej @ 21 kwiecień 2014
Pietrucha - termin niechcianej @ 21 kwiecień 2014
Naala - termin niechcianej @ 05 maja 2014
113.gif
POCZEKALNIA:
Sysiq - kwiecień 2014
Agaawa - kwiecień/ maj
Lisica - czerwiec/lipiec
I

Załączniki

• 158.gif
    158.gif
    13 KB · Wyświetleń: 77
  • 113.gif
    113.gif
    5,6 KB · Wyświetleń: 239
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Chciałam spytać co ta lista taka szaro-bura, ale Pietrucha już wkleiła kolorową.
Teraz będę miała więcej czasu, więc będę częściej tu zaglądać.

Magda
- termin mi wyjdzie mniej więcej jak Tobie :) , przed świętami, obliczyłam sobie na 19 grudnia.

Malgonia dzięki za radę, spróbuję z tymi witaminkami:-) A wykresik prowadzę na ovufriend:-) Mam nadzieję, że wszystko mi wróci do normy, bo wcześniej nie miałam problemów z owulacją i późną fazą lutealną. Zawsze miałam cykle jak w zegarku. Może mój organizm potrzebuje więcej czasu??? A Ty trzymaj się dzielnie i nie trać wiary w swojego malucha:-) Mam przyjaciółkę, która po trzech latach starań doczekała się prześlicznej córeczki. Nigdy nie mieli problemu z zajściem w ciążę. W ciągu tych 3 lat poroniła 3 albo 4 razy, w tym jedną ciążę bardzo późno koło 20-25tyg. Wszyscy lekarze, specjaliści mówili że i ona i mąż są zdrowi i po prostu mają pecha. Ale udało się. W ciąży z córeczką brała duphaston i jeszcze jakieś cudo, ale nie pamiętam. W każdym razie nie było tego dużo. Pamiętam natomiast jej nastawienie do tej ciąży. Od początku czuła, że będzie dobrze i była spokojna. Zapewne wszystkiego mi nie mówiła, bo nie sposób po takich przeżyciach się nie bać, ale bił od niej optymizm, czego i Tobie życzę:-)

Co do starań po stracie, to wydaj mi się, że wszystko zależy o nastawienia i gotowości do walki o swój cud. Ja jestem za tym, żeby starać się tak szybko jak to możliwe, oczywiście jeśli nie ma przeciwwskazań, bo nigdy nie wiadomo kiedy się uda:-) Ja byłam przekonana, że szybko zobaczę 2 kreseczki, ale niestety życie po raz kolejny wyprowadziło mnie z błędu, że wszystkiego zaplanować nie można.

Anncka, trzymam kciuki za kolejne usg :)

Małgonia, ależ Cie obstawili lekami. Ja tez miałam taki niski progesteron, dlatego obie mamy suplementację luteiną. Niech sie nie ważą Ci obniżac tej dawki. U mnie jak mi kazali zejsć na 3x1 to zaczęłam znowu plamić, wiec mam ich w tyłku i nadal biore 3x2.

Gochson, nam też wmawiali że badania genetyczne nie są nam potrzebne, bo jeszcze młodzi jesteśmy i tym cudownym sposobem dobrnęliśmy do 30-tki bez dzieci. Jeśli lekarz tak ci mówi mimo niepowodzeń to zmień lekarza. Nam dopiero genetyka powiedziała co jest nie tak, a tak robiliśmy cała masę płatnych badań, także inwazyjnych jak histeroskopia i drożność i nic to nie dało. Zdzierali tylko z nas kasę.

W genetyce po badaniach, na wynik czekasz 6 tygodni i dzwonisz do lekarza który Cie przyjął w poradni, on poda ci wynik i zalecone leczenie telefoniczne. Natomiast papierowy wynik przyślą Ci do domu po 3-4 m-cach.

Eska, ależ ten czas zleciał :) Jak tylko będziesz już cało w domku, pokaż bobasa :D

Hej dziewczynki to i ja sie dopisuje, co prawda narazie do poczekalni ale do czerwca szybko zleci:)

LISTA STARACZEK:
Pietrucha - termin niechcianej @ 24 marzec 2014
Elka_82 - termin niechcianej @ 27 marzec 2014

POCZEKALNIA:
Sysiq - kwiecień 2014
Agaawa - kwiecień/ maj
Lisica - czerwiec/lipiec
[/QUOTE]
Miczasia85- czerwiec

Kurcze nie dopisalo mnie:( to wklejam jeszcze raz:

LISTA STARACZEK:

POCZEKALNIA:
Sysiq - kwiecień 2014
Agaawa - kwiecień/ maj
Lisica - czerwiec/lipiec

Miczasia-czerwiec

Malgoniu ogromne gratulacje, duzo sily zycze i pozytywnych mysli. Zestaw lekow masz i gra gitarrrra!

Eseczko to juz jutro, &&&&& za wielki dzien zeby wszystko poszlo zgodnie z planem no i czekamy na foty Mikolaja:tak:

Naala witaj, zapraszamy serdecznie rozgosc sie;-)

reklama
LISTA STARACZEK:

POCZEKALNIA:
Sysiq - kwiecień 2014
Agaawa - kwiecień/ maj
Lisica - czerwiec/lipiec

Miczasia-czerwiec

Miczasia, wklejam Cię na kolorowo, z nadzieją, że długo na liście nie zabawisz kochana ;-):tak:

Do góry