reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Kurde, musiałam małe notatki robić :-D.... Tyleście napisały, że masakra - znaczy fajnie, ale nadrobić to strasznie ciężka sprawa... ale dałam radę, możecie być ze mnie dumne!

Po pierwsze witam ciepło wszystkie nowy dziewczyny - klaudyna, Lili, anncka, Madzik - cześć....
Bardzo mi przykro, że stało się to się stało, że znalazłyście ten watek. Straszna jest strata dziecka i ta pustka i rozpacz wydające się nie mieć kresu. Nie miej jednak muszę Wam z własnego doświadczenia powiedzieć, że w końcu wychodzi słońce. I życie znowu zaczyna cieszyć, nabierać barw. Nigdy nie zapomnicie, ale biegiem czasu odetchniecie pełną piersią :tak:

Aschlee o matko!!!!!! :szok::-D:szok::-D:szok: ale wiadomość! Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby pęcherzyki rosły spokojnie i wtorkowa wizyta potwierdziła, że wszystko jest dobrze. Ściskam mocno! Ale fajnie...

eska, Miki już taki duży! 1600g, ale rośnie - super! Cieszę się, że wszystko dobrze, że spokojnie weszłaś w ostatni etap ciąży. No i brzuszek taki masz cudny! Sama muszę się przyznać, że uwielbiam oglądać te Wasze brzuszki...

mika Twój brzuszek też piękny, już dużo wyraźniejszy niż na ostatnim zdjęciu ;-)
No i gratuluję 430g zdrowego synka! Super, że Was wypisali z poradni wad płodu. wszystko jest na jak najlepszej drodze do mega szczęśliwego rozwiązania.
No i jak Ci się mieszka na nowym? Fajnie co nie? Taka przestrzeń w domu jest niesamowita...

bakalia
ciesze się, że i u Ciebie ciąża przebiega spokojnie, no i klaruje się, że będzie córeczka - :-D fajnie

Elka, annte - &&&&&&&&&&&& za Wasze starania!!! Oby rzeczywiście luty rozpoczął nam piękną serię! Buziaki!

sysiq fajnie, że zdecydowaliście się na starania od kwietnia :-) no i gratuluję @, która zjawiła się samoistnie. Wiem jak taka wiadomość potrafi ucieszyć, jak ma się nieustające problemy z cyklem.

pietrucha, dzielna jesteś bardzo! Ściskam mocno i cieszę się, że nie musiałaś jakoś długo w szpitalu koczować.
Odpoczywaj i dbaj o siebie - żadnych basenów!! ;-)

carollina - niezły z Ciebie cukiernik! Zapisałam sobie przepisy na drożdżówkę i ciacha (może jutro upiekę, mam migdały i orzechy włoskie, mogą być?). Mam nadzieję, że Twój dół jaki Cię męczył kilka stron temu zniknął bezpowrotnie i bez śladu. Ściskam.

ewik, Kochana, co za problemy ze zdrowiem??? Mam nadzieję, że sytuacja już opanowana, a jeśli nie całkiem to że przynajmniej jesteś na dobrej drodze do tego. I do zwalczenia depresji.. Ściskam mocno...

ania oj, Twój strach przed szpitalem jest zupełnie naturalny. Nic się nie martw. Naprawdę nic dziwnego, że masz jak najgorsze skojarzenia ze szpitalnymi murami, a data na histeroskopię, dobra jak każda inna. Wieczorkiem już po wszystkim przytulisz się do męża (nie wypuszczaj go z domu!) i obejrzycie sobie coś fajnego. Będzie dobrze, wyłaź z doła!! Całuski.

Madziorrek Ty też wyskakuj z doła ale mi to już :-D! Ja wiem, że czasami jest bardzo trudno nabrać jakoś dystansu... A jak już człowiek zacznie się wgłębiać w te swoje myśli, to nie może się od nich uwolnić.
Jeśli o pracę chodzi, to ja też nie mam kolorowo, podobnie jak Ty, ewik i Izka zanim mogła pójść na macierzyński.. W tym tygodniu zdarzyło mi się nawet przez tą ****ną pracę ryczeć. A może nie przez pracę, ale przez ludzi, ich nieustanne intrygi i plotkowanie do potęgi.. Nie martw się, praca pracą, ale dużo ważniejsze jest to co zastajesz po powrocie z niej do domu. A pamiętam jak pisałaś, że męża masz wspaniałego.. Jasne, że fajniej byłoby iść z radością do pracy, ale niewiele osób tak ma z tego co obserwuję. Obyśmy wszystkie prędko doczekały macierzyńskiego :-D.
I też zrobiłam sobie suwaczek, a co ;-)

Agawa &&&&&&&&&&&&&&&&&& :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za Waszą rodzinkę, która najprawdopodobniej już jest większa! Cholewcia, było na czym działać, tyle pęcherzyków i pękły!!! Rany, ale się cieszę! Dobrze, że świetnie się czujesz i że tyle wiary w Tobie.
Tulę mocno i naprawdę mocno zaciskam kciuki. I też wierzę, że jest ok, matko! Trojaczki... Czad!

michalina i Magda zdjęcia Waszych córeczek BOSKIE!!!!!!

michalina, jak można było przez lata kontroli ginekologicznych, nie dostrzec endometriozy?!?! Zgroza normalnie! Dobrze, że przy okazji cc udało się pozbyć tego co trzeba...Też się wcale nie dziwię, że tak długo starliście się o dziecko.

marcela nie martw się tym niby naczyniakiem. To na pewno nic takiego i okaże się, że nie trzeba z tym nic robić. Buziaki

maqa, galwaygirl, karolina, Ozilka, karaiwina, suana, malgonia, Maku, MotylkowaOna, Izka, martOcha, karo, myszka pozdrawiam Was cieplutko :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Agawa - dzisiaj nic nie pichce, bo moj maz dzisiaj w domu :) dal mi pospac do poludnia i zupe na obiad nawet ugotowal :) A pozatym ciacha jeszcze nam zostaly :)

Annte - moze i teraz sie przejmujesz troszke kiedy sie urodzi, ale jak sama stwierdzilas najwazniejsze aby bylo zdrowe :)
Moj Mikolaj urodzil sie 26 grudnia i mimo, ze juz 25 grudnia bylam w szpitalu, niczego nie zaluje :) Byl i jest zdrowy i to jest najwazniejsze i tego sie trzymam :)

Moja kolezanka, ktora jest z grudnia powiedziala, ze ona dzieci planowala na lato i ma 2 chlopcow z lata, ale ostatnio urodzila trzecie i co? I starali sie 7 miesiecy, wreszcie sie poddala, bo stwierdzila, ze pewnie juz miec nie moze i zaskoczylo :) I kiedy sie urodzilo ? W grudniu :) Dokladnie w dniu jej urodzin :)

Mysle, ze jest chce sie miec dziecko, to tak naprawde nie wazne kiedy ono sie urodzi :) Trzymam kciuki za staranka :)

Celta - cukiernik to ze mnie marny w porownaniu co do niektorych, ale lubie czasem cos upiec :) Orzechy wszelakie moga byc :) Tak naprawde wszystko co dasz to bedzie ok :)
Dół przychodzi i odchodzi, ale mysle ze to normalne tutaj i przy tej pogodzie... oby nie za dlugo :)
Super suwaczek :)

Ja dzisiaj chcialam sie umowic do konkretnego lekarza (znalazlam 2 osoby moim zdaniem kompetentne). I kurcze, jak narazie podzwonilam to wiekszosc w godzinach wieczornych, a to nie ma szans, bo jak sie umowie na 19 -20 to bedzie klops z Mikolajem wracac potem ok 3,5 godziny do domu.... a inni to w takich dniach przyjmuja, ze moj maz wolnego sobie wziasc nie moze... Kicha... Zadzwonie jeszcze w poniedzialek w kilka miejsc i popytam... Zobaczymy...

Pozdrawiam Was Dziewczeta goraco i mocno sciskam :)

Heloł Laseczki!

caluje wszystkie wieczorowo!

ejjjj... U tak nie krakajcie, bo wykrakacie te trojaczki:szok:. A ja na razie czuje sie całkiem normalnie, pewnie za dwa dni mne dopadnie dołek z się nie udało, no ale takie sa koleje oczekiwania na test.

ide oglądać coś z mezusiem. Papa...

Witam dziewczxny
Padam dzisiaj bo robilismy meza urodzinki na 20 osob i akurat skonczylam sprzatac.spia u nas jeszcze corki kuzyna wiec rano pobudka
Aschlee trojaczki, jejciu noemozliwe.wielkie gratulacje.
Agawa oczywiscie rowniez za trojaczki&&&&
Sorki dziewczyny ze niewymienie kazdej z osobna ald tylko pobieznie poczytalam i powiem wam ze zaobserwowalam ostatnio u siebie prawdziwa skleroze
Eska do ciebie mam prosbe.jesli sie niemyle robilam komus kiedys chyba liste badan po poronieniu.chodzi o takie podstawowe i inne.kolezanki bratowa poronila trzeci raz, pierwsze samoistnie, drugie serduszko przestalo bic a trzeci raz w tym tyg zaczela krwawic.wszystkie ciaze w 10 tyg stracone.najpierw mieszkala w polsce, przy drugim poronirniu w niemchech, teraz tez.niedostala nic na podtrzymanie.teraz ja lekarz skierowal do hamburga do jakiegos specjalisty i chcialaby wiedziec te wszystkie badania teby wiedziec o co pytac.bede bardzo wdzieczna

Izka, Michalina - zdjęcia robię z mężem. Sesję ciążową, też samo sobie zrobiliśmy :) Mamy dobry aparat i obiektywy, dokupiliśmy kilka teł, profesjonalne oświetlenie, a ja powoli zbieram rekwizyty :) Koleżanka dzierga mi czapeczki, ja robię spódniczki z tiulu. Będą tez zdjęcia z misiem - co miesiąc kolejne, żeby zobaczyć na urosła! Jak trochę poćwiczymy i okaże się, że nam wychodzi to pewnie będziemy chcieli zrobić z tego mały biznes :)

hej:*

aschle
- AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:))))))))))))))))))) ALE CUDOWNIEEEEEEE!!!!!! :))) Piękna niedziela się zapowiada :)))
agawa - &&& ciągle zaciśnięte!

mika, eska - piękne brzucholki;)
Czekamy na więcej zdjęć z fluidami! :)
ania - nie ma co się bać histero, jestem przecież dopiero po więc wiem co mówię;)

U mnie nic;p

Mąż przylatuje we wtorek, więc rozpoczęłam wielkie sprzątanie, a że dodatkowo wymyśliłam sobie podczas sprzątania, że chcę suszarkę sufitową to wczoraj miałam dzień z wiertarką;p i sprzątania nie skończyłam jeszcze ;p

Po drugie musiałam jechać po mojego brata w góry, 60 km ode mnie, bo zepsuło mi się auto, więc kto jak nie ja go uratuje;)
Byłam też wczoraj u kamieniarza - bo w tym roku stawiamy pomniczek dla Stasieńka.
Kamień ma facet cudowny.. ale ceny jeszcze lepsze:/ więc nie wiem czy nas będzie stać...

buziakiiiiii :*

Pochwalę się, a co.... schudłam od 1 stycznia 8 kg;) zarzuciłam na tydzień djetę, wrociłam i dalej kontynuuje;))

Łoooo Madziorku! To bardzo dużo. Ty tak nie przesadzaj, bo znikniesz! Ale piekny wynik.

czesc Pietrucha, a jak wyniki po tym histero? Bo chyba nie napisałas. To masz ostatnio pełne ręce roboty.

Magda, piękne te zdjęcia. Macie talent z mężem. Hehe... To ja do Was przyjadę z trojaczkami:))

Izka, to sie wczoraj działo imprezowo u Ciebie. To teraz czas na leniwą niedzielę.

reklama
Michalina, Magda przesliczne zdjecia.
Madziorek podziel sie prosze przepisem na dobra diete a jutro zaczynam.tez chce do sierpnia do wesela 8 kg zgubic

Do góry