reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Izunia dietę cukrzycową. Nie jest na chudnięcie, choć pewnie troszkę też. Chciałam się zacząć zdrowiej odżywiać i wprowadzić trochę ruchu...

reklama
Hej dziewczyny

Mika gratuluje synka ale fajnie:-)

Karolina no kiedy ten tescik bo juz nogami przebieram:-D

Madziorku
gratuluje spadku wagi i trzymam kciuki za dalsze postepy &&&&&&&&&&&&

Malgoniu, hejka my tu czekamy na Cb daj sobie czas i wracaj do nas z nowa sila &&&&&&&&&&& za badania

Celta podziwiam Cie , masz wielkie serce to czemu sie nim nie podzielic z potrzebujacymi , napewno dacie rade ogromniaste kciukory, &&&&&&& za ten cykl a noz widelec...

Izka, Marcela fajnie ze do nas zagladacie buziaki dla Maluchow

Mi Malpiszon daje w kosc poszly w ruch tabletki ale blizej konca niz dalej takze sie ciesze i szykuje forme na dni plodne;-):-D

Czesc!

Ewik, zgodze sie z Agaawa, musisz zlapac byka za rogi, pojsc do dobrego lekarza, zaczac stymulowac cykle. Ja mam jeszcze pytanie jak tam z zolnierzami meza? Bo to tez bardzo istotne.
Nie chce sie narzucac, ale jakas tam sciezke w nieplodnosci sobie wydreptalam (z pewnoscia noe tylko ja, niestety) wiec smialo pytaj co i jak. Nie wiem skad jestes, ale ja polecam klinika w bialymstoku, ja tam specjalnie z warszawy jezdzilam, wynajmowalam cale mieszkanie za 50zl za dobe, na prawde sie oplacalo, jesli cos to sluze namiarami :-)

Olusia luteina brana za wczesnie moze zblokowac owulacje. Jesli kolezanka nie czuje kiedy byla owu to moglaby sprobowac monitoringu albo chociaz na poczatek testow OWU

Mika bardzo sie ciesze ze zdrowego synka! A przezycia mialas, ale w naszych przypadkach to nigdy nie bedzie zbyt wesolo i kolorowo.

Celta - zgadzam sie z dziewczynami, jesli masz takie przemyslenia to wlasnie one swiadcza o tym ze dojrzalas w pelni do macierzynstwa. Dasz rade bo bardzi odwazna kobieta jestes!

Malgonia ja bralam encorton, to faktycznie steryd szynko dzialajacy na wage :/
Odpoczywaj ile potrzebujesz :przytulam:

Eska, Mika czy wy na tym etapie ciazy jeszcze bierzecie luteine?
Baakalia ciesze sie ze ciaze tak dobrze znosisz, tylko pozazdroscic! :-)

Ja dzis bylam u lekarza, zrodla plamienia jak nie bylo widac tak nie widac nadal. Mam prowadzic oszczedny tryb zycia - jak juz bym tego nie robila :-(

Kasiuchna86 wiesz co moja kolezanka powiedziala mi ze czula bol owulacyjny ok 27- 28 grudnia a luteine brala od chyba 24 czyli raptem 4 dni juz... a jak luteina wstrzyma owu to co wtedy trzeba zrobic?

a to tak dla przypomnienia, dzisiejszy relaksik w kąpieli :-)
DSC_0036 (2).jpg

Załączniki

• DSC_0036 (2).jpg
    DSC_0036 (2).jpg
    12 KB · Wyświetleń: 33
Olutek, nie znam sie az tak dokladnir ale wydaje mi sie ze skoro progesteron moze zablokowac owulacje to znaczy ze jej w danym cyklu nie bedzie i tyle.
Nie wiemy co czula kolezanka, moze mimo tej luteiny miala owulacje - tego bez monitoringu wykonanego w odpowiednich dniach sie sie nie dowiemy. Najlepiej by bylo jakby chociaz z jeden cykl sprawdzila z usg - wtedy mniej wiecej by wiedziala jak wygladaja jej cykle.

Kasiuchna86 aha czyli jak sie zablokuje to teraz bedzie czekac nie wiadomo ile na @? ale w koncu dostanie nie? wiesz chyba jednak powiem jej zeby poszla do lekarza... to mozna powiedziec ze jesli miala cykl owulacyjny to pewnie spieprzyla go sobie braniem lutki od 16dc skoro mogla zaczac pozniej branie...o ile owulka pozniej by wystapila.. ale lekarz jej tak kazal mimo ze mowila mu ze ma cykle nie regularne a moze by sie jej udalo zaciazyc gdyby owulacja wystapila wtedy kiedy mialaby byc i by wtedy brala lutke... a tak to... ech.... no nic...

Izka87 sliczna fotka... :-)

Ostatnia edycja:
Olusia, wiesz co niekoniecznie bedzie czekac dlugo na @, luteine bierze sie wlasnie na wywolanie, wiec powinna przyjsc do max 10 dni po jej odstawieniu.
Jesli kolezanka ma nieregularne cykle to tym bardziej wg mnie jest ryzyko ze nie zawsze trafi w odpowiednie przyjmowanie luteiny.
Dziwny lekarz ze maja takie informacje zaleca jej branie od okreslonego dnia. Ja bym jej radzila.zmienic lekarza :-(

Kasiuchna86 no tez dziwne mi sie to wydalo... wiesz ona powiedziala mu ze cykle ma nie regularne to moze lekarz uznal ze moze owu nie byc i dlatego przepisal jej ta lutke od 16dc zeby jej troszke podregulowac... cholera wie... no nic... powiedzialam jej zeby jednak umowila sie do lekarza na USG... mysle ze wtedy bedzie wiadomo cos na czym stoi... no chyba ze zrobi bete dla pewnosci...hmm

reklama
Do góry