reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Celta miałam prawie wszystko sprawdzane, wiekszość badań i tak mam powtórzyć, przede wszystkim zespół antyfosfolipidowy, chociaż i tak byłam profilaktycznie na Clexane i Acardzie. Myslę że nie tu jest problem.. I chyba trzeba pogłębić immunodiagnostykę , ale tu muszę dopytać ginki co jeszcze zrobić , wszystkie oznaczane p/ciała przed tą ciążą były ujemne: p/plemnikowe, p/łożyskowe, p/jądrowe, p/ toxoplazmie i cytomegalii, p/chlamydiom, oprócz lekko podwyższonych p/tarczycowych, ale to też nie problem. TSH miałam w granicach normy, ale ciut za wysokie jak na planowaną ciążę, więc od roku jestem na Euthyroxie.
Ja też mam do zrzucenia dobre 30kg, ale w cuda nie wierzę i niechbym chociaż te 6 zrzuciła w trzy miesiące. Jestem z mężem na diecie, razem łatwiej, zdrowej diecie, bez wariactw. Dietę cukrzycową znam, dietetyka nie jest mi obca, kiedyś mocno wgłębiałam się w zasady zdrowego żywienia, mam książki, mam wiedzę, nawet nie tak trudno ją wprowadzić w życie. Gorzej z aktywnością fizyczną.

reklama
mika brakuje mi tutaj lubie to;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

dziewczynki, ktore wcinały clo, po ilu cyklach udało Wam się zapączkować:):*

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane :-) chciałam Wam życzyć cudownego wieczorku z mega przytulasami :-) MotylkowaOna buziam Cię mocno i wracaj szybko do zdrówka . Ja jutro planowo mam dostać @ , póki co bóle podbrzusza nie męczą mnie tak bardzo jak w zeszłym tygodniu ale mam mega dużo śluzu , i tak się zastanawiam czy testować na dniach czy raczej odpuścić .. Jak myślicie ?

Witajcie kochane!
Przepraszam, że tyle nie pisałam ale mały ostatnio w dzień mało śpi, trochę walczymy z brzuszkiem, a jak już zaśnie to staram sie cos w domu ogarnąć.
Strasznie sie za Wami steskniłam i brakuje mi tej aktywnosci na forum ale mam nadzieje, ze powoli bede ogarniac wszystko lepiej i troche czasu sie znajdzie.
czy któraś z was mogłaby przedstawic ostatnie dni w jakims skrocie? nie dam rady nadrobic. Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok, ze zmartwien mało, a radosci mnostwo. Całuje Was mocno!!! mam nadzieje, ze do jutra

Mika cudowna wiadomość! Hurrrrraaaaaa!

Malgonia, strasznie dużo masz tych badań do zrobienia. Ciekawe, czy coś podpowiedzą. Oby jednak wszystko bylo ok. Będę trzymać kciuki za Ciebie. Gorące!

Eska - łapie, łapie.... Boże, jak ten czas leci, po Twoim suwaczku widac.

Baakalia, ale super, z u Ciebie tak super. Ciesze sie bardzo. &&&& daj znać, czy chłopak, czy dziewczynka.

Madziorrek - ja zaszlam w pierwszym cyklu z CLO. Ale niestety na krótko.

Celtus, no kto wie, moze ten róż pomoże:)) hehe... I ja tez w Ciebie, a właściwie w Waszą rodzinke bardzo wierze. Myśle ze będziecie cudowna rodzinką. Juz sie nie mogę doczekać wraz z Tobą wieści o dzieciaczkach. &&&&

malgonia, teraz niby jest takie stanowisko wielu lekarzy, że planując ciążę TSH powinno być poniżej 2,0 a jeszcze lepiej poniżej 1,0 ;-) Ja też w związku z tym biorę od początku grudnia Euthyroxie 25mg. I powolutku spada, ale jak Ty łykasz go rok, to TSH powinno być ładnie podregulowane.. Mój endo mówi mi ciągle, że każdy kg w dół to większa szansa na zajście w ciążę i donoszenie jej. Fajnie więc, że z mężem myślicie coś w tym kierunku. A co do aktywności fizycznej to weźcie chodźcie chociaż codziennie na półgodzinne, szybkie spacery. No i powodzenia!!

mika FANTASTYCZNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D

Agawa gdyby ten różowy kolor pomógł i właśnie byłabym w ciąży, to byłby niezły numer. Jednak to naprawdę mało prawdopodobne... Jeszcze sporo czekania przede mną, ale dam radę.

Olusia i według tego co wiem i przeczytałam - luteina może hamować owulację.

marcela cieszę się, że zajrzałaś. Na pewno powoli dojdziesz do takiej wprawy, że organizacja czasu to będzie pestka. Oby młodemu przeszły bóle brzucha! A tutaj w miarę w normie. Ciężaróweczki kwitną, a reszta się stara do nich dołączyć.
Buziak!

reklama
kurcze ciężko Was nadrobić, czytam i czytm bo mam chwilkę i skończyć nie mogę ehh

Mika księciunio ma się wyśmienicie, robi się mały wymuszacz i rozbójnik, ale jest coraz słodszy :D uwielbiam to dzieciątko!! nawet jak marudzi heh :p ale mieliście przygodę, aż mnie ciary przeszły.. nie wtykaj już paluchów nigdzie :p

Motylkowa ojj a co to się podziało, że masz nogę w gipsie? złamana? dochodź szybciutko do siebie i wywalaj ten gipsior :p

Celta Ty masz tyle siły kobieto, że mogłabyś obdzielić nas wszystkie!! każdego dopadają watpliwości, ale zrob im a kyyyszzz i pójdę w niepamięć :D życzę dużo siły i wytrwałości!! jesteś cudowna!

Agawa działajcie działajcie!! oby skutecznie :D

Mika teraz doczytałam, gratulujeeeee synka!!

aaa i Madziorek jaka diete stosujesz? bo musze co nie co zrzucic :)

i reszte doczytam później, bo juz mam marudke n a rekach :)
buziaki dla wszystkich

Do góry