reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Pelcia to cc to w donoszonej ciazy mialam. poronilam ponad rok temu- ciaza obumarla. nie wiedzialam, ze dziecko nie zyje dowiedzialam sie w 10 tygodniu. mam to na suwaczkach ale pisze z komorki i sie nie wyswietlaja suwaczki. nie wiem skad ten bol, dziwne to bardzo.

reklama
Witam Was dziewczyny.
Nie odzywałam się, bo jakoś tak byłam podłamana w tym grudniu. Ciągle w koło się człowiek dowiaduje, że ta, czy tamta w ciąży, bez problemu zachodzi, rodzi zdrowe dziecko, a człowiek chce i nie wychodzi...I wiem, że to tak trochę "nie ładnie" teraz się w końcu odezwać po to, by się pochwalić., ąle chyba się udało... Termin@ mam na sobotę, ale dzisiaj tak mnie natknęło, bo strasznie przeziębiona jestem i nie wiem, co brać, zrobiłam test, ten czuły 10 , z allegro... No i wyszła blada druga kreska, Więc FASOLKA chyba jest.
Piszę Wam, bo nie mogę i nie chcę nikomu mówić, dopóki nie zrobimy badań prenatalnych, czyli gdzieś do końca lutego... Proszę módlcie się, aby wszystko było dobrze...
A tak w ogóle, to życzę wam wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU, spełnienia wszystkich marzeń, tych małych i tych wielkich...
Małgonia, strasznie współczuję, ściskam Cię mocno.
Michalina i Magda gratuluję słodkich bobasków, śliczności kochane.

[*]
[*]
[*] dla aniołków, których mamusie dołączyły w międzyczasie.
Pozdrawiam Was wszystkie po kolei i każdą z osobna :-)

Noc sylwestrową spędziliśmy w domu, mieliśmy iść na imprezę, ąle niestety Antoś się rozchorował i musieliśmy zostać w domu... Teraz myślę, że to może znak jakiś był, bo pewnie bym piła alkohol, a tak, na trzeżwo godz 1 w łóżeczku

Ostatnia edycja:
Ciesz sie dziewczyno, gratuluję! Każda z nas ma humorki, to normalne po stratach. Dbaj o siebie i kuruj się :tak: czym się da...
W którym dniu cyklu zrobiłaś test?

pelcia - ja opowiem Ci jak mialam podobnie, tak gdzies na poczatku ciazy kiedy to okresu nie mialam tydzien. Zaczelo mnie tak strasznie kloc w okolicach prawego jajnika i tez stwierdzilam, ze to pozamaciczna. Do konca dnia bylam na paracetamolu i nospie, na nastepny dzien poszlam do lekarza i wyslal mnie na usg, w ktorym sie dowiedzialam, ze w bliskim sasiedztwie jajnika jest pecherzyk wypelniony albo plynem albo krwia i to prawdopodobnie uciskalo i bolalo. Niestety nie wykluczyli pozamacicznej, bo w tym pecherzyku byl jakis skrzep, a w macicy nie zobaczyli worka owodniowego:( zrobili bete i zostalam w szpitalu w razie jakiegos ataku. Oni tlumaczyli to tak, ze jak beta wyjdzie malejaca to jeszcze przez kilka dni beda ja monitorowac (w razie gdyby nie spadala). Jesli by rosla, to moglaby to byc wczesna ciaza z racji moich dlugich cykli. Niestety jakas godzine przed przedstawieniem mi wyniku bety (ktory byl malejacy) zaczelam plamic, a wczesniej nawet lezec nie moglam, bo strasznie bolaly mnie plecy w odcinku krzyzowym:( Ja nadal nie wiem, czy z tym jajnikiem jest wszystko ok, bo kilka dni przed owulacja ostatnio kul mnie az 3 dni...
Twoj maz ma racje. Bylabys spokojniejsza gdybys poszla do lekarza, ktory by sprawdzil to na usg jesli masz taka mozliwosc. Ale przede wszystkim odpoczywaj, bo jesli ma byc dzidzia, to stres Ci nie sluzy.
Trzymam kciuki aby to bylo zagniezdzenie:)

maddlena - trzymam kciuki za fasolke i gratuluje :) mega extraaaśna wiesc na nowy rok :) :tak:

Pozdrowki dziewczeta:)

Ewikewik ok 10 dni po owulacji( robilan testy owul), a dzien cyklu 30 z 32. Tak licze, bo poprzedni ,w ktorym juz mialam nadzieje byl 32 dniowy i z owutestu tez wychodzil *e mniej wiecej 32

Maddlena trzymam kciuki.w sobote bedzie napewno gruba krechaMadziorek modle sie za FilipkaMagda, Michalina sliczme te wasze coreczki.Jesli na bol brzuszek moge doradzic to wlasbie sab simplex albo lefax a jak odpadnie pempuszek to kladzenie na brzuszku.i jesli pijesz herbatki laktacyjne to uwazaj z nimi bo za duzo ich wypicie powoduje bole brzuszka (tak bylo u nas).a na bolace sutki moge tylko polecic plastry zelowe z medeli, sa sysmienite.gdyby nie one i krem z lanoliny niewiem jakbym przezyla karnienie.plastry niewiem czy sa dostepne w Polsce ale wydaje mi sie ze tak.mega rzecz za ktora dziekuje poloznej.Magda a ty jestes wspaniala mama.
Marcela a jak u was?
Karaiwina gratuluje serduszka
Mika super ze czujesz ruchy.to jest niezapomniana rzecz

My juz od przed swietami u mamusi w polsce.przygotowania do wesela ruszyly pelna para.w miedzy czasie bylismy na weselu u kolezanki i bylismy pierwszy raz z M sami.i powiem wam tego bylo nam potrzeba.wybawilismy sie jak nigdy.w drugi dzien wesela mielismy mala ze soba i bylo super.mala spala przy glosnej muzyce a potem bawila sie z nami.w sobote wracamy na swoje smieci, dlatego korzystamy z kazdej chwili tutaj dlatego malo piszeZycze wszystkim nam aby 2014 rok byl rokiem obfitym ew dzieciaczki, obfitym w dwie kreski.no i zeby zdrowko dopisywalo bo to najwazniejsze

Ostatnia edycja:
Michalina Zosia miała 2 tyg i 2 dni. Co do brzuszka, to nasza położna powiedziała, że tak ma być - cytuję: ooo brzuszek najedzony i rozlany jak u żaby, znaczy dziecko najedzone :) I nie denerwować się tylko cieszyć, ze tak długo śpi. Wcześniaki się wybudza, bo często nie czują głodu i śpią, a z Wikusią jest wszystko ok :)

Madllena- gratuluję i 3mam kciuki

mika- duuużo zdrowia kochana. Niech idzie precz to paskudztwo ohydne...

Strasznie się denerwuje. Rodzice Filipa nie odbierają od rana;/ a od nas zawsze odbierali;(

maddlena - termin niechcianej - udało sie II - gratuluje MAMUSIU &&&&&&

Ewikewik - termin niechcianej @: ok. 05-08 .01. 2014
Elka_30 - termin niechcianej @ 7 stycznia 2014
Karolina859-termin niechciane @ 8 styczeń 2014
Neta - termin niechcianej @: 10 styczeń 2014

Joaro - termin niechcianej @: 17 styczeń 2014

Sysiq - termin niechcianej @ 18 styczeń 2014
Mligocka- termin niechcianej @ 18 styczeń 2014
Madziorrek - termin niechcianej @ ​18 styczeń 2014
MotylkowaOna - termin niechcianej @: 23 styczeń 2014
celta - termin niechcianej @: 26 styczeń 2014

Agaawa - termin niechcianej @: 28 styczeń 2014
Carollina - termin niechcianej @: 28 styczeń 2014

Kochane, oto nasza szczesliwa lista w szczęśliwym roku.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry