reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczyny mam mnóstwo pytań bo staranka odłożyłam na luty ale chyba spróbuję wcześniej, powiedzcie po jakim czasie od poronienia zaczęłyście starania? Czy objawy wczesnej ciąży dawały Wam jakieś znaki? Liczycie sobie te dni płodne? Opowiedzcie z własnych doświadczeń jak to wszystko wyglądało.. jakaś dieta, witaminy..

reklama
Gratuluję szczęściarą z HCG :-D

Ja wciąż czekam na @ żeby wiedzieć że jest wszystko ok. Zresztą odwołałam już piątkową wizytę u gina. Doszłam do wniosku że pójdę w styczniu jeśli nie dostanę @. My o poronieniu nie mówiliśmy bo i o ciąży nie zdążyliśmy nikomu powiedzieć. Tylko moja siostra wie, bowiem rok temu sama poroniła i uznałam że dobrze będzie jeśli się dowie że przechodzę przez to samo. Jeśli chodzi o poronieniu to ja rano powiedziałam mężowi żę coś jest nie tak. Cały czas czułam bowiem że będzie dziewczynka itp a rano w dniu straty nic, zero jakich kolwiek odczuć i ból piersi jak ręką odjął.

Czujecie że to 2 tygodnie do świąt i koniec roku zapasem :-D Jakieś postanowienia noworoczne??

Sysiq - termin niechcianej @ 24 listopada 2013 - nadal nie ma.
maddlena - termin niechcianej @: 30 listopada 2013

Joaro - termin niechcianej @: 19 grudnia 2013
Agawa - termin niechcianej @: 24 grudnia 2013
Madziorrek - termin niechcianej @ ​24 grudnia 2013

Ewikewik - termin niechcianej @: ok. 02 .01. 2014

Elka_30 - termin niechcianej @ 7 stycznia 2014
Neta - termin niechcianej @: 11 stycznia 2013

Niestety musiałam zmienić się na liście - dziś przylazła @... Mati niedawno powiedział, że chce na urodziny brata, czyli nie ma to tamto - w tym cyklu MUSI się udać:-p hehe tak się pocieszam ale sama w to nie wierzę raczej..

Witam nowe dziewczyny :happy:

Martoocha przecudna ta Twoja córcia :tak:

Karaiwina GRATULACJE:happy::happy::happy:

Neta81 wybacz że pytam ale kiedy straciłaś swoje maleństwo? Patrząc na suwaczek to w podobnym terminie co ja ( 12.11.2013) i kiedy planujesz starania?

Karolina, 19 listopada, ale 2012. Staram się już od stycznia, może nie jakoś tak intensywnie , niestety bez efektu, Po nowym roku przejdę się do gin, może znów mi da CLO, poprzednio na tym zaszłam.

Rozumiem.. a powiesz mi co to takiego ? To jakiś lek? Dusza nie pragnie nic innego jak zostać mama , sama jestem ciekawa czy po stracie dziecka ciężej jest organizmowi zajść w ciążę , bo przeczepałam chyba już całego neta no i zdania na ten temat są podzielone...

karolina ja nawet nie rozpoczęłam staranek. Miałam w planach najpierw trzy pełne cykle i w czwartym spróbować, ale wyszło jak wyszło i po raz drugi mam niespodziankę, choć 07.12 minęło 4 m-ce od zabiegu Moja @ rozpoczynająca pierwszy cykl trwała 6 dni i niczym nie wyróżniała się szczególnym niż te z przed zabiegu. A owulacja powinna być. Jeśli chcesz mieć pewność to może mierz temp.?? i obserwuj śluz?? Ja się bardzo obserwowałam w pierwszym cyklu i bezbłędnie rozpoznałam owulację po samym śluzie i @ przyszła 14 dni później.

Karolina CLO to Clostillbegyt, taki lek na stymulację. Ja miałam nadzieję, że po stracie łatwiej mi będzie zajść, niestety nic z tego. O drugą ciążę starałam się rok, teraz też już mija rok i wciąż nic...

Karaiwina fajną miałaś niespodziankę i nie musiałaś przeżywać stresu nieudanych staranek :happy:

reklama
Ale masz fajną niespodziankę :-) teraz sobie obliczyłam że po zabiegu dostałam okres po 26 dniach.. Czyli 8.12. przed ciążą miałam nie regularne okresy bo nie były na czas ale w zbliżonym terminie czyli 26-27-28-29.. zawsze pod koniec miesiąca , ciekawi mnie czy nastepny okres też wystąpi około 10 stycznia? Czy liczyć już na owulkę od tego ? Ja u siebie po zabiegu nie zaobserwowałam śluzu, wręcz przeciwnie nie miałam ochoty na seks i jak nigdy sprawiał mi ból..

Do góry