reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Starania po straconej ciąży

Byłam dzisiaj na wizycie. Moje plamienie z piątku, to pęknięte naczynko w szyjce, lekarz powiedział, że dobrze, że jestem na zwolnieniu, bo praca mogłaby doprowadzić do przedwczesnego porodu. Dostałam dodatkowe dawki żelaza i magnezu i mam się mocno oszczędzać. Zosia waży już prawie 700g! Nogi ma dłuuuugie, chyba po tacie :) Jest zdrowa i ma się dobrze, leżała główką w dół w str mojego kręgosłupa i nie dała zrobić sobie zdjęcia.

reklama
Marcela- ja mam napinania (przy tym uczucie mocnego ciągnięcia) od 18 tc. Mam je do dzisiaj- taka widocznie moja natura. Ale i tak warto monitorować szyjkę, bo wiadomo każda ciąża jest inna.

Magda- super że wizyta pomyślna :)

Witam Was po przerwie wydałam szwagierkę za mąz i jestem, właśnie nadrobiłam wszystko i już jestem na bieżąco:)*
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki :) z zimnych gór:)*

Ewikewik
nie bierz progesteronu przed owulacją po on hamuje owulkę, a dokładnie pęknięcie pęcherzyka Graffa, przecież pigułki anty są często własnie z progesteronem, trochę miałam fizjologi na studiach

Ostatnia edycja:
Mika, do mojego gina czeka się dłużej niż miesiąc... On jest bardzo życzliwy ale jak się ma ponad 40 lat to cudów nie ma. I ja to wiem i on...

Dzięki mika :blink:. Jeszcze mam małą nadzieję. Zobaczymy. Powtórzę test za tydzień.

Magda, bardzo się cieszę, że z małą wszystko dobrze, a Ty rzeczywiście odpoczywaj jak najwięcej i uważaj na siebie :tak: Trzymam kciuki!

marce_la :-) cześć i dziękuję za kciuki! Szczerze powiem, że Wasze przypadki, to że jesteście w ciąży, po różnych, trudnych przeżyciach - daje wiele nadziei. Dbaj o siebie :tak:

ewikewik, ściskam Cię mocno. Życie potrafi pozytywnie zaskoczyć :tak:, więc czemu Tobie miałoby się nie udać?? Może poszukaj lekarza, który jest dość dobry i nie trzeba czekać tak długo na wizytę. Czasem warto zasięgnąć porady w kilku źródłach, nie warto leczyć się samemu, bo daje to średnie efekty najczęściej, a do tego można sobie jeszcze gorzej cykl rozregulować. Trzymam kciuki za Ciebie :-) i pamiętaj, nadzieja umiera ostatnia. Musimy wierzyć, że się uda :tak:.

Madziorrek, dzięki. Też mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie lepszy, choć w zasadzie ten wczorajszy nie był zły, choć na bardzo wysokich obrotach. No tylko ten test rano mnie zasmucił. No trudno.

Temp. dalej 36.8-37.2, kłucie i pobolewanie podbrzusza. Może ja kurde mam jakiś stan zapalny, ale od czego....

Pozdrawiam Was cieplutko :-)

Myszko ja mam nadzieję, że ta mleczarnia będzie działać, bo przynajmniej obecnie mam zamiar karmienia "cycem" :)

Martula ja myślałam, że później mi się to pojawi, a tu zaskoczenie :) Ostatnio miałam już takie małe 2 plamki, ale pomyślałam, że na 100% to nie to. Wczoraj pachniałam noworodkiem i mnie to męczyło cały dzień, kazałam mężowi mnie wąchać :p A to po prostu mleko :)

reklama
Do góry