reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Ona to ma - No masz, Oną, cudną i uśmiechnietą! Gratuluję.
Fuma trzymam kciuki. Ja czekam na efekty naszych starań. Dziś w dodze nad morze też dużo bocków widziałam, niech to będzie dla nas dobra wróżba! I dla innych staraczek :-)

Będziemy dobrej myśli to na pewno się uda.

się pochwalę, że właśnie popełniłam te ciastka-z otrębami, żurawiną, białą czekoladą i migdałami-są bosssskie!!!

Zobacz załącznik 565427

czy mogę prosić o przepis? Mój uwielbia białą czekoladę i migdały,zrobiłabym mu niespodziankę.

Marcela-tutaj tez gratuluję.A może jakaś fotka Juniora?

reklama
Myszko super to mieszkanko!!! Szkoda, że przeprowadzka dopiero w sierpniu! Ale już teraz możesz planować: co, gdzie i jak poustawiasz! A ogród swietnie, że z placem zabaw i ze możecie tez poustawiasz na nim własne gadżety :)! Pewnie już planujesz pierwszego grilla? :-)

Martoocha śliczna ta torba! Pierwszy raz taka widzę! Ja tez lubie przeróżniaste dodatki a z szaleństw pozwoliłem sobie na komplecik arbuzowy w truskawki z La Millu :)! A co do wanienki to potrzebna jest tylko przez pierwszy rok i to tez często nie cały! Ciekawa jestem jak takie wanienki jak sie Tobie podobają sprawdzają sie w praktyce? Ja nie znam nikogo kto korzystałby ze skladanej wanienki... Hmm, ciekawa sprawa! Mi tez trochę szkoda miejsca na wanienke, ale jednak zaważyło to ze chce ze stelażem bo przy Wiki plecy tak mnie bolały, ze niedawalam rady sie schylać! Ale z chęcią poznam opinie o tych składanych wanienkach, taka opcja moze sie przydać na przyszłość w razie wyjazdów!

Wikama grilla nie planuje to dzialka eMa;-) ja za to juz planuje pokoj malego :-D co prawda jest malutki ale Paul i tak z nami spi :-D za to leavingroom jest duzy, kuchnia duza, sypialnia tez calkiem no i Tomcia pokoj jest tez ladny :-) dwie lazienki i dwa wejscia. Mlody z kolegami moze bezposrednio wejsc do domu i zaraz ma swoj pokoj i lazienke, tak ze bedzie mial wiecej prywatnosci. No a drugie wejscie jest od strony kuchni 2m przedpokoju i juz z zakupami w kuchni :-) jaka oszczednosc mojej roboty przy sprzataniu :-)

Dzień dobry!
Wpadłam rzec że żyję:)
Czytam na bieżąco raczej ale wiecznie czasu brak ns pisanie:/
Kciuki za wizyty i starania kochane! Nie zapomniałam o was tylko Matylka taka absorbujaca!:)

witam się :-)

w końcu dziś słońce, jupiiii ;-)
umówiłam się z koleżanką na spacer.. planuję jeszcze gondolę od wózka wyszorować.. M mnie wnerwia znowu, w domu tyle rzeczy do zrobienia, a on ma wszystko w d... Już nie wiem, jak do niego mówić, żeby w końcu zaczął działać.. dodam, że robił wszystko, ale odkąd jestem na l4, osiadł totalnie na laurach :wściekła/y:

czy mogę prosić o przepis? Mój uwielbia białą czekoladę i migdały,zrobiłabym mu niespodziankę.

Moje Wypieki | Cranberry and white chocolate cookies

ja pozmieniałam troszkę, bo nie miałam płatków owsianych, dodałam zarodki pszenne i otręby, zamiast orzechów właśnie migdały

myszka ale Wam zazdroszczę tego mieszkania!!!będziecie mieli teraz luksus, że ho ho :tak:

wikamuś super te pudełeczka, bardzo estetycznie to wygląda

martuś ale słodki brzusio!

Siedze wlasnie juz po pobraniu krwi i zaczne chyba wierzyc w ludzi :p siedzialam grzecznie w kolejce chociaz jest tabliczka ze kobiety w ciazy bez kolejki, przyszla laska chyba normalnie w 5 tc haha i ona wchodzi bo ona w ciazy, wszzyscy sie oburzyli ze ja w zaawansowanej ciazy czekam a ona sie pcha i WSZYSCY mnie przepuscili z usmiechem na ustach, no szok :D

A teraz okulista ehhh mam nadzieje ze ktos wypadnie z kolejki i sie wcisne bo mam dopiero na 10 kurdeee a juz mnie zasysa :p

Wikama- ja nie mam wanny w domu, wiec ta wanienkę trochę poużywam.. ma dobre opinie i podobno długo dzieciom służy (tu filmik: Stokke® Flexi Bath™The foldable baby bathFrom birth to 4 years. - Stokke® Poland

a ja ciągle walczę z zaparciami.. wczoraj już nawet Stelcia mniej się ruszała-trochę się zdenerwowałam i znów doppler mnie uspokoił (a juz dawno go nie uzywałam).
Myślę że jak brzuszek jest na zaparciu, wzdęty itp- to mniej się dzidzię czuje.. dziś już troszkę się poruszała, ale nie tak mocno jak wcześniej..a ja tak lubię jak ona tak MEGA wyraźnie się rusza:sorry:.

Izka- mnie nie raz kobiety w ciąży doprowadzają do furii ;p jak na przykład się pchają i nawet dzien dobry nie powiedzą..hehe Mam nadzieję,że w kolejce nie umarłaś z głodu;p

Ostatnia edycja:
reklama
Zapo dobry dobry :p jak tam dzieciaczki dzisiaj?

Martus pochlonelam batonika, zawsze mam awaryjnie w torebce :D a co do dzidzi, to ja tez to zauwazylam, ze jak jelita pelna to ruchy duuuzo mniej wyrazne. Choc teraz moj to juz sie wypycha dupskiem jak tylko moze :p

A po okuliscie ok, oczka nie przeszkadzaja w sn, nic sie nie rozwarstwia, nie odkleja, ogolnie brak przeciwskazan do sn :)

Teraz szybki obiad i cos trzeba polezec, bo zamiast lezec wg zalecen to ten tydzien mam jakis zabiegany..

Do góry