reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Muyszko mieszkanie rewelacja :)! Całej czwórce (piątce: liczę kota) będzie wygodniej! No a Tomcio to będzie miał jak na swoim ;)!

Ewcik u mnie tez pogoda lepsza! Nareszcie widzę słońce! Także piore, piore i piore :)! Ale jak dobrze pójdzie to dzisiaj wybiorę wszystko dla Lilianki i zostanie mi tylko prasowanie na jutro :)!

Martuś świetnie wyglada ta wanienka i rzeczywiście zajmuje mało miejsca! Fajnie na filmiku wyglada moment jak pani tego bobaska do wanny wkłada i te przezroczyste ścianki ukazują całego Maluszka! Niesamowite! Ciekawa jestem czy sie sprawdzi bo moja Wiki bardzo ruchliwa była i musiałam ją kąpać dosyć szybko w wannie lub w brodziku w kabinie prysznicowej. Wiesz, bo tak szalała ze wanienka sie przewracała :/!
A co do zaparć to polecam suszone owoce i duuuużo wody do picia! Strasznie Cię te zaparcia męczą! Może warto tez spróbować jeść na śniadanie płatki z activią sliwkową+ otręby!

Izuś bidulko! Gdzie jesteś to Ci kanapki podeśle! No i fajnie ze z oczami wszystko ok! Co jak co, ale to przeciwskazanie do porodu sn to masakra!

Zapominajko : dzień dobry ;)!

Nanulinko jak tylko masz chwilkę to pisz co u Was! Jak tam porcyjki mleczka? Matyldzi je troszkę wiecej?

Lilianka dzisiaj daje czadu! W nocy tak nogę wystawiła ze nie mogłam sie obkrecic bo ból był masakryczny! A jak trochę za dużo porobie to glówką naciska na pecherz, rączkami uderza w jakies nerwy bo nagle strasznie boli mnie krzyż i jeszcze próbuje wyprostować nogi, a ja mam wrażenie ze skóra na brzuchu mi popęka! Ale akrobatka zamieszkuje moje wnętrze ;)!

reklama
No malutka powolutku szykuje się do wyjścia:-p- więc nie dziwne że się tak rozpycha..
Co do domowych sposobów to robię wszystko co mogę (czasami skuszę się na czekoladę niestety i to pewnie przez to..ale jak mnie weźmie na nią to tak mnie skręca że czuję się jak narkoman na detoksie:-p:sorry:).
No ale w ostateczności mam jeden lek od lekarza- wiec wezme jak juz bedzie źle..

Mart0ocha, na zaparcia jest super owsianka albo śliwki suszone. Na czczo szklanka wody, a potem jeszcze kawa (jeśli np. pijesz?) i koooopa murowana :-D
A poza tym gdzie ty to dzieciątko schowałaś?? Masz taki zgrabniutki malutki brzuszek....Ech...Ty to musisz być laska :tak:

hehe, ja owsiankę jem codziennie rano na mleku od ponad 2 miesięcy..suszonych owoców nie znoszę:sorry:.
Dla mnie ten brzunio jest wielki! żebyś Ty mnie widziała mnie wcześniej:-p.
No nic..najważniejsze że malutka zdrowa i ma dobre rozmiary..a taki brzuszek to zapewne moja natura. Możliwe też że jak teraz wystrzeli to w 9 mc zacznę się przewracać na przód taki wielki będzie:laugh2:

ha pierwszaaaa :-) witam się z rańca

chyba mi się dzisiaj szykuje dzień pracusia, odkąd brzuch nie boli( przerzucił się teraz na noc, bo pobolewa w nocy) to mam tyle energii, że szok :-p pościel już się wietrzy, pranie nastawione, zmywara opróżniona, coś tam ogarnęłam, teraz śniadanko i coś sobie muszę wymyślić :) wymalowałam wczoraj literki nad łóżeczko, pokaże Wam narazie rozłożone na podłodze, bo czekam jeszcze na jedną szafeczkę i wtedy przytwierdzę literki do ściany :-)
DSC_0473.jpg

aa i jeszcze jedno, jak któraś z Was ma, albo będzie miała anemię polecam sorbifer durules. Wczorajsze wyniki krwi wyszły rewelacyjnie, anemia prawie zniknęła po 2 tyg brania leku :-) jedynie znowu jakies neutrofile za duże i leukocyty za małe ale to u mnie standard

wstawać laseczki, wstawać :)

Załączniki

• DSC_0473.jpg
    DSC_0473.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 69
Cześć kobitki!

Izuniu pracusiu... Dobrze, że z brzuniem lepiej ale uważaj na siebie i nieprzeginaj z tą robotą ;)! A literki ślicznie zrobiłaś! Gdzie te literki kupujesz? Tez chciałam coś potworzyć ale nie wiem gdzie i jakie najlepsze: drewniane czy styropianowe czy jeszcze inne i jakimi farbami sie maluje?

Ja tez dzisiaj zasuwam jakbym motorek w d..ie miała! Ale zrobiło mi sie już troszkę za cieżko wiec z 10 minut posiedze a poźniej idę zając sie sobą: golenie, mycie głowy.... generalnie cały komplet ;)! Poźniej pranie, prasowanko i na ogrodzie muszę trochę ogarnąć :)! Ciekawe czy dam radę? Mam już spuchnięte nogi i z każda minuta mi rosną...

Milego dnia dziewczynki i pięknej pogody!

hello :-)

ja od rana na nogach, zawiozłam synka do żłobka, potem poszłam po pieczywo i truskawy, potem do przychodni pobrać krew na tsh, ft3 i 4, bo w przyszłym tyg mam endokrynologa, potem do biedro po kiwi, potem do pepco po koszyczki, bo w szafce łazienkowej muszę porządek zrobić!!!
a z truskawek, bananów i kiwi chcę synkowi lody zrobić, zobaczymy, co to wyjdzie..
aa, kupiłam sobie też japonki do szpitala, żeby na zmianę pod prysznic mieć

h
Zobacz załącznik 565804

aa i jeszcze jedno, jak któraś z Was ma, albo będzie miała anemię polecam sorbifer durules. Wczorajsze wyniki krwi wyszły rewelacyjnie, anemia prawie zniknęła po 2 tyg brania leku :-) jedynie znowu jakies neutrofile za duże i leukocyty za małe ale to u mnie standard

wstawać laseczki, wstawać :)

Izuś pięknie Ci wyszły te literki, czym malowałaś?

wikamuś kochana, a na kiedy masz cc planowane?

martoocha jak już Ci kiedyś pisałam, pij sobie 2x dziennie siemię lniane mielone.. ja piję chyba od 1,5 miesiąca i naprawdę problem z zaparciami jest duuużo mniejszy

zamawiałam u nich czyste, one są z jakiejś sklejki czy cuś :-p -kreatiko- LITERY LITERKI DECO DREWNIANE DUŻE 20cm (3271879551) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
mają też samochodziki, jakieś motylki i inne duperele, a księżyc malowałam zwykłymi plakatówkami, a literki farbami do ściany Śnieżką, bo nam zostały z sypialni :-) później kontury poprawiłam pisakami i wyszło cacy :)

widze wszystkie dzisiaj jakieś zalatane, troche słońca się pokazało i już człowiek ma werwe do działania :-p

reklama
kurcze, znowu się urobiłam.. szafka w łazience posprzątana, sterta kosmetyków wywalona.. przy okazji zaciągnęłam się detergentem, fuuuj, aż mi się w głowie kręci..
zrobiłam listę na lodówce, co jeszcze trzeba zrobić, ale póki co chyba M udaje, że jej nie widzi.. chyba zrobię ją w rozmiazre XXL, może wtedy wpadnie na pomysł, zeby mi pomóc.. i kupię sobie taką koszulkę :-D http://koszulkolandia.com/*******e-nie-robie-koszulka.html

izka naprawdę śliczne te literki.. jakby miała imię już wybrane, to może bym się zdecydowała :-D

a tak, dzidziolina nadal bezimienna :no: póki co nasze typy / do których nie mam jakoś w 100% przekonania/ to Pola, Laura, Iga.. co myślicie? dodam, że nazwisko krótkie 5 liter

Do góry