reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Nanu to moze rzeczywiscie przez ten kikutek byl taki placz.A czym w polsce robia pepowine zeby odpadla bo tutaj niczym i Emily odleciala po tygodniu,niemyslalam ze pojdzie tak szybko jak nic sie z tym nierobi.Nawet polozna mi jak wykapal jak miala jeszcze kikutek ale mowila ze tylko kapia tutaj jak dobrze trzymie,jak sie oderwie tylko z jednej strony to juz niemozna.
Wikama no to rosnie ci dziewuszka a pepowina jak lekarka mowila nie przejmowac sie to sie nieprzejmuj.Wiadomo musisz kontrolowac ruchy malej ale bedzie ok.A cesarka juz niedlugo w sumie 18dni.Teraz juz bedziesz odliczac

A czytalyscie o tej dziewczynie z forum Krupce.Wyczytalam ze zmarla na zator plucny w dzien matki,zostawiajac dwoje malych dzieci 6 letniego syna a ten drugi chyba roczek i cos.Nieznalam dziewczyny ale jakie okropne i ciezkie musi to byc dla rodziny.Czytajac to niemoglam nawet sliny przelknac bo jaki swiat jest niesprawiedliwy

Ostatnia edycja:
reklama
Karo gdybym nie zoperowala nogi tez skrzep dostalby sie do pluc, niestety nie wszyscy sprawdzaja zylaki, a w PL bardzo je bagatelizuja... u mnie przeciez zrobil sie siniak i troche noga bolala... no od tego sie nie umiera, prawda?? a jednak... Straszna ta historia z Krupka:-(

Wikama tak jak dziewczyny juz pisaly nie ma co sie denerwowac no i do tego masz cc wiec gdyby sie nie wyplatala sama to ja odetna;-) a date cc masz w dniu urodzin mojego eMa;-)... tos wykombinowala jak nie w rocznice urodzin mojego syna to w eMa :-D ;-)

a nasz sie od kilku dni pieknie slini az banki puszcza, dziumdzia swoja reke w nadgarstku i 3x nam sie bujnal na przewijaku z brzunia na plecki... i teraz jak mu nie wychodzi to sie denerwuje :-D aha nauczyl sie lapac smoka i jak mocniej machnie to smok lata :-D

Karo
W szpitalu uzywali octeniseptu. Ja w domu też. Ale że kikut z klamerka długo się trzymają to położna w poniedziałek kazała nam kupic gencjane i smarować za dnia przy każdej zmianie pieluchy. Szacowala ze w czwartek powinna odpasc. Ale dziś piątek i jeszcze się trzyma. Mam nadzieje że już niedługo.

Myszko kurde twn twoj synek to geniusz, moja to sie za nic na swiecie nie przekreci i w wieku twojego synka bulek ze sliny jeszcze nie robila:-( Twoj to jak burza sie rozwija!

Nanu a czemu tak dlugo jej nie odpada? pytaliscie kogos?? Kladz ja na brzuszku, najlepiej codziennie, jak placze to tylko chwilunie, zeby sie przyzwyczaila, a z czasem bedzie lepiej i dluzej :tak:

Położna doglada pępka. Ponoc kijowo matyldzie klem założyli i pepowina jest gruba. Ale wszystko ok tzn nie ma infekcji itp

udanego! ;)
Kurcze.. u mnie zaparć czas dalszy- nic nie pomaga.. mam nadzieję że nie szkodzę tym maluszkowi co?:-(
Wizyte mam we wtorek i USG

Ostatnia edycja:
Martoosia ja i Nanu tez mialysmy mega zaparcia i co?? dzieciaki cale i zdrowe :-) nie pamietam co Nanu brala na zaparcia ja pilam tynk zwany tu Movicol ;-) nie wchlanialo sie to do organizmu wiec nie szkodzilo dziecku. Najlepiej powiedziec ginkowi na wizycie ze domowe sposoby nie dzialaja to Ci cos przepisze nie ma sensu sie meczyc, bo jedynie hemoroidow sie dorobisz... a to gorsze niz porod.

Kicia to chyba te sterydy takie maja dzialanie ;-) sama w szoku jestem ze tak szybko mu idzie. Sasiadka nas widziala wczoraj jak wracalismy ze spaceru i stwierdzila, ze on juz wyglada na 5-6miesiecy a nie na nie cale 2;-). No slini sie potwornie, ale gaworzy przeslodko i przy tym smieje sie w glos... ubaw mamy z niego. Musielismy przejsc na pampki nr3 bo w 2 mial mocne odciski na nozkach.

reklama
Martoosia wypróbuj może jedzenie pod wieczór bardzo dużej ilości warzyw lub owoców, mogą być zarówno świeże jak i suszone... ja teraz wcinam arbuza lub zielone ogórki, czasami robie sobie sałatkę z pomidorków a jak nie mam ochoty to jem suszone chipsy jabłkowe. I tak jak przy Wiki zaparcia to była moja zmora tak teraz nie mam najmniejszych problemów!

A to mój prezent dla Lilki na dzień dziecka:
zdjęcie.jpg
bo każda kobieta musi mieć torebkę :)!

No i dziewczyny stało się: mój mąż znalazł sobie zgrabniejszą :-D
:-D:-D
lala.jpg
A co tu dzisiaj tak pusto?
Zameldować się to nie łaska ;-)

Załączniki

• zdjÄ™cie.jpg
    zdjęcie.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 53