reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Nanu kochanie my mamy uklad, ze eM zajmuje sie duzo malym w ciagu dnia ja za to wstaje w nocy. W dzien gdy potrzebuje pospac po prostu mowie "ide spac" i eM juz wie co robic. U Was roznica bo S pracuje, wiec te zarwane noce dla niego to tez meczarnia. Musicie znalezc najlepsza pore dla Ciebie do odsypiania i dla S do opieki po pracy. Krzyczeniem sie nie martw Mati jest tak malutka, ze nie bedzie tego pamietac;-). Wszystkie chyba mialysmy taki moment zmeczenia materialu :-D. Na pocieszenie powiem ci, ze za miesiac bedziecie z S siedziec i sie cieszyc jak glupki bo Mati zacznie juz swiadomie sie usmiechac i gaworzyc :-) nasz juz zaczepia "eeeeee" "yyyyyyyy" "ooooooooo" nawet w nocy probuje nadawac do ojca pomimo ze na noc my mamy ta ledowa lampke swiatla dosc do przewiniecia nakarmienia, ale jest slabiutkie i mamy polmrok. W nocy nie odpowiadamy na zaczepki malego... bo noc od spania ;-). Wieczorem go kapiemy zawsze o 20:30 potem juz tylko flaszka i do spania (jak placze to go nosze, ale to byl okres kolek). Za to w ciagu dnia jak mi spi ponad 3h to go wybudzam...wiem okropna jestem;-)
ile Mati wypija dziennie herbatki? my dajemy 60-90ml na caly dzien i to pomiedzy karmieniami po 10-20ml jednorazowo. Zdarza sie ze wypija wiecej ale za to nastepne karmienie jest zamiast 150ml to 90... wiec moze to jest przyczyna malych ilosci jedzonka u Mati ;-) my zastapilismy tez herbatki zwykla przegotowana woda i w szpitalu polecili przetrzymywac malego az bedzie na prawde glodny (wiec czekalismy na ryk a kwekanie ignorowalismy). Teraz w ciagu dnia je 0d 90-180ml spory ma przedzial ale w ciagu dnia je co 3-3,5h a w nocy pierwsze (po 180ml wieczornych) po 4-6h potem nastepne po 3-4h i juz rano przechodzi na co 3h jak budzik. Wieczorem ostatnie karmienie ma okolo 9-9:30 i po 22-giej juz spi (nie wysypiam sie, bo tez czasem chce cos ogladnac... ostatnio leciala seria Alien 1,2,3,4 wiec chodzilam jak zombie;-))
Cierpliwosci kochana a Mati wynagrodzi ci kazda zarwana nocke swoim cudnym usmiechem :-)

kciuki za wizyty&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, Marcela nie denerwuj sie bo stres w niczym nie pomaga... a szkodzi jak diabli. Pewnych rzeczy przeskoczyc sie nie da, a na powstanie cudu jakim jest bobas potrzeba czasu... ucz sie cierpliwosci powoli to potem bedziesz miala jak znalazl ;-) a przy maluszkach potrzebne sa nieograniczone jej zloza :-D

Ostatnia edycja:
reklama
467658_631669186863093_483351618_o.jpg pozdrawiamy cioteczki:)

Załączniki

• 467658_631669186863093_483351618_o.jpg
    467658_631669186863093_483351618_o.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 41
Nanu ja tez mysle ze jeszcze troche i mala zlapie rytm.Emilx chyba juz zlapala bo klade ja krotko po 22,wlaczam melodyjke,patrzy z 10 minut tak sobie,nazywam to faza wyciszenia i spi do okolo 5 i potem np wczoraj do 10 ale tak normalnie to do 9.w dziebn staram sie wszystko robic co w ciazy,sluchac muzyki,sprzatac i odkurzyc przy niej.Ja np w dzien ja niewybudzam na jedzonko,przewaznie ma jak w budziku do 3godz ale np wczoraj prtesypiala po 5godzin.Ja mam w nocy rowniez z M ustalobe ze jak ma na popoludniu do praçylub wolbe to przebiera panpersa,wlewa do noska sol fizjologiczna i budzi mnie tylko zebym wyciagnela cycka i sprawdza sie super
A mysmy dzisiaj byli troszeczke na zakupach dla Emily bo jutro jekj pierwszy dzien dziecka a ze M fostal kasrle od kolegow z pracy i niewiedzielismy co za to kupic wiec pokupilismy jej juz troche takich zabawek edulscyjnych od 6miesiaca i jedna juz od teraz
Wikama jak po wizycie?Czekamy
Marcela to idz sobie na to Usg tego 4.06 zebys sie uspokoila ale bedzie super.Ja mam 04. Sprawdzanie podwozia po orodzie,wiec musi byc dobrze chociaz tez sie boje bo jak po piereszej wizycie bykam po 1 operacji i dowiedzialam sie ze musze byc znowu lyzeczkowana bo zostaly resztki to swiat mi sie zawalil.Boje sie ze znowu sie to powtorzy:-(Ale za ciebie trzymam ogromnie kciuki

Nanu jeszcze jedno,niewiem czy Matylda to lubi ale. Emily uwiellbia soac na brzuszku,potrafi przespac nawet 5godzin jak wcziraj.Klade ja tak tylko w dzien i jak jestem e pokoju w ktorym spi.Cwiczysobie miesnie na pleckach i ladnie spi

Hej Piękne!

Wiec Lili waży 2550, wszystko jest super, ale trochę sie martwię bo ma pępowinę na szyjce... Pani doktor mnie uspokajają mówiąc ze bardzo dużo dzieci tak ma i ze jest ta pępowina luźno ale mimo wszystko mam obawy i muszę sie bardziej obserwować, tzn Lili i jej ruchy. Data cesarki wyznaczona: 4.07! Dostałam papiery do wypełnienia a po 17.06 wizyta u anestezjologa! Kurcze, zawsze czymś trzeba sie denerwować.... Ach...

Marcela jak masz sie martwić to lepiej pójść wcześniej i być spokojniejszym! Ale skoro teraz wszystko było super to i teraz tak będzie :)!

Nanu śliczna Matyldzia! Buziaczki od Ciotek!

No właśnie dziewczynki jutro dzień dziecka! To święto naszych Maluszków, naszych brzuszków no i nasze ;)! Bo w każdym z nas znajdziemy kawałek dziecka :)!!!!

A na usg było widać ze Lulka ma z tylu głowy włosy! Hihi!

karo ja za Ciebie też trzymam &&&&&&&&&&&&, wszystko będzie ok :)
Wikama Lili pieknie rośnie i chyba za bardzo sie wierci, że ta pępowinka znalazła się nie tam gdzie trzeba :) Najważniejsze, że gin powiedziała, że nic jej nie zagraża. Teraz spokojnie czekaj, bo już za mies będziesz miała malutką przy sobie!

Nanu jeszcze jedno,niewiem czy Matylda to lubi ale. Emily uwiellbia soac na brzuszku,potrafi przespac nawet 5godzin jak wcziraj.Klade ja tak tylko w dzien i jak jestem e pokoju w ktorym spi.Cwiczysobie miesnie na pleckach i ladnie spi
wiesz co, dziś pierwszy raz ją próbowałam ułozyć na brzuchu i był mega płacz....
ona jeszcze ma pepowine - może dlatego....

Wikama z Lili już duża dziewczynka...:) a pępowiną się nie przejmuj za bardzo - ważne że jesteś pod kontrolą...

marce_la to dobrze, ze idziesz. ja po ostatnim poronieniu tez sie strasznie denerwuje i boje... wiec co to znaczy. ja mam 17.06 usg genetyczne, ale wczesiej 10-tego ide jeszcze na usg to lekarza prowadzacego.
A z ciekawości zapytam sie - skad jestes ze masz dobrego lekarza na to usg?

reklama
hello popołudniowo
biggrin.gif

M z małym pojechał na przejażdżkę rowerową, -bo o dziwo!- słońce wyszło i niebo prawie bezchmurne.. ja segregowałam ciuszki, bo część chciałam dać koleżance dla jej synka.

nanu ale słodko śpi Maleńka, ja też chcę już taką dzidzię!!!!!!!!

wikama co II dziecko rodzi się owinięte pępowiną, także nie martw się na zapas ;-) super, że wszystko ok u Lili, ale fajnie, jeszcze miesiąc i będziesz ją tulić-zazdraszczam :-D

zapo a jak Ty dajesz radę?

Do góry