reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

ja w 1 ciąży 2 razy dziennie się smarowałam od początku-niestety nic to nie dało, cały brzuch mam wręcz pocięty rozstępami :confused2:

reklama
Ja uzywalam kremu mamamil, fajnie natluszcza ale lekarze przy twardnieniach mowia zeby nie masowac brzucha, wiec ja to robie co dwa dni lub rzadziej i to dwoma szybkimi ruchami :p ale krem polecam. I narazie tfu tfuu nic nie wyszlo, a jak ktos ma predyspozycje do rozstepow to bedzie je mial nawet jak bedzie sie smarowal niestety

Hmm ciekawe od czego to zależy.
Może także od tego ile się przytyje? Ja miałam chyba tak standardowo, 12kg. Udało mi się nie złapać ani jednego rozstępu i skóra brzucha wróciła wyglądem do tej z przed ciąży, mam teraz 29 lat.
Smarowałam się raz lub 2 razy dziennie, w zależności od ochoty, czasami tylko sam brzuch, na zmianę zwykła oliwka dla dzieci lub zwykły balsam mocno nawilżający.

Co do smarowania przy twardnieniach, to mówią to samo co do "głaskania" - ogólnie chodzi o to aby nie masować brzucha gdyż może wywołać skurcze. Natomiast, jeżeli "balsamowanie" ograniczy się do kilku ruchów ręką w celu nałożenia blasamu, nic się od tego nie stanie. Chodzi o to aby "dłuższą chwilę" lub często nie głaskać, nie masować brzucha. Dlatego lekarze na wszelki wypadek odradzają smarowanie, bo lekarz nie wie która kobieta ile czasu i jak się balsamuje :)

danutaski mi przy synku zaczęły wyskakiwać w okolicach 30 tyg, wtedy nie miałam jeszcze dużo na +, tzn. tak normalnie.. łącznie przybrałam jakieś +16kg, z czego 3-4 kg w ostatnich 4 tyg, bo potwornie wody nabrałam na całym ciele i dosłownie wyglądałam i czułam się jak słonica

Witam
my dzisiaj po pierwszej dawce na rota wirus.jak narazie ok.Mala spi jak narazie.
Ja rowniez sie smarowalam cala ciaze i praktycznie do 33tyg niemialam nic potem zaczely mi sie rozstepy robic na pupie i tak juz zostaly niestety
Marcela dokladnie cie rozumie bo u mnie bylo to samo,ciagly strach,ale zobaczysz bedzie dobrze.Ja to wiem.Zobacz nasza mala 6tyg ksiezniczka jak wyglada i tego sie trzymaj ze niedlugo i ty bedziesz trzymala w ramionach swoje malenstwo P1010110.jpgP1010111.jpg.Na drugim zdjeciu Emily z kuzynem,moim chrzesniakiem

P.S ja przytylam 18kg i rozstepy w sumie tylko albo i na pupie pomimo smarowania:-(

Załączniki

• P1010110.jpg
    P1010110.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 52
  • P1010111.jpg
    P1010111.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
karo ale słodziak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ucałuj od ciotki!!!!!!!!

Ja się smaruję oliwką z Rossmana dla mam, ale nie codziennie, ale zacznę jak mówicie, ze warto.
Ja się boję, że utyję duzo bo jestem grubasek (az 80 kg przy wzroscie 168.... - wiem wiem duzo, ale utylam 20 kg w ciagu 2 lat z powodow zdrowotnych .... nerwica.....i obiecalam sobie ze po urodzeniu wezme sie za siebie i dojde so swojej wagi!!!!!)

Karo rozkoszna jest :* <3

Danutaski ciesze sie, ze jednak pojedziecie:-) nalodujecie baterie na nastepne miesiace walki z rzeczywistoscia ;-).

ja nieuzywalam nic do smarowania i nowych rozstepow nie mam (mam po pierwszej ciazy) ale dla mnie one sa czyms na zasadzie info dla swiata " jestem mama" :-)

Michalina ciemniejsze brodawki to zupelnie normalne w ciazy, Martoos nie martw sie Tobie tez sciemnieja ;-) u mnie zaczely ciemniec po ponad polowie ciazy;-)

a to focia prosto z wanny;-)

DSCF0360[1].jpgDSCF0362[1].jpg

Załączniki

• DSCF0360[1].jpg
    DSCF0360[1].jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 31
  • DSCF0362[1].jpg
    DSCF0362[1].jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 36
[h=5]Jestem dumna z mojej córki! Spędziłam z nią dziś cudowny dzień! Była mega grzeczna i spokojna, , miała tylko jeden napad szalenczego placzu. Ale krótki. W ciągu dnia spała chyba z 6 razy: każdy od 30min do 2h. Zdążyłam ogarnąć mieszkanie, poprasowalam, bylysmy na spacerze a do obiadu zrobiłam nawet deser.
A teraz na koniec dnia wypiła pierwszy raz całą butle! 90ml!!!:)

Może to skutek tego że dziś z zegarkiem w ręku pilnowalam żeby jadła mleko co min 3h. W międzyczasie była herbatka:)[/h]
a to Mati gotowa do spacerku:)

20130527_141207.jpg

i gotowa na zakupy (wczoraj) :)

20130526_152832.jpg20130526_152820.jpg

Załączniki

• 20130526_152832.jpg
    20130526_152832.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 43
  • 20130526_152820.jpg
    20130526_152820.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 40
  • 20130527_141207.jpg
    20130527_141207.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Śliczności te Wasze dzieciaczki !!

A ja nie wiem, czy może sobie nie strzelić w łeb, albo coś?
Obecnie zastanawiam się czy nie złapałam świerzbu :-:)-:)-(.
Jeżeli któraś dziewczyna przechodziła, bardzo proszę o kontakt na PW, bo nie wiem czy to wczesne stadium choroby, czy coś sobie ryję :-:)-:)-(.

Do góry