reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Karo mnie kazali sie stawic w szpitalu ze skurczami co 5min, gdyby Ci sie powtorzyly te skurcze co 3 min jedz do szpitala. Nie wazne czy sie rozbujaja czy nie, najwyzej podadza oksy na wspomaganie i dopytaj o znieczulenie;-) bo u nas w standardzie podaja wiec i na oksy mozna rodzic;-).

Heja Kobitki!

Karo, Myszka dzieci macie bardzo kochane! Dbają o to żebyście jeszcze teraz odpoczeły! Karo a ja przed porodem Wiki tak miałam, że w nocy skurcze prawie cały czas a później nic no i po kilku godzinach wody mi odeszły, więc &&&&&&&&&&!

Izuś a ten remont to już dobiega końca! Jutro wielkie sprzątanie! W poniedziałek wykładziny przychodzą panowie przyciąć i takie drobiazgi pokończyć (np. karnisze powiesili do góry nogami :))! We wtorek przyjeżdżają meble do pokojów dziewczynek i bedą je składali a poźniej poukładać wszystko i przyszły weekend będzie już wszystko zrobione :)! Aha drzwi jeszcze muszą pomontować....

Myszka mi tezi lekarz i polozna i na SR mowili ze jak bede co minut to jechac,dlatego wystraszylam sie troche ze u mnie byly zaraz byly co trzy minuty bo normalnie wszyscy mowili ze beda najpierw co 10-15 minut a dopiero potem w coraz krotszym odstepie.Jak chcialam obzdzic M i jechac o 2 do szpitala to wszystko ustalo.a mowisz o znieczuleniu w plecy PDA?bo jesli tak to mialam raz i niechcialabym byc miec tego jesli niebedzie az takiej potrzeby, wtedy jak to mialam to plecy mnie chyba przez nastepne dea tyg tak bolaly ze byl bol nie do zniesienia,ale moze i kazdy inaczej na to reaguje

Tak o PDA mowie, a co do skurczy to niby najpierw sa co 10-15min ale nie ma na to reguly. Ja przy Sarze nie mialam ich wcale po prostu wciskala mi sie w kanal, a kilkanascie minut pozniej juz byly parte...wiec reguly nie ma. Przy Tomku mialam co 2-3min i potem mi wody odeszly a potem jak chodzilam to byly co 4-5min i sie smiali ze do rana bede czekac, a po tych przyszly dwa czy trzy parte i juz bylo rozwarcie do porodu...chyba, ze ja dziwolag jakis jestem;-):-D

reklama
Ojjj dziewczyny jak ja wam juz zazdroszcze tej koncowki ehhh

Ja juz po obchodzie, bez zmian, rano doktorek zdecyduje czy bedzie kolejna kroplowa czy przechodzimy na doustne. Jak leze to brzuch stawia mi sie tak srednio co godzine wiec jest lepiej, gorzej juz wyglada jak wstaje ;/ no ale to dopiero kroplowy sa od wczoraj to nie ma co liczyc na super efekty

Do góry