reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
nie wiem ja tam sie do przedmiotow nieprzywiazuje;-), jest to jest a jak nie ma to nie ma i juz:-).
Co innego ludzie i zwierzaki...

Normalnie nie wiem co ze soba zrobic... Jak ja nie lubie takich dni.

Nanu dokladnie tak zrobilam...poszlam spac;-)
Dzis ide do ginka, bo cos mnie skora swedzi...a w sieci mozna cuda wynalezc, wiec ide a niech sprawdzi. Normalnie dlonie i lydki to juz az mnie bola od drapania. Nie jestem alergiczka i nie zmienialam ani proszku ani plynu, nic nowego nie ma.

Fuma_foch jak zaczęłam brać leki to też się na początku źle czułam, to szybko przejdzie. W pierwszym cyklu brania tabletek też miałam spóźnioną owu o ok tydzień i zaszłam w ciążę :-)
Myszko a nie masz czasem suchej skóry? Mi się tak zdarzało, gdy się wystarczająco nie balsamowałam, szczególnie po wyjściu z wanny odczuwałam swędzenie - suchość skóry. Nałożenie dużej ilości balsamu wszystko uspokoiło, a potem pilnowałam aby się regularnie smarować.
MartOocha mam nadzieję że wszystko ok i życzę udanej konsultacji z lekarzem, no i oczywiście GRATULUJĘ !!!! Bo nie pamiętam czy to zrobiłam wcześniej.

Ciekawe jak długo będę miała czas Was czytać, oby jak najdłużej. Coś się ważnego działo? Gatto za 3 dni będzie "rozpakowana" tak?

Danutaski najbardziej mi dokucza prawa noga i prawa reka, na prawej nodze mam potwornego zylaka ktory sie caly czas powieksza i pewnie to powoduje to cholerne swedzenie...bo wciaz widze nowe zyly popekane. Prawa dlon zaczela mi sie suszyc po wenflonie i od wtedy swedzi jak cholera.
I tak po wizycie na ip, musze isc do gina to mu o tym powiem. Niby nic a moze byc sporo problemow, wiec niech lepiej je wyklucza;-) bede spokojniesza.
Zauwazylam, ze maly jest aktywny codziennie okolo 6:00, po poludniu i wieczorkiem kolo 21:00...ciekawe czy mu te godz zostana:-) moglyby;-)

Tak Kitka ma cc 15-tego, i z tego co podejrzalam na 30-tkach boi sie jej.
Ze mna na sali lezala babka po cc, wziela 2xkroplowki przeciwbolowe a pod wieczor polozne pierwszy raz jej pomagaly siadac, rano juz powoli pomagano jej wstac i zrobic po kroczku...i ona byla po jakims krwotoku, bo miala operacje wczesniej na brzuch i cos tam puscilo. Ogolnie glupi babsztyl byl jej maz wezwal pogotowie jak zobaczyl ze krwawi, bo wg niej bole brzucha w 30tc to normalne bylo...dziwne te baby tu strasznie. Do dziecka tez sie nie wybierala, a gdyby chciala zawiezliby ja z lozkiem...

Ostatnia edycja:
Hej babolki

Myszko mnie tez swedzialo, ale po balsamie zazwyczaj przechodzilo....mnie robili tez te badania sgot czy jak to tam sie nazywa na obecnosc enzymow watrobowych chyba. Zawsze to mialam w normie wiec sie nie przejmowalam, ale chyba Aniunnia z CPP miala z tym zwiazana jakas chorobe i musieli rozwiazywac ciaze, ale doczekala do bezpiecznego terminu.

U nas teoretycznie po cc po 6 godzinach pomagaja ci wstac i isc sie umyc:tak: jak nie ma zadnych przeciwskazan.

Kitus ta choroba to cholestazy i jest cholernie podstepna, wiem dlatego zanim doczekam do dzialan balsamow zrobie badania...nie zaszkodza, a wczesnie wykryte daje szanse na doczekanie do bezpiecznego terminu.

Musze z kotem biegiem do lekarza biedna zyga i sie meczy;-( dzwonilam po eM i juz jedzie do domu.

Dzień dobry;
swędzenie skóry na które nie przechodzi po balsamach to może być objaw cholestazy chyba i zawsze lepiej sprawdzić.

CC nie jest taka straszna wcale.

Martoocha &&&&& za wizytę.

reklama
Moze tez byc zatrucie ciazowe, ale w polaczeniu z wysokim cisnieniem i puchnieciem.
Nie mozna bagatelizowac zadnych sygnalow, choc czasem wydaja sie blache i nie zwiazane z naszym stanem.
Nawet gdyby nas mieli pokazywac w "nie do wiary" to warto sprawdzac;-)

Ogolnie po weterynarzu mlody pojedzie z kotem do domu a my do ginka pojedziemy.

Do góry