reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dzien dobry my juz obudzeni;-)
Elka moj oczywiscie smieje sie, ze panikuje ale na kazda sygnal reaguje i jedzie dzielnie ze mna. Z tym wielkim momentem...gin sie smiala, gdy powiedzialam jak u mnie to wygladalo 2x i stwierdzila ze nic tylko sie cieszyc...no niby tak. A z drugiej strony to jednak uciazliwe nawet dla mnie to latanie z byle czym.
Ja mysle, ze powoli zaczne prac te moje ciuszki i prasowac. Bede miala zajecie i nie bede tyle rozmyslac;-)

reklama
Dzien doberek!! co ja tu czytam?? Myszka ty nie swiruj!! Ale tak na powaznie, to dobrze, ze to falszywy alarm:tak:

Karo milutki pokoik!!

Czesć;

Zapominajko jak już nie raz pisałam uwielbiam Ikee, więc jak dla mnie super niedziela:)! I coś fajnego kupiłaś lub upatrzyłaś?

Myszko &&&&&&&&&&&&&&&&&

No popatrzyłam głównie, a zakupów większych nie robiłam - to za jakiś czas, jak kuchnię będziemy uzupełniali.

Anila super, mam nadzieję, że pochwalisz się fotkami :tak:

Karo śliczny pokoik!

Dopiero co wrocilismy.
1,5h pod ktg sa lekki skurcze, ale to mowia ze tak teraz bedzie. Dzieciatko ma sie swietnie w ostatnim tyg przybral 358g i teraz ma 1858g. Szyjka znow sie ruszyla w dol i ma 3,5cm.
Dzieki za kciuki kochane.:*

Karo super pokoik:-)

Ale przemarzlismy i do tego przez karnawal i szykowanie na jutrzejsza parade pol drogi do szpitala mielismy poblokowane.

Ale piękna waga, cieszę się, że jesteście w domu :tak:

Cześć dziewczynki,
Karo piękny pokoik, śliczna ta kołyska.
Myszko dobrze, że to fałszywy alarm.

My mieliśmy dość intensywny weekend. W sobotę przyjechała przyjaciółka i spędziliśmy miło dzień. Wieczorkiem wyciągnęła mnie na tą imprezę. Fajnie było zobaczyć ludków z pracy ale jakoś tak obco się czułam. W sumie prawie 8 miesięcy już nie pracuję więc wypadłam z tematów. Ale byli bardzo zaskoczeni gdy mnie zobaczyli. Wróciłam szybko a kumpela z mężem zostali do 3.Wczoraj jakoś tak szybko zleciało.A dzisiaj czekam na moich rodziców bo jadą do nas w odwiedziny. W piątek odebrałam wyniki Wojtka i się bardzo zaniepokoiłam bo ma podwyższone FT3. Czytałam niby, że nawet do pół roku po porodzie może utrzymywać się wyższy poziom od mamy ale uspokoję się dopiero jak porozmawiam z lekarzem. Mały ma niższą hemoglobinę ale badanie robione w innym laboratorium i zupełnie inne normy więc chyba nie można tak tego rozpatrywać. Zobaczymy co lekarz na to.
Spokojnego dzionka dziewczynki, zajrzę pewnie dopiero jutro

Zapominajko no maly rosnie jak na drozdzach, a podobno dzieci palaczek sa mniejsze:dry:.

Kitus jak tam u Ciebie? Wszystko dopiete na ostatni guzik?
U nas wszystko w lesie, moze jak bede gotowa to maly przestanie mnie strachac:tak:
Z Tomkiem bylam gotowa w polowie 9msc i sie ociagal z wyjsciem;-)
Takze bierzemy sie za dopinanie wszystkiego, to moze nam sie uda wyciszyc:-). Pewnie bede spokojniejsza jak wszystko bedzie gotowe...ale to tylko moze;-):-D

Martus nie denerwuj sie zobaczysz ze wyniki okaza sie dobre. No i wiemy, ze co labor to inne normy maja...swoja droga powinni to unormalizowac.

Ostatnia edycja:
Hejka

Myszko odpoczywaj skoro sie skraca szyjka znowu duuuuzo u dłuuuugo;-)
Wikama dzieki za troske:happy: u mnie skurcze nadal obecne ale to tylko te przepowiadajace bo sie same wyciszaja:tak:
Izka kurcze ale historia jednak warto słuchac wewnetrzengo głosu....
Nanu Myszko brzuszki super, okragłe jak piłeczki:happy:
A Tarantino to niezły świr Nanu masz racje ale lubie jego "zryte" poczucie humorku:-)

Maly od rana szaleje, teraz to smiesznie wyglada...jak alien:-D
Wczoraj tez pomierzyli przeplywy kolejny raz, a maly co? Najpierw zboksowal aparat a za chwile wsadzil paluszka do buzi i patrzcie jaki grzeczny jestem...no usmialismy sie z niego we troje:-D

Wiecie co, ja nie wiem kiedy nam ten czas zleciał.
Dopiero II na teście, a teraz już boksujące aparat usg maluchy i skurcze bh.

Staraczki do roboty!!!!!

reklama
No to my już po wizycie...
Matylda zdrowa, mama też:)

Wymiary (Matyldy rzecz jasna:p):

wymiar dwuciemieniowy, czyli średnica główki BPD 68mm
obwód główki HC 244mm
obwód brzuszka AC 211mm
długość kości udowej FL 46mm
waga 932g
długość bez nóg 22cm, z nogami szacunkowo ok 40cm

Zobacz załącznik 538178Zobacz załącznik 538179

wymiarowo jest większa o ok 1 tydzień, TP wg USG: 19.05.2013

Gin chciała nam buźkę pokazać ale mała nie chciała współpracowac i się pokazać:p
tak więc wszystko gra! uff!!!

aha - szyjka ma faktycznie 37mm - tak jak wtedy w szpitalu miała.... gin powiedziała,że mogła sie od jakiegoś skurczu skrócić, stąd też mogło być to plamienie... ale że nadal się nie skraca, plamień brak to nie ma krzyku. Wg niej na tym etapie zaczyna być niepokojąco jak ma 25mm, tak więc mamy trochę zapasu.
Cukier gin uznała że w normie, mam ograniczyć banany:p i węglowodany:) na rzecz warzyw i cytrusów. Morfologia na medal, mocz też.

i to na tyle:)

aha mama ma na wadze +7kg

Do góry