reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Karo ja liczylam na 3-3,5, a tu tyle normalnie latam pod sufitem z radosci, no ale lezalam plackiem na plasko uczciwie 23/24, wlasciwie nie palilam, no i sie udalo:-)
M mnie w domu juz oblozyl poduszkami znowu mam cztery litery wyzej niz reszte i lezymy oby do 34 a najlepiej do 36.

No ale przekichane szybko leci w dol, a ostatnio wiecej siedzialam i pol lezalam... Musze jutro kupic koniecznie rusztowanie na podtrzymanie brzucha;-) pas z mendela ma ekstra wspomagajace paski, bo te z dzianiny to guzik daja.

Ostatnia edycja:
reklama
na wolności myszka :-). Teraz tylko proszę LEŻEĆ! Niech chłopy ogarniają.. proszę zamontować sobie WOW w łóżku i levelować do 80 ;-):-p

Nanu no i super, nie ma się już czym przejmować to lepiej wrzucić na luz :) a prezencik cudo mniaaaam
a mam do Ciebie pytanko, używasz tego detektora tętna płodu? sprawdza się? bo zastanawiam się nad kupnem

detektor to super sprawa, szczególnie jak człowiek się zaczyna martwić czy z dzidzią OK. Ja jak ją teraz czuję, tzn ruchy, to rzadziej korzystam, tak ok 2 razy w tyg.... nawet przed chwilką słuchaliśmy serducha:) wcześniej nawet 2x dziennie mi się zdarzało:)
super sprawa!!!

Nanu mniam!!! A tą karpatkę to chyba z blachą bym pochłonęła :)!!!! Smaka mi narobiłaś!!! A co do ruchów dzidzi to naprawdę uspokajają! Moja dzisiaj też się rusza i jest mi bosko :)

karpatka nieskromnie powiem wyszła pychotka!!!

Nanu moj M tez w srode urodziny,ale odprawiamy w sobote i tez bede karpatke piec i sernik.
U nas dzisiaj bolu brak wiec widocznie mala sie tak przesunela.Szukam wlasnie dobrego jedzonka do zamowienia na sobote,bo ciasta i kolacje niedam rady wiec troche zamowimy i troche zrobie sama
Ja wizyte mam za tydzien we wtorek o 8 i juz sie doczekac nieumie.Jakos po kazdej wizycie robie sie spokojniesza tak na tydzien i potem znowu swiruje

3mam kciuki za gotowanie! :))))) na pewno będzie pysznie!

Nanu gratuluje spokoju i oby tak dalej...mniam mniamn karpatka, podeslalabys ;-)

jakis podly mam dzis humor wracajace wspomnienia podcinaja skrzydelka, zblizaja sie dni plodne i nie wiem co robic:-p

pewnie że bym podesłała, jak bym tylko gwarancję jakąś miała że dojedzie! :)
łepek do góry! zawsze są te lepsze i gorsze dni.... najważniejsze zająć się czymś jak tak gorzej bywa...

Myszko - dobrze że jesteś! i znów masz SuperSzyjkę! :)

Elka kochanie wiem, ze to slabe pocieszenie, ale na beztroska ciaze nie mamy zadnych szans...teraz, za rok czy za 10... To juz zawsze bedzie do nas wracac.
Nie lam sie, bierz sie do roboty w koncu musi sie nam udac:*
Na poczatku bedzie ciezko, potem juz dziec sie rusza a gdy na dluzej przysnie to zawsze jest ip i kontrola;-) potem sa schizy, ze brzuch sie opuszcza...moj wiecznie wedruje, dzisiaj byl nisko i w poprzek M sie smial...dobrze ze bylo po usg to wiedzialam ze wszystko ok;-)

Martoos mocno zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za tescik razem z malym &&&&&&&&&&&& a co:-)

Dzięki kochana.. trzymajcie kciuki za teścik i zdrową ciąże potem i zdrowego dzidziola (ale ja zachłanna ).
Mam pytanie do Was moje ciężarówki:-p.
Jak podczas ciąży bolały Was piersi (1 trymestr) to to jest nieprzerywalny ból i napięcie? czy nasila się z samego rana a potem wieczorami? Bo mnie dzisiaj pierwszy raz mocno bolaly cyce, ale tylko z rana i teraz w łóżku:baffled:

Martoos moje nie bolaly, byly drazliwe ze nie dalam sie dotknac i lazilam bez biustonosza bo wszystko draznilo. Ale to jednego dnia bylo tak, a na drugi nie bylo sladu z dnia wczesniejszego... To co ciaza i kobieta to inaczej chyba;-)
Nie mialam zadnych, nawet najmniejszych objawow tylko temp byla za wysoko na @

U mnie podobnie zadnych objawow a piersi byly raczej wrazliwe niz bolaly.najgorzej bylo jak w pracy o cos uderzylam,ale tak jak Myszka pisze jeden dzien rak a drugi tak.
Myszka ja musze przyznac ze ostatnio tez malo leze wiecej siedze dlatego tez sie troche przestraszylam tymi bolami bo myslalam ze napewno sie szyjka skrocila.

Karo ja mam nauczke, nie bede juz siedziec ani pol lezec...we wtorek gdy bylam na glukozie ktg nic nie wykazalo a czw wieczor bach i szpital. Teraz mam stracha, bo jak widac u jednych skraca sie tygodniami a u mnie to idzie w godzinach bezmala. Bede sie pilnowac nie mam wyjscia.

Marta no Wojtus na spacerku cudownie wygladal:-) duzo dzieci spi w trakcie spaceru;-) ale wyrosnie z tego;-)

Kitus no Twoj mezowy mnie rozbawil do lez:-D ale te nasze chlopy to maja pomysly, dobrze ze to my krecimy tymi glowami rodzin, bo marnie by to bylo gdyby to Oni musieli myslec o wszystkim;-)

Wikama chlopaki w ekstremalnych wypadkach maja tak, ze cos palna bez myslenia. Moj wtedy mowi "widzisz jaki ja glupi jestem"... Ciezko sie nie zgodzic w Twojej sytuacji;-) ale dobrze, ze sie ocknal szybko no i pomimo tej ich "glupoty" to i tak ich kochamy;-) z wadami i zaletami:-).

Ostatnia edycja:
reklama
IMG_2420.jpgMEGA bladzioch w ciągu 5 min testem z allegro.. miałam nadzieję,że będzie ciemniejsza..
Przedwczoraj bladzioch pojawił się po ok.30 min

Ostatnia edycja:
Do góry