reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Iza super wieści! Gratuluje!!!
Mi też pani ginekolog wróżyła chłopca, a teraz bardziej na kobitkę wygląda ;)

Ewcik trzymam kciuki &&&&&&&&&!!!!

Nanu piękny stoliczek! Na razie na brzuszkach szklankę możemy oprzeć, a w 9 m-cu to obiad dwu daniowy zmieścimy:-D!!! Bardzo ciekawa obróbka zdjęć - niezwykle efektowne!

Ostatnia edycja:
reklama
dobry wieczor
Iza-gratuluje udanej wizyty, to bardzo krzepiace :)
Ewcik &&& za twoj dzien juro

ja w szpitalu po zabiegu czekalam chyba z 3 godziny az przywioza immunoglobuline bez tego nie chcieli wypuscic
Nanu ja taz uzywam stoliczka :) musze sie tylko pilnowac z goraca herbata :)

dla wszystkich staraczek ~~~~~~~~~~~~~~ niech pojawia sie piekne dwie kreski :)
Marta-Wojtus sliczny- pielegnuj te niezapomniane pierwsze wspolne chwile :) i zycze szybkiego powrotu do formy

Witajcie dziewczynki, nie wiem czy dam radę doczytać ostatnie dni, mam nadzieję że u Was wszystko ok. U mnie się trochę nadziało, w sobotę na imprezce jedna koleżanka niestety zaliczyła zgon, usiadła w boxie, miała niewyraźną minę więc chciałam wziąć ją do łazienki, wzięłam ją pod pachę i niestety nie zauważyłam że była... cała orygana, ja niestety miałam całą rękę brudną od tego :( no więc zatargałam ją do łazienki, próbowałam ją "wytrzeźwieć" ale jak w normalnym świetle zobaczyłam jak wygląda i jaka jest orygana to wiedziałam że nic z tego nie będzie. Wyprowadziłam ją na korytarz, tam koleżanka pomogła mi ją ubrać w kurtkę, z kieszeni wymacałam jej klucze, i tak pojechałyśmy do jej domu, ja niestety w temperaturze -10 w bluzce na ramiączkach, niestety nie miałam jak się ubrać bo nie mogłam puścić koleżanki. Po schodach (na 3 piętro!) pomógł mi ją wprowadzić kolega taksówkarz, niestety nic nie kontaktowała, chciałam jej zostawić info że mam jej klucze (bo przecież nie zostawię otwartego mieszkania), ale nigdzie nie było długopisu więc znalezionym lakierem do paznokci pisałam po kartce :-D - o 9 rano miała wrócić jej córka. Tak jak ją położyłam tak ją zostawiłam, nie rozbierałam, bo wiem że w takiej sytuacji lepiej nie ruszać. Wróciłam na imprezę ale niestety z inną koleżanką cały czas się zastanawiałyśmy czy wszystko ok żeby nie było że się zadławiła, no więc pojechałyśmy jeszcze raz do niej sprawdzić. Koleżanka z którą pojechałam zaczęła ściągać jej buty, a ja chciałam ją przykryć pościelą na której leżała i co? I znów trafiłam w rygi :-D na imprezę oczywiście już nie wróciłyśmy a jak weszłam do domu to musiałam iść pod prysznic :-D
W niedzielę natomiast, od szwagra dostałam mega zadanie: urządza taką konkretną imprezę na 40 urodziny, i rozmowa była coś o pieczeniu ciasta, więc mówię że mogę coś upiec, na co on do mnie, że mam mu upiec tort :eek: - to jest człowiek który był wszędzie i wszystko widział więc mnie zamurowało - bo chciałabym zrobić coś co zrobi na nim wrażenie:-D (zadanie takie dostałam zapewne dlatego, że widział jaki zrobiłam tort na wieczór panieński 177635_476288139090011_260881065_o.jpg
No więc po godzinach główkowania, stwierdziłam że upiekę mu "samochód" który wiem że chciałby mieć - Lamborgini - jeszcze nie wiem jak to zrobię, ale plan jest. Ponieważ tort ma być nietuzinkowy nie tylko w wyglądzie ale także w smaku, szukałam przepisu na ciasto arbuzowe (bo lubi arbuzy) ale nie znalazłam, ostatecznie wpadłam na przepis "Tort migdałowo-pomarańczowo-mandarynkowy" - i wczoraj o 22:00 znalazłam chwilę żeby jechać na zakupy do Tesco, niestety nie udało mi się znaleźć dwóch składników: ciasteczka Amaretti i cukier migdałowy Delecta :eek: ciekawe gdzie to znajdę. Ciasto chcę najpierw upiec na próbę, aby wiedzieć, że oprócz wyglądu ma także fantastyczny smak. To z nowości u mnie :-p

Izka87 GRATULACJE !!!
Karo01 my także kupiliśmy sudocrem, ale jak na razie nie miałam okazji go użyć, gdy Nina była młodsza, kąpałam ją w mące ziemniaczanej, a teraz nic się nie dzieje i nie mam potrzeby używania. Mąka ziemniaczana w kąpieli naprawdę świetna rzecz, choć wydaje się taka zwykła - może przez to tak dobrze działa :tak:
Suana ja mam RH- a mąż RH+
Nie jest konieczne branie immonoglobuliny, najpierw trzeba sprawdzić czy jest potrzebna. W szpitalu pewnie pobrali Ci krew i sprawdzili czy wytworzyły się przeciwciała, jeżeli nie dostałaś zastrzyku to pewnie się nie wytworzyły. Ja celem sprawdzenia (dla siebie), robiłam sobie badanie z krwi czy mam te przeciwciała i ich nie było.
Badanie powtarzałam także w ciąży, oraz po porodzie, sprawdzano mi w szpitalu jeszcze raz i wtedy dostałam zastrzyk.
Wikama wypróbowałam Twój masaż, działa - Nina nie zrobiła wszystkiego, ale w przeciągu 20 minut od tego wydusiła 3 bobki więc to i tak postęp dzięki!
Marta-l gratulacje!! I wracaj do zdrówka !! Wojtuś prześliczny !!

jezuuuu doczytam was później, bo dopiero wróciliśmy, a jestem tak podjarana, że szok!!!!
40 min oglądaliśmy naszą dzidzię, jest cudowna ahhhhhhh :-):-)a tak ruchliwy, że pani doktor się umęczyła w niektórych momentach żeby go ułożyć, straszna wiercipiętka :-p
serducho 156 uderzen/min, wszystko ale to WSZYSTKO prawidłowe!!! iiiiiiiiii na 90% będzie.... siusiak!!! mąż jest wniebowzięty :D ale jego widok oglądającego maluszka aż mnie rozczulił..

GRATULUJĘ super wizyty :) ale super! na naszym forum same dobre wieści :tak:.
Dzień Dobry dziewczyny!
Miłego dzionka :)

Danutaski to malo fajna byla ta impreza dla Ciebie, nigdy niezrozumie kobiet ktore sie doprowadzaja do stanu nieprzytomnosci...dla mnie niepojete.

Osobiscie u mnie sudocrem byl zbyt slaby by wyleczyc po szpitalne Tomka odparzenia. Nie mogl uzywac innych pieluch jak tylko pampersa oryginalne, a wiedomo jak mnie nie bylo...bo czasem na kilka godzin jechalam do domu wykapac sie i przebrac, to pilegniarki wkladaly mu tetre, a inne dzieci do ktorych rodzice wpadali na chwile ubieraly w jego pampersy...i tak w 3-4 godz znikala paka. Musialam z nim pod lampami siedziec, zeby pupcia i jajka sie wygoily...widok okropny, a ile sie wycierpial bidulek moj.
Oczywiscie zrobilam mega afere, ale co z tego jak dzieciowi to w niczym nie pomoglo.

Marta nie wiem czy polozna albo SR uczyla jak dbac o pitusia, bo mnie pokazala dopiero ciotka mojego bylego gdy zaczal sie czubeczek czerwienic. Trzeba uwazac, zeby nie dostal stulejki, bo w skrajnych przypadkach musza ciac napletek. U nas w najgorszym przypadku maminej niewiedzy skonczylo sie na okladach z riwanolu i masci z antybiotykiem.
Zapytaj, gdyby nie wspominali o tym. Nasza wszechwiedzaca polozna nie wspomniala ani slowem o tym, ale darla ryjka ze nas w domu nie ma jak przychodzila bez zapowiedzi...kurcze lato piekne bylo a ja mialam dziecie w domu kisic i czekac az hrabina sie zjawi laskawie;-):-D

Dzien dobry kochane :-)

reklama
Marta rewelacyjne ziew tygrysi :-D rozczulaja mnie strasznie te niekoordynowane ruchy maluchow i to ich memlanie jezyczkiem :-D
juz mi przypomnialas co mniej wiecej robi nasz Elmo (poki co tak eM sie zwraca do brzusia, bo wybor imienia nadal w lesie:-D) gdy brzuch skacze we wszystkie strony w jednym czasie :-D wczoraj dostalam trzy serie ze wszystkich czterech konczyn malego :-D takze poki co nie liczymy ruchow, bo norme wyrabia w nie cala minute ;-)

Izka gratuluje udanej wizyty no i lapunia sliczna :-)

Ostatnia edycja:
Do góry