reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Badania moczu powtórzyli ale wyniki będą w poniedziałek więc mam sobie je z lotu odebrać razem z wypisem. Zrobili posiew- moim zdaniem jakieś bakterie mogły być w kubku-położne miały osobno kubki i zakrętki więc wszystko tam mogło wpaść. A ogólne też niemiarodajne bo robione popołudniu. Poza tym lekarz powiedział, że tyle białka to nie problem i nic groźnego. W ogóle ten doktorek mi się dzisiaj podobał ;-) wczoraj była młodziutka ginka i chyba troszkę przypanikowała dlatego mnie zostawiła w razie cuś.

Synek przypakował ale niech zwolni tempo bo do terminu nam troszkę zostało:-D:-D:-D poznałam dziewczynę która urodziła 5100 siłami natury, szacunek!

reklama
5100 sn... Masakra, dzielna mamuska byla;-)
Marta u nas np, nie robia w przychodni naczczo badan, to samo jak bylam w szpitalu. Tylko glukoza jest naczczo;-)

O ludzie! 5100!!:szok::szok:szacun! moja kolezanka urodzila dziewczynke 4770!:szok:tez bylam w szoku i najlepsze, nie ma ani jednego szwu!!:szok::szok:nie wiem jak ona to zrobila!

U nas zawsze badania na czczo robią, bynajmniej tam gdzie do tej pory robiłam. Zarezerwowałam sobie wizytę na tego 22ego ale myślę, że już nie pójdę. A jak donoszę to się ginka zdziwi :-D wcześniej nie było terminu. Teraz po prostu gdyby się coś działo pojadę na IP i już. Trudno, nie będę płacić za wizytę. Człowiek odprowadza ogromne składki, całą ciążę prywatnie i jak raz trafił do szpitala to go na korytarzu położyli :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Odnośnie tej dziewczyny z synkiem 5100 to wg usg miał mieć 3800 :szok: to było 11 lat temu. Laska podczas szycia błagała lekarza by ją zaszył na stałe. A teraz zdecydowała się na trzecie dziecko- przez większość ciąży na 99% była córcia a teraz okazało się że trzeci chłopak :-D

przypomniało mi się, że nie pochwaliłam się że szyjki prawie nie ma i rozwarcie na 1,5cm :szok:

Ostatnia edycja:
Martuś niestety teraz taki okres, że dużo kobitek na patologii, ale rzeczywiście jak takie niewygody to lepiej czekać na rozwiązanie w domu. Ja obstawiam, że będziesz mieć pełne 38 tyg. Ale powiem Tobie, że działaj na piłeczce to na pewno pomoże przyśpieszyć! 1,5 cm to już teraz nie chodź do żadnych publicznych toalet żeby żadnej bakterii nie złapać! Oj, jakie emocje towarzyszą końcówce ciąży, ach....

wow, aż mnie dreszcz przeszedł!!! do mnie końcówka ciąży, poród itp jakoś jeszcze nie docierają:p

uff! nareszcie usiadłam!!!

dzień walki z mieszkaniem i meblami zakończony na dziś!!! zostały jeszcze lampki i dokończenie ciuchowych regałów ale przynjmniej część już z głowy!!!

oto efekty

biblioteczka w pokoju: PICT0753.jpgPICT0757.jpgPICT0758.jpgPICT0759.jpg

stolik/ława: PICT0763.jpgPICT0764.jpgPICT0765.jpg

i częściowo ciuchowe regały - prawy mój, lewy Malusiej. Tylko zabrakło nam pinezek by przesłonić szyby w tym lewym:

IMAG1680.jpgIMAG1681.jpg

reklama
Do góry