reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Hej!
Suana bardzo wspolczuje. Wiem co czujesz. Trzymaj sie.
Odnosnie badan to ja w szpitalu oprocz podstawowych mialam jeszcze robiony wskaznik protrombinowy (czaspt, inr, aptt) crp i odczyn coombsa. Pozniej sama zrobilam jeszcze tarczyce tsh i anty tpo. Na wizycie gin robil cytologie tylko nie ta zwykla tylko taka szczegolowa. Teraz mialam isc do szpitala na jeszcze jakies badania ale przyszla przyspieszona @ i musiam przelozyc wizyte na nastepny tydzien. Jak pojde to nspisze co jeszcze.

reklama
Ja wpadlam tylko dac znak ze zyje... po pracy bylismy na zakupach,potem do domu,obiad i tak zrobila sie 21wsza,kimnelismy i prosze - prawie polnoc...
Dobrej nocki,przerzucam sie z kanapy do wyrka...

Edit
Wstalam wlasnie,dzien dobry wiec...
Odliczania cd....
DWA...................

Dzis po pracy ikea i zakup regalu na ciuszki i rzeczy dla malej,do tego lampki do czytania i kilka innych dupereli...:)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry

nanulinko udanych zakupów!!!! Uwielbiam ikee, też mam ochotę się do niej przejechać, tylko ja jak jadę to oprócz rzeczy które mam kupić, kupuje zawsze dużo drobiazgów i mój M. później na mnie psioczy!

myszko brak planów to też jakiś plan:). Dzisiaj dzień lenistwa :)

Ja po antybiotyku, i zaraz wstaje. Strasznie ostatnio zmęczona jestem. Wydaje mi się, że niestety te leki osłabiają mnie dość mocno. Ja może dzisiaj przejde się do koleżanki, wszystko zależy od tego jak się będę czuła! MIŁEGO DNIA KOCHANE!!!

Marta-l życzę zatem zdrówka dla taty no i dla "dwupacku" także ;-)
Po porodzie może być mało czasu na forum ale myślę że zawsze można wpaść z pytaniem jak coś nurtuje.
Zazwyczaj, po porodzie, pierwszy tydzień-dwa, dziecko dużo śpi i kobiety mówią, że jakby dziecka nie miały. Dopiero po tym czasie ujawnia się prawdziwy charakter dzidzi i albo zostaje Aniołek, albo zaczyna rosnąć mały diabełek :-D
Jeżeli lubisz czytać, polecam książkę Tracy Hogg - Język Niemowląt, ja ją znalazłam jako pdf na necie. Tracy podzieliła niemowlaki na Aniołki, Średniaczki, Wrażliwce, Żywczyki i Poprzeczniaki. Ciekawie się czyta!
Izka87 cieszę się że smakowało!
Karo01 cieszę się że nasze perypetie pomogły Twojej siostrze! Wiem co to znaczy życie "od kupki do kupki" szczególnie gdy ich brak ;-)
Dorcia112 trzymam kciuki żeby było wszystko ok, może to stres. Kiedy dokładnie masz wizytę bo nie wiem czy nie doczytałam czy nie napisałaś?

Jeżeli chodzi o meble, ja kupiłam najtańsze (na 3 drzwi) z ikei takie:
DOMBÅS Szafa - IKEA
i wiem że te są też ok:
ANEBODA Szafa - IKEA
do tego były jeszcze komody takie ale już ich nie widzę, chyba teraz ich odpowiednikiem jest to co Gatto wysłała:
BRIMNES Komoda, 3 szuflady - IKEA
ja mam z wszystkimi szybkami mlecznymi (szybki takie a'la plastikowe) i płaciłam 200zł.

Jedziemy zaraz na szczepienie, trzymajcie kciuki aby Ninka dobrze zniosła.

Wikama a Ty czasem nie mialas lezec?
W sumie dzien w lozku to dobry plan, eMa posle do sklepu to nie bedzie dyskusji "co zjesz dzis na obiad? Wszystko co zrobisz..." :-D

Danutaski to powodzonka na szczepieniu i kciuki wedle zyczenia&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Danutaski
Kciuki za Ninke wiec:)

My w sygpialni mamy szafe dombas:)
Na ciuszki malej mam regal Billy z drzwiami,waski wiec sie miesci a idealny na male ciuszki. Zreszta w drugim obok mam swoje ciuchy,polki w szafie dombas okupuje S,tylko czesc wiszaca wspolna:)
Jade wiec dokupic jeszcze jeden billy z nadstawka,z drzwiami cale szklo-ustawimy go w salonie i przeniesiemy do niego ksiazki... obecnie mamy dwa w sypialni-jeden na ksiazki a drugi na ksiazki i moje ciuchy. Do polowy przeszklone wiec w docelowym ukladzie chce szklo przeslonic ozdobna tkanina pod kolor i wtedy oba w calosci beda sie nadawaly na ciuchy-moje i malej...
Ksiazki z sypialni wyemigruja do salonu....

Danutaski kciuki za Ninkę i Mamusie! Ja to się zawsze zastanawiałam kto bardziej przeżywa szczepienia!

myszko ja już nie mam krwiaka, szyjka długa i twarda i zamknięta (3,8 cm), wszystko od wewnątrz wygląda idealnie i mam się już poruszać! Oczywiście bez szaleństw ale powoli mam się rozkręcać! Ale dzisiaj raczej nie pójdę bo napadało tyle śniegu, a że temperatura dodatnia to schody wszędzie strasznie śliskie, a poza tym zaliczyłam dzisiaj prawie glebę:/. Jest mi tak strasznie słabo momentami rano, że nie daje rady! Jak byłam z Wiką w łazience to oblał mnie zimny pot, zaczęłam się trzęść, zrobiło mi się czarno przed oczami i szybko polożyłam się na ziemi na lewym boku. Z Wiką w ciąży raz straciłam przytomność, na szczęście M. był wtedy w domu. A teraz jak jestem albo z Wiką albo sama to czuje, że mogłoby się skączyć nie zbyt dobrze. Może koleżanka do mnie przyjdzie, zobaczymy!

Cześć;
Danu - &&&&&& dla Ninki

My kupiliśmy do sypialni taką całkiem spora komodę i mamy szafę wnękową, więc spokojnie siebie i malutką pomieścimy. Chyba, że dalej tak będę szalała z zakupami :zawstydzona/y:

Ja wczoraj zaliczyłam gina. Wszystko jest ok, Maleństwo waży 750 gram, jajka nie wyrosły :-D
Ale o wzrost nie zapytałam, więc nie wiem...

reklama
Marta-l życzę zatem zdrówka dla taty no i dla "dwupacku" także ;-)
Po porodzie może być mało czasu na forum ale myślę że zawsze można wpaść z pytaniem jak coś nurtuje.
Zazwyczaj, po porodzie, pierwszy tydzień-dwa, dziecko dużo śpi i kobiety mówią, że jakby dziecka nie miały. Dopiero po tym czasie ujawnia się prawdziwy charakter dzidzi i albo zostaje Aniołek, albo zaczyna rosnąć mały diabełek :-D
Jeżeli lubisz czytać, polecam książkę Tracy Hogg - Język Niemowląt, ja ją znalazłam jako pdf na necie. Tracy podzieliła niemowlaki na Aniołki, Średniaczki, Wrażliwce, Żywczyki i Poprzeczniaki. Ciekawie się czyta!

Dziękuję w imieniu taty. Rozmawiałam z nim dzisiaj i ma się świetnie. Wstał już i spacerował a jutro wychodzi do domku :-D od razu mam lepszy humorek. O książce słyszałam już od kilku osób więc chyba się skuszę. Jeśli chodzi o zachowanie dzidzi to mam nadzieję, że wyrodzi się za mną a nie za tatusiem. Podobno to było masakryczne dziecko- w ogóle nie spało prawie i ciągle się darło. Ja za to mogłam spać na okrągło a jak nie to ładnie się bawiłam.

U mnie dzisiaj też planów brak. Zaraz pójdę do Biedronki, może w końcu będą te piłki bo mnie już to wkurza. Po drodze kupię chyba jakieś pierogi na obiad i już. Dzisiaj mój miał wrócić wcześniej z pracy-tylko zebranie miał jakieś zaliczyć. Oczywiście kasjerka znowu chora i będzie siedział do wieczora :wściekła/y:

spokojnego dnia!

Do góry