reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Suana kurcze to nie tak mialo byc...;-(( strasznie mi przykro choc to nieodzwierciedla zalu jaki czuje:-(
Trzymaj sie kochana na ile to mozliwe...

Marta nie denerwuj sie, po operacji bedzie o wiele lepiej.
A te w tej przychodni to ogolnie wiedza ile ciaza u ludzi trwa?? Czy tak na podstawie sloni ustalaja terminy?

reklama
Marta można w ciązy brać rutinoscorbin? Kobieta w aptece powiedziała że jezeli juz to max 2 tabl na dobe jestem w szoku bo wczoraj wziełam wiecej jakies grypsko mnie wzieło znowu:-(wogole odradzala mi to, czemu? wit C kazala juz dodatkowo nie brac takie musujacej bo chcialam bo to niebezpieczne hmmm.Pozostal miod i czosnek fuj:-(takze

Marta doczytałam o operacji trzymam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Moim zdaniem śmiało można nawet 3x2 jak któraś tu napisała. Witaminy C dodatkowo bym nie polecała. Scorbolamidu też nie bo on ma salicylany a te niewskazane a nawet niebezpieczne w ciąży i u małych dzieci.

Marta kciuki za operacje Taty... Trzymaj się! Dobrze, że dzisiaj ktg nic nie wykazuje, troche za dużo emocji jak na jeden dzień! W Twoim wypadku wizyta 22.01 to chyba abstrakcja! Żarty sobie w tych przychodniach robią!!!

Żarty tym bardziej że jakby nie patrzeć to prywatne wizyty są. Jakimś cudem wybłagałam na piątek dodatkową wizytę. Zadzwonił taki miły pan i mu nakreśliłam swoją historię. Kazał przyjść. Jestem pewna że pani doktor nie zrobi problemu.Zobaczymy co dalej postanowi bo jak mają być takie jaja z wizytami to ja dziękuję za tą nową placówkę. A podobno zmienili by ułatwić dostęp do specjalistów. W dotychczasowej dzwoniłam i na drugi dzień mogłam przyjść.
Tata po operacji- przebiegła bez komplikacji. Wrócił na salę, jeszcze jest trochę oszołomiony narkozą ale zaczyna gadać do mamy. Najśmieszniejsze jest to że miał przepuklinę wokół któregoś kręgu piersiowego a nacinali go na szyi-opatrunek ma pionowo, dosyć długi.

Wikama u nas ok, mamy Mala Ksiezniczke pod opieka wiec odrywa od myslenia. Ogarnelam mieszkanko i teraz dogorywam, mala poprzykrywala nas koldrami opatulila i kazala spac:-D samy sobie teraz szykuje kanape do spania;-)

Marta cieszę się, że z Twoim Tatą dobrze, że jest już po... Nacięcia robią czasami w miejscach, które nie są dla nas zrozumiałe. Mam koleżankę która wygrała z guzem mózgu i jak ją operowano to nacinali ją w pachwinach. Najważniejsze,że już po, a przyczynę tak rozległego nacięcia pewnie podadzą później. Będzie dobrze!

Mysia fajnie, że macie tą Księżniczkę! Trochę podokucza, porozrsbia ale i rozbawi i nie pozwoli rozmyślać nad głupotami!!!

Ostatnia edycja:
A no nie tak miało być. Ledwo się jako-tako uporałam ze strata Nikodema i znów... Boje sie, ze w genetycznych wyjdzie nam jakis konflikt :( Dziewczyny a jakie wy jeszcze robilyscie badania po stratach? Bo zastanawiam sie co jeszcze moge zrobic?

Suana kurcze....ja nie pomoge, bo nie robilam zadnych specjalistycznych badan oprocz tych normalnych:-( Jest na forum dziewczyna Emka, ktora miala bardzo podobna sytuacje do twojej, sprobuj sie z nia skontaktowac (na CPP lub Odskoczni) Przytulam:-:)-(

Suana niestety też nie mogę pomóc. Nie robiłam żadnych badań po poronieniu. Lekarka mówiła, że odpłatnie można przebadać płód, czy były jakieś zmiany genetyczne, ale wydaje mi się, że trzeba wtedy ronić w szpitalu. Można przebadać nasienie męża i oczywiście sobie i mężowi zrobić komplet badań. Ale w szczegóły nie wchodziliśmy. Co do badania płodu, dowiedzieliśmy się o tym za późno i zrobiono tylko badanie histopatologiczne. Suana bardzo Ci współczuje.

Suana przytulam mocno.Jestesmy z toba.Niewiem co powiedziec bo tak mi przykro.W badaniach tez niepomoge.
Marta dobrze ze operacja taty sie powiodla.Teraz mozesz odetchnac i na spokojnie teraz wszystko
Myszko pytalas o dawke magnezu.Moja polozna powiedziala ze mam brac narazie 1*dziennie po 200mg,jak sie niemyle taka mam dawke no i pije jeszcze dodatkowo ten magnesium musujacy na wieczor.Zobaczymy co za tydzien w piatek pokaze szyjka,a jak nie to zapytam moja polozna czy zwiekszyc dawke.Ja juz ponad miesiac temu mialam szyjka 26mm i potem duzo lezalam i na nastepnej wizycie juz miala 30mm wiec chyba to lezenie i oszczedzanie sie naprawde pomaga.Teraz w Polsce troche ruchu mialam wiec moze i przez to,ale teraz juz tylko lezenie.Ja kupilam wczoraj takie butelki PHILIPS AVENT SCD290/00 NATURNAH 4x Anti-Kolik Flasche+Schnuller+Bürste) Natural | eBay w sklepie byly duzo tansze
Dzwonilam po wyniki z testu na glukoze i powiedzieli mi na recepcji ze sa dobre tylko lekarz musi jeszcze tylko potwierdzic ale ze wyglada dobrze wszystko tylko zelazo troche spadlo do 11,9 wiec moze bede musiala tyb brac

Karo ja przez całą ciążę marzyłam o takim żelazie-teraz jak miałam 11,8 to mało się z radości nie posikałam i pytałam czy to na pewno moje. Więc się nie martw, że jest poniżej normy. Dla ciężarnych są one inne.

reklama
Do góry