reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
ministratorzy pisali cos o bledach, ze rozne cuda sie dzieja;-) kilka dni temu czytalam to info.
Nie przejmuj sie to glupia technika i czasem ma bledy.

ja zamówiłam po pracy pizzę dla S i sałatkę dla siebie, nie miałam siły na nic a S późno z pracy wracał... przywiozł ten allegrowy stetoskop ale nic nie mogę usłyszeć, on też już zwątpił w to bulgotanie co słyszał - że to niby kruszyna... Na forach piszę że słabym sprzętem raczej się nic nie usłyszy więc nie panikuję i czekam do urodzin danutaski:)
po nieudanych nasłuchach zasnęliśmy i wstałam pół godz temu, doczytam Was i wracam do łóżka... po tej nocce mam niezłe zaległości...
W pracy oczywiście co do premii nic się ciekawego nie mogę dowiedzieć, więc postanowiłam zagrać jak oni: żeby nie przejść w systemie na tzw LTA (long term absence), co grozi ewentualnym brakiem możliwości otrzymania premii, od poniedziałku dostaną zwolnienie na np tydzień albo 10 dni. Jak do tego czasu nie podejmą decyzji w sprawie premii, to przyniosę kolejne. W międzyczasie będzie 24ty stycznia, kiedy mają ją wypłacić - nic no, inaczej nie ma jak...
tak więc w sb do gin po zwolnienie i w nosie ich mam na rok!

dobrej nocki baby!

PS sory że tak tylko o sobie ale padam....

Edek

Dzien dobry:)
Wyspalam sie! Zasnac nie moglam az wzielam kojec/rogala! Geniuszem ta co go wymyslila (to musiala byc kobieta w ciazy:p)...
Milego dnia,ja juz odliczam : 3.......

Ostatnia edycja:
miłego dnia :-)

mam nadzieje że noc była spokojna...
my dziś się uczymy w SR - czeka mnie długi i pracowity dzień...
Nanu jak tak Cię czytam czasem to zadziwia mnie jak różne są nasze korporacje... i życzę aby premia się jednak trafiła (w końcu jest za rok który ciężko przepracowałaś ku chwale korp...)
Myszko - mam nadzieję, że czujecie się po tych antybiotykach znacznie lepiej :)

Anila
Ja ogolnie nie narzekam,bo od 7 lat mam stala prace, w tym od 3 na kierowniczym stanowisku,raczej dobrze platna... ale niestety koreanska nacja ma zupelnie inne podejscie do pracy,do organizacji... ciezko czasem o jasne decyzje i zasady,podejmuja kroki z dnia na dzien... ta premia jest dodatkowa,bo roczna juz byla (ta na szczescie okreslona jasno regulaminem,zalezna od rocznej oceny),ale zadowolony prezes nagle postanowil przyznac kolejna... i n.ikt nie wie na jakich zasadach,tzn kadry pewnie wiedza ale ze z kierowniczka tegoz dzialu nie zyje najlepiej to sie nie dogadalam wczoraj... a dyr jej jest na urlopie wiec tez nie mam jak...
Coz,jak bedzie tak bedzie....

Anila dziekuje czuje sie niebo lepiej, kaszel odszedl w sina dal:-) bez syropu wyksztuslnego;-)

Nanu to dobrze, ze robota stala...w dzisiejszych czasach to skarb;-)

Moj synus dzis caaaaaaaaly dzien poza domem...ma szkole po szkole i wroci dziecie po 19 a wyszedl po 7. Te srody ma ciezkie, ale juz powiedzial ze za 2 tyg maja znow ferie;-) to jest to co lubi tu w szkole. Maja 4x w roku ferie po 2 tyg plus kilka wydluzonych weekendow, do tego zero stresu w szkole:-) i 6tyg wakacji.

reklama
Dziewczynki macie prawo być panikarami przez całe 9 miesięcy :-p
Bóle podbrzusza w 1 trymestrze oznaczają rozciągającą się macicę - jeżeli początkowo macica ma wielkość piąstki, to gdzie wy chcecie aby ta dzidzia się zmieściła gdy będzie rosnąć? Domek dzieciątka także musi się powiększyć!
No a co do wszelkiej maści plamień...ja przez prawie całą ciążę akceptowałam tylko biały (jednokolorowy!) papier toaletowy:-p. Zaczęłam plamić niecały tydzień po terminie @ i zamiast być dobrej myśli, rozprawiałam o zabiegu łyżeczkowania...teraz jak sobie o tym pomyślę to mi wstyd, no ale strach potrafi wyczyniać z nami różne dziwne rzeczy...
życzę jak najwięcej spokoju.

Do góry