reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

hejka

Mnie sie tez zawsze wydawalo, ze po jedzeniu nalezy odczekac z wejsciem do wody, czy to wanna czy basen.

reklama
laski a ja dzisiaj wyczytałam, że po ph moczu można poznać płeć dziecka :-p nie wiem czy to prawda czy nie, ale dużo lasek po forach pisało, że im się sprawdziło. Patrzyły na dwa pierwsze badania w ciąży, jeśli bardziej kwaśne ok 5 to dziewucha, jeśli zasadowe od 7 w górę to chłopak. Aż jestem tego ciekawa :p

Hej!
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
U mnie dzisiaj @ nastepna przyszla. Troche mnie to przerazilo, bo cykl tylko 18 dniowy. Mialyscie tak moze? Troche mnie to przerazilo. Jutro zadzwonie do gina to popytam czy to normalne. Na wtorek bylam umowiona na robienie wynikow no i nic z tego trzeba bedzie przelozyc.

Dzien dobry:-)

Ferie sie skonczyly to i my wstalismy juz dzis o 6:-)

Nanu ostatni tydzien tych nieludzkich por wstawania:-)
Ciesze sie, ze rozmowa z mezem pomogla. Tak to juz jest ze czasem musimy jednak powiedziec czego oczekujemy...bez rozmow zwiazki umieraja niestety.

Nasz plan na dzis: musze isc i kupic mojemu pierworodnemu buciki...w rozm.45 zagonic go do fryca, bo mi dziecie zaroslo;-) i dla maluszka musze sprawdzic cene butelek TT w sklepie, bo w sieci sa 24-25 za 2x260, 1x340 i 2x150 plus dwa wymienne smoki i uspokajacz. Dobrze, ze laktator dostane na recepte w aptece i tylko kaucje sie wplaca:-)
Lookne tez sterylizatory do mikrofali i torbo-pojemniczki termoizolacyjne.
Plan wiec spacerowo-zakupowy :-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)

Nanu piękne pazurki, ja też wczoraj siedziałam nad swoimi :)

Iza widziałam na jakiejś stronie taki test,który ma z moczu odczytać płeć, właśnie na tej zasadzie z ph. Ale nie wiem czy w to wierzyć :)

Kurcze u mnie jakoś mega dużo kremowego śluzu, aż dziwnie.

Myszko
Ja taki zestaw butelek kupilam w PL za ok 60pln.

A wogole zapomnialam Wam napisac ze wczoaj wieczorem S znow nasluchiwal brzucha (robi to co kilka dni) i wczoraj pierwszy raz uslyszal jak chlupie maluch w srodku. Mowi ze normalnie slychac,ma dzisiaj stetoskop kupic:D sie podjaral ze hej:D

Nanu z TT kupilas te butle? Zalezy mi na jak najbardziej zblizonym do naturalnego smoku, bo uwielbialam karmic Tomasza;-)
Stetoskop? Za chwile tv nie bedzie slyszal jak mala postanowi bulgac:-D
Danutaski ma ur. 17-ego a ja 18-tego wiec juz tylko rzut beretem do pierwszych podskokow:-)
Nanu wracajac do butli wlasnie cene chce porownac, bo czasem nie jest taniej w sieci, a znow nie wiem czy jest opcja kupujac u jednego placic raz za przesylke...i tak gryzaki sa niby po 1,99 za dwa a wysylka 3,99... Toz to bzdura, niby te torebki termoizolacyjne po 5, a wysylka kolejne 5 wiec jak w sklepie beda do 8 to po prostu kupie, bo taniej wyjdzie.

Magda mowisz, ze duzo kremowego sluzu? &&&&&&&&&&&& i spadek byl w temp., jakby na implantacje:-) no jeszcze troszke i sie okze coscie namotali w swieta:-D z chorowitkowego cyklu:-D
Pamietaj berek nie spi :-)

Ostatnia edycja:
Myszko mój M mi mówił, że jak był mały i z rodziną był nad jeziorem, to mama im powtarzała "nie wchodźcie do wody zaraz po jedzeniu bo utoniecie" :-D pewnie jej chodziło o to co Tobie, tylko wymyśliła do dzieciaków taki tekst jaki zrozumieją :-D
A z tą książeczką to pewnie tak, że jak przestaniesz szukać to się pewnie sama znajdzie. Ja to zawsze "tak schowam żeby nie zgubić" że potem nie wiem gdzie :-D
życzę odnalezienia zguby.
Myszko, jeżeli chodzi o pojemniczki na mleko, ja kupowałam sterylne pojemniki na mocz i w tym mroziłam, bo kosztowały 50 gr sztuka a ja ich miałam kilkadziesiąt, a specjalny woreczek na mleko u nas można było tylko kupić w pakiecie 20szt za 80zł.
Sterylizatora nie używałam, butelki parzyliśmy/wygotowywaliśmy 1-2 razy w tygodniu i nic się nie działo.
Magda_88 może się udało jak dużo kremowego śluzu &&&& ja tak miałam o tym czasie po owulce jak zaszłam :-) trzymam kciuki i będę śledzić Twoją tempkę!
Marta-l takie wakacje też super. My postanowiliśmy "zaszaleć", bo następny rok (mam nadzieję) będę w ciąży więc nie pojadę no a potem z dwójką pewnie będzie ciężko na taki wyjazd.
Nanulika urodzinki 17-go więc już niedługo ;-)
Powoli możesz próbować jeść batoniki i kłaść się na lewym boku i wsłuchiwać się w swoje ciało czy nie czujesz jakichś łaskotek. Ja to uczucie porównałabym, jakbyś wzięła palec wskazujący i pogłaskała się po wewnętrznej stronie dłoni drugiej ręki. Inni też twierdzą że można to pomylić z "pracą jelit", lekarz mi na wizycie powiedział "na pewno już Pani czuje tylko nie wie że to jest to". Pierwsze ruchy są bardzo BARDZO delikatne i łatwo je wziąć za co innego. Dzidzia, po zjedzeniu przez Ciebie czegoś słodkiego, dostaje zastrzyk cukru a więc sama energia i zaczyna fikać!
Dziękuję za przepis, zrobię na pewno, ja mogę piec normalne ciasta natomiast nie nadaję się do tych z paczki bo wtedy ZAWSZE mi wychodzi zakalec!
A co do stetoskopu, podobno od ok 18tc można nim usłyszeć serduszko dzidzi, ale nie sprawdzałam czy to prawda.
Izka87 no ciekawe! Ja pod koniec ciąży chciałam sprawdzić czy to co mi wycieka to wody płodowe, bo podobno można, ale nie miałam na czym - w aptece takie paski kosztowały 50zł i szkoda mi było pieniędzy. Potem gdy badała mnie położna, okazało się że jednak wody mi się sączyły i tak bezwiednie przechodziłam dwa tygodnie, tłumaczyła, że gdzieś do góry musiała powstać malutka dziurka.
Dorcia mi się kiedyś zdarzały krótkie cykle, to było przez stres. Zadzwoń do ginka, zobaczymy co powie.

reklama
Myszko, Danutaski no dzisiaj mi tempka wzrosła, a termometr prawie się utopił :p po owulce miałam kremowy,ale teraz jego ilość mnie zaskoczyła. Mam nadzieję, że "namotaliśmy" :p Jeszcze trochę się nastawię i na bete będę chciała już iść :p

Do góry