reklama
Zapominajko jak się udał wypad na miasto? Mam nadzieje, że troszkę zaszalałaś!
Nanu Ty to masz oko do wypatrzenia jakiś specjalnych okazji! A poza tym te mebelki są naprawde ładne. Szczególnie podoba mi się ten biały słupek, dużo pomieści. My też powoli zaczynamy robić plany meblowe i czeka nas zakup pralki i suszarki. Doszliśmy do wniosku że Maluszek odziedziczy meble po siostrze, są białe więc jedynie dodatki musimy pozmieniać, a Wiki z racji tego, że i tak w planach były zmiany w jej pokoju będzie miała w wakacje odmalowane i zrobimy jej mebelki już takie na czas szkoły.
Danutaski Ty zaradna kobitko!!! Pysznie wygląda jedzonko!!! Mniam! Najbardziej mam ochotę na zupkę i ciacho!!!
Myszko 3 godzinny poród to rzeczywiście krótko!! Nie dziwie się, że biegasz do szpitala sprawdzać, znając swoje ciało i jego zachowanie nie wolno nam bagatelizować żadnych sygnałów!
Moja koleżanka podczas porodu zasneła!!! To tak a propo bólu porodowego, miała skurcze cały czas, była podłączony do ktg, ale poprosiła o koc i poszła spać na dwie godziny!!! Położna ją obudziła bo musieli zrobić badanie, okazało się, że rozwarcie pełne i zaczął się faktyczny poród! 15 minut później miała syna na rękach
Magda ja jako dziecko uwielbisłam flaki! A teraz niestety nie mogę się na nie patrzeć. Wiem, że to strasznie głupie ale podobnie mam z wątróbką czy nawet kaszanką! Ale myśle, że mi to minie, podobnie jak awersja do innych mięs.
Nanu Ty to masz oko do wypatrzenia jakiś specjalnych okazji! A poza tym te mebelki są naprawde ładne. Szczególnie podoba mi się ten biały słupek, dużo pomieści. My też powoli zaczynamy robić plany meblowe i czeka nas zakup pralki i suszarki. Doszliśmy do wniosku że Maluszek odziedziczy meble po siostrze, są białe więc jedynie dodatki musimy pozmieniać, a Wiki z racji tego, że i tak w planach były zmiany w jej pokoju będzie miała w wakacje odmalowane i zrobimy jej mebelki już takie na czas szkoły.
Danutaski Ty zaradna kobitko!!! Pysznie wygląda jedzonko!!! Mniam! Najbardziej mam ochotę na zupkę i ciacho!!!
Myszko 3 godzinny poród to rzeczywiście krótko!! Nie dziwie się, że biegasz do szpitala sprawdzać, znając swoje ciało i jego zachowanie nie wolno nam bagatelizować żadnych sygnałów!
Moja koleżanka podczas porodu zasneła!!! To tak a propo bólu porodowego, miała skurcze cały czas, była podłączony do ktg, ale poprosiła o koc i poszła spać na dwie godziny!!! Położna ją obudziła bo musieli zrobić badanie, okazało się, że rozwarcie pełne i zaczął się faktyczny poród! 15 minut później miała syna na rękach
Magda ja jako dziecko uwielbisłam flaki! A teraz niestety nie mogę się na nie patrzeć. Wiem, że to strasznie głupie ale podobnie mam z wątróbką czy nawet kaszanką! Ale myśle, że mi to minie, podobnie jak awersja do innych mięs.
Ostatnia edycja:
wikimamo
my pralkosuszarkę kupiliśmy w grudniu i już uwielbiam to urządzenie - a przy dziecku to już wogóle będzie na medal!
danutaski
sałatka podziałała na moje kubki smakowe na maxa! mmmm - zjadłabym....
marta-l ciekawam jak się to u Was rozkręci! ale 3mam kciuki żeby Wojtuś jeszcze nie uciekał z brzuszka
Martoocha - kciuki za staranka, cieszę się że wypoczęliście
)))
Ja poprasowałam i zaraz biorę się za krojenie i marynowanie wołowinki
tak jedzeniowo to Mój S mnie dziś rozłożył - ma chyba ciążowe zachcianki zamiast mnie
i dzisiejszą kalafiorkową mam na jutro przerobić do postaci kremu, będzie nią popijał obiadek
no i marzy i śni o żeberkach
PPP
ma któraś jakiś sprawdzony przepis nna żeberka? jadłam kiedyś takie grillowane z ostrym sosem - były boskie! sama robiłam raz i wyszły zjadliwe, trochę za mało spieczone i twardawe.... może nie znam jakiejś tajemnicy?
my pralkosuszarkę kupiliśmy w grudniu i już uwielbiam to urządzenie - a przy dziecku to już wogóle będzie na medal!
danutaski
sałatka podziałała na moje kubki smakowe na maxa! mmmm - zjadłabym....
marta-l ciekawam jak się to u Was rozkręci! ale 3mam kciuki żeby Wojtuś jeszcze nie uciekał z brzuszka
Martoocha - kciuki za staranka, cieszę się że wypoczęliście
Ja poprasowałam i zaraz biorę się za krojenie i marynowanie wołowinki
no i marzy i śni o żeberkach
ma któraś jakiś sprawdzony przepis nna żeberka? jadłam kiedyś takie grillowane z ostrym sosem - były boskie! sama robiłam raz i wyszły zjadliwe, trochę za mało spieczone i twardawe.... może nie znam jakiejś tajemnicy?
myszka2829
Fanka BB :)
Nanu ja zeberka robie standart w sosie i musza sie tak rozgotowac zeby miesko odpadalo z kosci...no tak mam z mieskiem ze lubie rozgotowane;-)
Mnie dzis nawiedzilo na chilli i knedle, objedlismy sie na maxa a teraz lezakujemy;-)
Nanu tak mysle, moze zrob marynate z miodu i musztardy wrzuc je na noc i rano do piekarnika, podlewac odrobina rosolku i powinny byc lux
Mnie dzis nawiedzilo na chilli i knedle, objedlismy sie na maxa a teraz lezakujemy;-)
Nanu tak mysle, moze zrob marynate z miodu i musztardy wrzuc je na noc i rano do piekarnika, podlewac odrobina rosolku i powinny byc lux
Ostatnia edycja:
Izka87
jezuuuu danutaski ta zupką i sałatką to mnie urzekłaś
a co to za sałateczka? co tam wpakowałaś? bo aż mam ochotę teraz zrobić 
a co do flaków to fuuuuuuuuuuuuuuu, mój uwielbia, ale gotuje mu je teściowa
ja bym nawet patrzeć nie mogła

a co do flaków to fuuuuuuuuuuuuuuu, mój uwielbia, ale gotuje mu je teściowa
Zapominajko ja ostatnio robiłam żeberka na grillu elektrycznym, wyszły pyszne ale za długo się je piecze i w całym domu miałam dym
. Wcześniej je kroje i przyprwiam żeby poleżały w lodówce przynajmniej 2 godziny. Polewam odrobiną oleju, sypie sól, pieprz, paprykę ostrą, majeranek i nacieram. Smażone na średnim ogniu przepracając na boki, aż będą mocno podopieczne i podlewam wodą, ona może odparować, ale można dodać później po podduszeniu i ponownym podpiekaniu więcej wody i zrobić sos oczywiście z kostką wołową i dodatkową porcją majeranku, zagęszczeny mąką. Słyszałam, że niektórzy przed pieczeniem dodają mmusztardę,ib podlewają trochę colą 
myszka2829
Wikama przy Tomaszu to juz sie wydarlam na lekarza, bo zbadal rozwarcie na dwa palce i on mi mowi o 2:40 ze poleze sobie conajmniej do rana...jak wydarlam ryja zeby laskawie sprawdzil raz jeszcze po skurczu to bylo juz na 5 i biegiem na samolot...zanim mnie przypieli (nie wiem jak teraz ale wtedy nogi zapinali paskami do fotela) to Tomasz juz byl...byla 3:00 w nocy, a szyli mnie do 4, Tomasz wyszedl na dwa razy i za nim zaraz lozysko...
Takze wszystkim zycze takich porodow:-)
Ostatnio jak rozmawialam z przyjaciolka byla ze mna na skypie gdy zaczal sie porod Sary, to pytala czy mam schizy jak chodze do wc z dwojka...bo to tak jej opisywalam co sie dzieje... No takich az schizow nie mam;-) wiec chyba nie jest ze mna najgorzej;-)
Takze wszystkim zycze takich porodow:-)
Ostatnio jak rozmawialam z przyjaciolka byla ze mna na skypie gdy zaczal sie porod Sary, to pytala czy mam schizy jak chodze do wc z dwojka...bo to tak jej opisywalam co sie dzieje... No takich az schizow nie mam;-) wiec chyba nie jest ze mna najgorzej;-)
Ostatnia edycja:
reklama
Witam się niedzielnie!
Myszko Ty straszne historie przeżyłaś i bardzo podziwiam Ciebie i inne dziewczynki, które straciły swoje Skarby w zaawansowanej ciąży a teraz czekają na rozwiązanie lub są na etapie staranek! Jesteście wielkie!!!
A ja dzisiaj jadę z mężem i córą do kina na bajeczkę
Myszko Ty straszne historie przeżyłaś i bardzo podziwiam Ciebie i inne dziewczynki, które straciły swoje Skarby w zaawansowanej ciąży a teraz czekają na rozwiązanie lub są na etapie staranek! Jesteście wielkie!!!
A ja dzisiaj jadę z mężem i córą do kina na bajeczkę