reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Nanu daj linka do tych mebli ;-) Może coś wypatrzę.

Martooch witaj. Zazdroszczę tego luuuuzu

hej na allegro wypatrzyłam Takie cudo:

VICTORIA 50 Słupek z koszem Regał SZUFLADA METABOX (2861588644) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

tylko chcę wersję EDI:

edi szafka łazienkowa vertussi.jpg

do tego na tablicy jest koleś co we Wro wyprzedaje jakieś szafki łazienkowe, jak mówił po likwidacji sklepu. Odniego chyba weźmiemy tą białą z umywalką (4zdj):

Szafki i umywalki łazienkowe !! TAnio!!! Wrocław • Tablica.pl

Jedną wiszącą z lustrem nad umywalkę już mam , meblarz mi zrobił gratis przy okazji kuchni. Potrzebuję jeszcze znaleźć jedną wiszącą i będzie finito.

reklama
Izka no szybciutko mi poszlo jak na pierworodke :-) Tomek mial 3300 i 56cm wiec byl calkiem standardowym noworodkiem z wielkimi stopkami i oczkami w patrzonymi we mnie :-D do tego spory pitolek, ktory zanim jeszcze go odcieli z pepowinka juz mnie olal :-D z Sara bylo jeszcze szybciej, bo malutka byla, a bole bardziej przypominaly te co teraz miewam z worem jak porodowe... stad latam do szpitala jak kot z pecherzem bo juz sie boje i nie ufam za bardzo mojemu cialu:no:

Ostatnia edycja:
myszka lepiej latać i sprawdzać, niż później sobie pluć w brodę, że się czegoś nie zrobiło.

a ja się dzisiaj umówiłam na usg prenatalne na 21-go stycznia, ehhh to miał być mój dzień porodu, więc mam nadzieję, że będzie to szczęśliwa data, a poza tym do Dzień Babci, więc liczę, że dzidzia zrobi prezent babciom i będzie wszystko w porządku :)

Izka dokladnie to samo mysle, od tego sa zeby sprawdzac to co mnie niepokoi;-) a co sobie pomysla to mi zwisa i powiewa;-)
Trzymam kciuki za 21-go&&&&&&&&&&&&&&&&& my wizytujemy 23-go

Marta po takim wypoczynku to bedzie hop-siup i II &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za dobre umiejscowienie fasolinki:*

Ale się Was dzisiaj fajnie czytało! :tak:
Marta-l z niecierpliwością będę czekała na nowe informacje :-)
Mnie dobre dwa tygodnie męczyły skurcze przepowiadające więc różnie to może być ;-)
po przytulankach też mogą być skurcze ze względu na oksytocynę.

A ja dzisiaj spędziłam popołudnie w kuchni. Upiekłam ciasto drożdżowe, ugotowałam zupę koperkową i zrobiłam MEGA sałatkę taką orzeźwiającą o wyjątkowym smaku!
Przesyłam fotki tego co mi wyszło :-p
aa1.jpgaa11.jpgaa2.jpgaa3.jpg

ściągam właśnie mleko, a zaraz idę.... żreć !! :-):-):-)
Ninka zrobiła nam dzisiaj 4 kupki!! Więc przechodzę na 3 posiłki z mleka modyfikowanego i dwa mieszane :-) no i oczywiście gruszeczki!
Dzisiaj też obrałam inną metodę usypiania, mianowicie pod wieczór jest tak że spędzamy czas razem, potem kąpiemy Ninę a następnie karmimy i kładziemy ją spać, dzisiaj zamieniłam kąpiel z karmieniem czyli karmienie przed kąpielą, a po kąpieli spanie. Nie chcę aby Nina nauczyła się zasypiać przy butelce bo jak będzie starsza to nie zaśnie przy jedzeniu i będzie kłopot, więc niech się uczy dobrych nawyków już teraz :tak:

Danutaski ja gotowałam wczoraj i dzisiaj - całe dnie :) Zrobiłam m.in. flaczki - taak wiem, dla niektórych to obrzydliwe :) Dzisiaj niestety niewiele zjadłam z okazji zgagi i wymiotów. Może papryka z wczoraj mi zaszkodziła?

Danutaski kochanie ale ta kapiel to tak z 30 min po jedzeniu, tak?
Zaraz po jedzeniu niewchodzimy do wody, bo mozna dostac skretu jelit.
Ja uczylam mlodego tak: kapanie, jedzenie, zabawa i spanie. Do dzis ten schemat dziala;-) tylko zabawki sie zmienily i czas;-) gdy byl maly wystarczalo 10-15 min i padal, a teraz czasem i 90 jest malo...ale tylko gdy ma ferie, bo jak szkola to o 20:30 juz spi:-)

Magda my uwielbiamy flaczki mniam, moj jadl i nie wiedzial co, a smakowalo...jak mu powiedzialam co jadl, to tylko stwierdzil ze surowych nie chce probowac;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry