reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Od rana ptysie robiłam - takie do farszu pieczarkowego.

A z ciast to piekę sernik i murzynka. Pierniczki już mam.

No ale to pewnie jutro. Bo w wigilię i tak nas nie ma, więc muszę jakoś tak przygotować wszystko, żeby to jedzonko się nie popsuło

reklama
My juz po ostatnich zakupach w poniedzialek tylko jeszcze chlebek i mleko i to na tyle:-)
Mlody kupil eMowi pamietnik ciazowy, zeby tatus pisal i uzupelnial fotkami:-)
No a ja pojadlam, to teraz odpoczywam...za chwile trzeba sie wziac i udka upiec z papryczka i pieczarka:-) mielone kuleczki porobic i posmazyc no i to na tyle do wigilii :-)

Myszko Ty już kończysz??? Ja jeszcze daleko do finiszu, ale nie chce przesadzić z tym staniem przy garach.

Zapominajko super, że sernik robisz! Ja już nie dam rady i ciasta w tym roku niestety kupne:(, ale to co dla mnie najważniejsze czyli rybka, sałatka i krokiety będą:)

iza ja tobie pisałam o tym spaniu a napiasałm do ona-to-ma! Coś chyba za dużo o tym jedzeniu świątecznym myśle i ślina mi do mózgu ucieka ;)

Ja dzis tez juz "po". Jeszcze czekam az suszarka skonczy i trzeba nas spakowac... no i pazurki sobie zrobie... nie pojde pewnie szybko spac bo siostra z niemiec pozno wyjechala i jakos kolo polnocy powinnna byc... jak dotrwam to poczekam:)
Jutro pewnie ok poludnia zbieramy sie i do rodzicow jedziemy... tak wiec wesolych swiat kochane,cudownych chwil z najblizszymi i niech gwiazdka spelni Wasze zyczenia...
Bede pewnie od jutra z tel zagladac wiec skrobne czasem:) 3majcie sie zdrowo i cieplutko!

Wikama nie szkodzi, gorzej jak większy ślinotok dostaniesz :-p

aż tak miło się czyta, że każdy coś przygotowuje, pakuje się i jedzie do rodzinki ahh tak pozytywnie to wszystko nastraja :)
ja jakoś mam wolne trybienie strasznie, ale dużo robi mi mama i teściowa, bo robimy razem u nas wigilię na kilkanaście osób i każdy robi po troszku, więc jestem odciążona.
Poza tym chyba mi wybaczą tegoroczne nieróbstwo jak im powiemy o dzieciaczku :-)

Dziewczyny mam problem... nie czulam dzisiaj ruchow malej... juz prawie 20 a tu dalej nic. czy to mozliwe ze przez gazy tak mam?

Dodam ze pilam kawe, jadlam batony zeby tylko co poczuc i nic

Ostatnia edycja:
onatoma - spokojnie - dzieciaczek jest jeszcze malutki i nie każdy jego ruch będziesz czuć... miałam podobnie w tym okresie... może sobie odpoczywa :)... ruchy dziecka liczy się od 28 tygodnia zdaje się i wtedy już brak regularnych ruchów może niepokoić, ale w 17 jeszcze nie :) usmiechaj się więc duzo, pogadaj z brzuchem a wkrótce dzieciaczek znów poszaleje :) i nie stresuj się :)

reklama
Hej.

Ja też w kuchni walczyłam.Przytargałam sobie wczoraj 3 kg mintaja z Intermarche bo była promocja i smażyłam a potem to octu.Aha, to trzy kilo to była ryba z lodem,zamrożona znaczy.Po rozmrożeniu zrobiło się jej 1,5 kilo.
Dzisiaj robiłam makowiec taki zwijany bo Mój lubi.Troszeńkę mi popękał ale go polukrowałam,posypałam posypką i nie widać:)

Ona-to-ma gratuluję córeczki.

Wikama- gratuluję synka.

Cieszę się ,że u wszystkich wizytujących jest ok.

Zapominajko - już wiem ,ze idę na Hobbita 29.12 to się nie spotkamy w kinie.

Do góry