reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Zapominajko - jeszcze się waham pomiędzy fabryka na polnej gdzie najchętniej rodziłby Mężczyzna, a ja mam traumę jak trafiłam do nich ze skierowaniem jak się okazało że serduszko nie bije i na trzech recepcjach bez ustanku musiałam powtarzać to samo aż ostatecznie łaskawie pani wpisała mnie do kalendarza na za 3 dni na badanie!!! uciekłam. i nie chciałabym tam wracać...
drugi trop to święta rodzina. z tego co rozmawiałam z położną która tam pracuje od 20 lat to bardzo przyjazne miejsce. dobra neonatologia, kameralnie, z poszanowaniem kobiety rodzącej, nie robią problemów z ZZO... myślę że w lutym się umówię do nich na spotkanie i oglądanie porodówki.
a Ty masz jakieś swoje typy?

Hello,

Życzę udanych wizyt:-)

Suana proszę myśleć pozytywnie nam tutaj bedzie dobrze.
Malgoniu mam nadzieję że sie wszytsko ładnie samo oczyści a ewentualne badania pokażą że jest ok i to po prostu był zbieg złych okoliczności trzymam kciuki.
Martocha mi tez sie marzy przedłużenie rzęs koleżanka ma takie sliczniutkie :-)powodzenia w starankach.
Marta nie martw sie tak jak pisza kobietki nie da sie tego przeoczyć i spokojnie jeszcze półtora miesiąca do terminu;-)
Ja miałam usg przez powłoki brzuszne poraz pierwszy wykonane w 13 tyg.

Miłego dzionka.

Witam kobitki! U Nas nasypało dzisiaj śniegu, jest na dworze pięknie i czyściutko. Ugotowałam kapustkę z grzybami, zapaliłam lampki na choince i mam prawdziwy świąteczny nastrój!:-)
anila trzymam kciuki za wiztę! Ciekawe czy tym razem da się pomierzyć :):):)
dziewczyny to jutro mamy trzy wizyty! Suana, Marta, myszko kciukasy jutro też bedą zacisnięte!!!

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 52
Dziewczyny trzymam kciuki za wizytujace jutro i dzisiaj!!!
Malgoniu zobaczysz wszystko ladnie sie oczysci i bedzie dobrze.Ja dostalam wlasnie na doczyszczanie sie takie krople a ty cos dostalas?
Marta to sa nasi faceci.Moj M juz mi podawal numery telefonow do wszystkich do pracy gdyby w razie czego do niego bym sie niedodzwonila.Ale wedlug mnie dobrze ze sie martwia.
Martocha przesylam fluidki na swieta&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ja dzisiaj przebralam lozka i posciele sie juz piora.Troche sobie odpoczne i ide prasowac na siedzaco a potem znowu tylko sofa do wieczora
A to moj brzuszek dzisiaj.Kolezanki mowia ze maly,M mowi ze wedlug niego duzy.Ocencie wy
P1000907.jpgP1000912.jpg

Witajcie dziewczyny, chciałabym do was dołączyć.

W skrócie moja historia jest taka...Jestem mamą prawie czteroletniego Filipa. Dokładnie rok temu na święta Bożego Narodzenia dowiedziałam się, że po 9 miesiącach próbowania nam się udało i zostaniemy ponownie rodzicami. Termin miałam na 6 września 2012. Jednak moje szczęście nie trwało długo. 27 lutego zauważyłam na papierze smużki różowego śluzu. Przestraszyłam się, akurat tego dnia miałam wyznaczone usg, był to już 12 tydzień ciąży. Mieszkam w Anglii, tak na marginesie. Pojechaliśmy do szpitala. Oczywiście nikt się mną nie przejął, po wielu prośbach dostałam od pielęgniarki list z prośbą do ginekologa. Udałam się na oddział, a tam uprzejma pani w rejestracji oznajmiła mi, że co ja jestem, że wchodzę tak z ulicy...Ale w końcu przyszła jakaś...Badanie wyglądało tak, pomacała mnie po brzuchu i powiedziała, że ciąża jest starsza niż 12 tc i najprawdopodobniej bliźniacza, ale nie wykona mi żadnych innych badań i mam czekać do 14 na to moje planowane usg...Czekałam, kobietka zrobiła mi usg i oznajmiła, że nie widzi dziecka, ciąża zatrzymała się na 8 tygodniu. Zostałam umówiona na konsultacje z lekarzem w jaki sposób ma się dokonać poronienie, wybrałam opcje farmakologiczną, gdyż u niech nie robi się łyżeczkowania w tak wczesnej ciąży. Byłam umówiona na 2 marca do szpitala, ale 1 marca w nocy zaczęłam mocno krwawić i dostałam silnych bólów brzucha, udaliśmy się do szpitala, pielęgniarka wyjęła mi dwie kulki, powiedziała, że to wszystko i po 2 godzinach mogłam wyjść do domu....

Od sierpnia ponownie się staramy i to na wspomagaczach, bo jeden jajnik mam o budowie drobnopęcherzykowatej i on utrudnia mi zajście w ciążę. Jak na razie bez skutecznie, a to już mój 4 cykl na wspomagaczu...
Wczoraj dostałam @ i byłam mocno załamana, bo myślałam, że to już...

Wikama a tak sie martwilas :-) tymi swietami;-)Kaso Marta ma 1,5 miecha i jeszcze krotsza szyjke, musi sie baaaaardzo oszczedzac zwlaszcza, ze teraz Wojtus z kazdym dniem ciezszy i wieksze obciazenie na szyjke w zwiazku z tym. Podobno jak juz sie spakujesz do szpitala i wszystko gotowe...to akcja stoi w miejscu i torba sie kurzy;-) oby i u Marty to sie sprawdzilo:-)

Agigatka witaj i rozgosc sie:-)
Ja pomimo, ze ze strony ginekologicznej zdrowa jak kon to zaszlam w 8mym miesiacu od porodu.
Dlaczego tak pozno mimo obserwacji celowania itd, itp? Tego nie wie nikt, pewnie psychicznie wczesniej sie blokowalam albo moje cialo nie bylo jeszcze gotowe na nowe zycie. Tak czy siak cierpliwosci i wytrwalosci, a zostanie nagrodzone:-) z reszta staranka sa takie przyjemne;-)

Ostatnia edycja:
Karo jak dla mnie - brzuch pierwsza klasa... czy duży czy mały - najważniejsze że w środku gości prawdziwy cud... każda z nas inaczej jest zbudowana i brzuszki układają się inaczej...

Agitatka -
[*] dla aniołka i &&& za staranka... niech będą przyjemne i owocne :-)

reklama
Myszko niech się sprawdzi... przypomniało mi sie o kilku drobiazgach i chyba będę nogami upychała torbę.
Właśnie wrąbałam pół rogala z pasztetem i chce mi się jeszcze :szok: ale ja się teraz rozejdę coś czuję. Świnkowi dałam gałązkę selera naciowego bo wołał czegoś. Nigdy tego nie lubił więc dałam mu na odczepne a on zaciągnął tego wielkiego kija pod łóżko do sypialni i właśnie kończy jeść. ,,Śpiewa'' przy tym rozkosznie. On chyba też w tej ciąży ma dziwne smaki.

Do góry