reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dorcia bardzo, bardzo mi przykro. Nie wiem kiedy najlepiej zrobic badania ale zapytaj lekarza. I zrob koniecznie, nie daj sie zbyc! Ja robilam Tsh, ft3, ft4, usg tarczycy, zespół antyfosfolipidowy, ATPO, ATG i już nie pamiętam co jeszcze. A! I jakieś wymazy z cewki moczowej, żeby sprawdzić czy nie mam jakiejś infekcji bakteryjnej. Lekarz znający Twoją historię najlepiej powinien wiedzieć na co Cię przebadać.

reklama
Skowronka, suana, izka- gratulacje! SUper wieści! Trzy Fasolki tak od razu!

Izka - rozumiem Cię doskonale. U mnie też papier zmieniony na śnieznobiały :) U Ciebie to były plamienia implantacyjne, całkiem normalne, więc się tak nie martw. Wiem, że to ciężko wyluzować. Sama tak mam. Dzisiaj byłam znów na pobraniu krwi i znów umieram ze strachu, tym bardziej , że wczoraj pojawiły się dwie brunatne kropki , które ursły do rangi nie wiem jakiego plamienia. Wizyta w toalecie raz na godzinę. Kurczę, czytam , że tak może byc ale już mam wizję, że to coś złego. Najlepiej to radzić komuś , ze sobą znacznie gorzej. Jak tu się nie stresować.

Dorcia, przykro mi , że i Ty tu trafiłaś. Porób spokojnie wszystkie badania i za chwilę znów możecie się starać. Dla Twojego ANiołka
[*].
A robiłaś Toksoplazmozę , cytomegalię - p/ciała IgG i IgM?

Ostatnia edycja:
Małgonia lekarz stwierdził, ze nie wiadomo co to było, więc lepiej uważać i leżeć, a już mi się seriale kończą :p
teraz trauma z toaletą, a później będzie przed każdym usg pewnie..
ja już bety nie robię, nie chce się już denerwować, bo i tak nic nie pomogę przecież.
Trzeba wierzyć, że się uda!

Dorcia musisz być silna, dla każdego zaświeci słońce. Popatrz teraz nagle trzy fasolki, i w końcu będzie i Twoja :)

Dorcia bardzo mi przykro! Niestety nie pomogę Ci w kwestii badań, jestem po jednej stracie, a wtedy nie zalecają żadnych badań. Ja przebadałam tylko tarczycę, wiem że w drugiej połówce cyklu czyli po owu ( ok. 7 dni po) miałam zbadać progesteron, ale nie zdąrzyłam bo czułam, że już jestem w ciąży!
Dziewczyny, jestem walnięta:-D, po poście o siarze w piersiach złapałam za sutek i delikatnie nacisnęłam i co ... Leci mi siara:szok:! Przecież jestem dopiero w 8 tyg. Ale szok!
a co do papieru, też mam śnieżnobiały, jakiś czas temu męża z różowym do pracy pogoniłam! :-D Reakcja męża na moje oburzeniem koloru papieru jest nie do opisania!

Dziewczynki, co sądzicie o tych wynikach : we wtorek tydzień temu beta 1110, w piątek 4200 - wzrost o 280% (aż za dużo).
BetaHCG dzisiaj 8847, przez 4 dni wzrost o 110%, w przeliczeniu na 3 dni daje 83% . Mało, powinno być 110%, tak się strasznie boję. W poprzedniej ciązy na tym etapie zaczęły się problemy, słaby przyrost. :(

Małgonia spokojnie. Zostaw te bete i czekaj na wizytę. mozesz sobie polegiwac!

To co na początku z cycka leci to nie siara i nie pokarm. Coś z hormonami to jest związane, ale nie pamiętam dokładnie.

Dorcia jasna cholera strasznie mi przykro!!!!! Koniecznie sprawdz tsh z antyTPO, to bardzo wazne. Mozesz wejsc sobie tez na watek Badania po poronieniu i tam dowiesz sie duzo.

Malgonia jakbym byla blizej to bym ci okopala poldupki, tak, zeby sine byly i moze by ci przeszly te glupoty z glowy!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y:Masz piekna bete i daj se siana kobieto!!!!!!!!!!! Dbaj o siebie!!

Chyba już przestaje krwawic. Czy po poronieniu samoistnym może nastąpić normalną owulacja? Czy jest szansa na ten cykl? Kurcze nie wiem tylko teraz wogóle kiedy by miała owulacja nastąpić. Przed ciążą miałam cykle różnej długości... a teraz to już nie wiem czego mam sie spodziewać.

reklama
Chyba już przestaje krwawic. Czy po poronieniu samoistnym może nastąpić normalną owulacja? Czy jest szansa na ten cykl? Kurcze nie wiem tylko teraz wogóle kiedy by miała owulacja nastąpić. Przed ciążą miałam cykle różnej długości... a teraz to już nie wiem czego mam sie spodziewać.

Witaj, czytalam, ze czesto zdarza sie miec cykl bezowulacyjny po poronieniu. Jesli chcesz wiedziec dokladnie, to najlepiej zrobic monitoring u ginka, lub stara metoda po ustaniu krwawienia przytulanki co 2 dni!! ;-);-)

Do góry