reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Wilkama ja póki co śmigam jeszcze chociaż już powinnam zwolnić. W sumie chyba naiwnie wierzę, że tak będzie do końca i nie wiem czego się spodziewać w 9 miesiącu- to moja pierwsza tak zaawansowana ciąża:-D:-D:-D Postanowiłyśmy z mamą, że ona zadzwoni do swojej siostry- niby w trosce o mnie i wnuka. Bo jakbym ja zatelefonowała to mogłoby to zostać odebrane że ja nie chcę a tak nie jest. Jak poczekają to ja z przyjemnością zostanę chrzestną Olusi.

reklama
Marta to bardzo szlachetne z twojej strony aczkolwiek egoistyczne z ich. Ogrom babek czuje sie wysmiecicie w ciazy, nawet w tak zaawansowanej, czego ci z calego serca zycze. Jednak nie mozna przewidziec wszystkiego.
Pamietam jak Danutaski szorowala mieszkanie na kolanach w 9tym miesiacu, no, ale nie wszyscy tak maja. Generalnie decyzja jest twoja, my tu tylko tak sobie debatujemy:tak::-D

Kaso a co ci powiedzial ginek na temat tych plamien?? Masz nisko ulozone lozysko??

Suana &&&&&& za II

Wikama powodzenia na wizycie!!

Gatto na ostatniej wizycie dał mi do zrozumienia że na 100% sam nie wie czy to resztki krwiaka ( nie widać juz nic) czy zmeczenie.Kazał leżeć max ile sie da. I jakby było zywoczerwone krwawienie to szybko na izbe przyjęć. Moje plamienia sa sporadyczne i badzo skąpe na szczęscie i jak tak sobie pomysle to wystepuja po dłuższym dreptaniu np jak idę odebrac Młodą z przedszkola.Moje łozysko sie przesunęło odrobinke wg ginka we właściwym kierunku ale powiedzial ze jeszcze trzeba to obserwować.Tzn macica sie rozciaga co powoduje zmiane położenia łożyska w stosunku do ujscia o to jego slowa heheh.;-)

Wikama, witaj!trzymam kciuki, żeby krwiaczek się wchłonął &&&&&&&&& Dla Aniołka
[*]

Marta-I
, wiem że to głupie wierzyć w przesądy, ale jest taki przesąd , że kobieta w ciąży nie powinna trzymać dziecka do chrztu. Moja ciocia-mamy siostra w ten sposób nie została moją chrzestną, bo to niby przynosi pecha. Głupie, ale nikt nie ryzykował. Może lepiej nie kusić losu.

Kaso no to odpoczywaj jak tylko mozesz. Mnie lekarka powiedziala, ze wlasnie nisko polozone lozysko moze dawac ten efekt, dlatego kazala mi odstawic meza hahaha

Malgonia eeeeeeee co za bzdety, nie ma co wierzyc w takie glupoty! Ludzie by z domow nie wychodzili, jakby mieli wierzyc we wszystkie przesady, a najsmiejszniejsze jest to, ze w roznych krajach sa i czasem naprawde sie wykluczaja, wiec widac, ze to jakies dziwne wymysly.

Izka, a ktory masz dc? Mnie od dobrych 2 tyg brzuch pobolewa od czasu do czasu jak na @. Ale dzis nadal brak.. Juz sama nie wiem co o tym myslec

dzisiaj mam 29dc.. od wczoraj plamię na brązowo, taki brązowy śluz.. nawet w pracy się mało ruszam i aż się boje iść do toalety :p
ale mam taka ogromną nadzieję, że może teraz :)
ostatnio ponad tydzień bolał mnie brzuch jak na @, okres spóźniał się tydzień i w końcu nadszedł..
ale za Ciebie mocno trzymam kciukasy!!!

Iza, a moze to plamienie implementacyjne? :)

Ja sie boje ze to tylko powrot do przeszlosci czyli mega nie regularnych cykli. Jesli @ nie bedzie, jutro rano zrobie test.

suana rób rób :D w końcu musi tu być jakaś dobra wiadomość!
wiem, naczytała,m się o tym plamieniu i każda kobieta ma inaczej, niektóre brązowy śluz, niektóre delikatne różowe plamienia, więc już sama nie wiem, poczekamy zobaczymy, w przyszłym tyg jak się nic nie wyklaruje to też zrobię test, ale w tamtym miesiacu też mi wyszeł pozytywny a kilka dni później przyszła @, więc im nie wierzeeee :)

reklama
Witam nowe mamusie Aniolkow.Zapalam(*).Szkoda ze tykich okolicznosciach sie spotykamy
Wikama sluchaj dziewczyn lez,lez i jeszcze raz lez.
Za dziewczyny testujace jutro albo w przyszlym tygodniu trzymamy z moja kruszynka za was kciuki&&&&&&&&&&&

Ja dzisiaj znowu polezalam do 10.30,ale bylam juz na swiezym powietrzu,pozgrabialam wszystkie liscie w ogrodku bo mamy ich cale masy,wiec co tydzien trzeba zgrabiac.Teraz obiadek i po 14 bedzie juz M.Ale rowniez ciesze sie na wekeend bo przynajmniej niebede dwa dni sama.Milego dnia

Do góry