reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

cześć laseczki, widzę senny temat :-) ja też nie jestem gorsza w te klocki. Codziennie o 20 jestem już wykąpana w łóżeczku i oglądam seriale. Rzadko wytrzymuję do końca M jak miłość czyli do 21:20. Wczoraj chyba się przejadłam bo cały wieczór bolał mnie brzuch. Wzięłam kropelki esputiconu i no-spę. Nie za bardzo pomogło, dopiero w nocy poszłam do kibelka i ulżyło trochę.
Dzisiaj umówiłam się z koleżanką na kawkę na mieście więc zaraz muszę się ogarnąć by jakoś wyjść do ludzi. Siedzenie w domu ma swoje uroki ale od czasu do czasu trzeba o siebie zadbać.

reklama
Witajcie;
u nas dziś słonko od rana. Miła odmiana po tygodniu mgławego zaćmienia.
Pospaliśmy sobie dzisiaj rodzinnie, a teraz śniadanko i kawka.

Po syropie z cebuli jakoś mi lepiej.

A co do spania, to ja o 20 już najczęściej w łożeczku z książeczką :-D

No i przyjechał wczoraj wózek, zaraz go będziemy sprawdzali.

Kaso, odpowiadając na Twoje słowa- ja przytyłam w ciąży 9 kg, a zrzuciłam już 19. Przytyłam nie za dużo, a to dlatego że miałam już i tak dość sporo swoich nadprogramowych kilogramów . Dlatego też łatwo zrzuciłam pierwsze 9 kg, a następne jakoś tak same spadają. Pewnie dlatego że ze względu na dziecko) uważam na to co jem, choć przyznaję że i tak nie odmawiam sobie przyjemności.
Ogólnie po prostu muszę dbać o siebie , w sensie uważać bym za bardzo nie przybierała bo mam tendencję do tycia, więc o dodatkowe kilogramy bardzo łatwo...

Danutaski
, my natomiast byliśmy na szczepieniu w 7 tygodniu i wtedy Lidia ważyła 4700g.
Ale jak widzę - nasze córcie ładnie przybierają. Najważniejsze że zdrowo się chowają. A ty szczuplutka, nie musisz martwić się o swoją wagę.
Trzymajcie się mocno!

Cześć, Dziewczyny! Parę dni nie piszę , ale i mnie dopadła depresja - a niedawno pocieszałam. Ryczeć mi się cały czas chce bez powodu. Po początkowej euforii , że się mi się udało zajśc w ciążę, przyszedł czas panicznego strachu i nastrój do d..y. Byłam dzisiaj zrobić betę, następna w piątek po 72godz- czy przyrasta. W poprzedniej ciąży słabo przyrastała i wiadomo jak się skończyło. Do tego od rana boli mnie gardło a już wariuję, bo w poprzedniej ciązy miałam anginę i pewnie przez to ciąża obumarła. Boję się strasznie. Nic tu nie da mówienie sobie, że to tylko zaszkodzi Dziecku, że będzie dobrze. Ryczeć mi się chce i nic poza tym.
Życzę Wam zdecydowanie lepszego nastroju, nawet słoneczko wyszło i tak ładnie się zrobiło . Miłego dnia!

malgoniu nie wiedzialam ze jesteś w ciazy, widocznie gdzies ominelam Twoj post. A wiec gratulacje i nie martw sie bedzie dobrze zobaczysz a nastroj to pewnie spowodowany hustawka nastroju jaka towarzyszy ciąży;-)Uśmiechnij sie skarbie bedzie dobrze.....

Ona to ma trzymam kciuki za badaniam, daj znać co U Ciebie i maluszka&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kochajaca mamo to pieknie chudniesz ja tez jestem z tych kobitek które sie musza pilnowac z wagą.
Myszko to pewnie troszkę stresiku było, pozdrawiam.odpoczywaj.

Ona-to-ma trzymamy kciuki&&&&&&&&
Myszka i co ci lekarz powiedzial na tego gluta?bo ja w tamtym tyg tez cos takiego mialam na wieczor jeden dzien,myslalam jak sie powtorzy na nastepny dzien to pojde do lekarza ale niepowtorzylo sie

Ja juz po wizycie : Dziekuje za kciuki, bardzo sie przydaly :)
Wiec tak moja dzidzia ma 69.9mm anatomia, czaszka, kosc nosowa, zoladek, pecherz, konczyny prawidlowe!
Przeziernosc 1,2mm wiec jaknajbardziej ok. czynnosc serduszka 150ud/min. Widzialam jak sie rusza, wklada paluszki do buzi, skacze poprostu cudowne uczucie :D Na zdjeciu 3 ma noge na noge wiec moze to pannica? :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry