reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Zapominajko ale ona u nas wcale nie kaszle, ani w dzien, ani rano, ani na wieczor. Za to w domu jedzie rowno caly czas, a noce podobno ma tragiczne stad moje przypuszczenie, ze cos maja w domu. Gdy bylismy w delfinarium tam bylo cholernie wilgotne powietrze i tam miala ataki kaszlu, za to po wyjsciu juz ich nie bylo wiec albo jest to wilgoc od schnacego prania w domu albo alergia. Wiem, ze to juz pod wscibstwo podchodzi, ale eM ukradkiem podejrzal malej materac i jak dla nas wymaga natychmiastowej wymiany, bo jest stary jak diabli... to tez nasuwa alergiczne odczyny i do tego nocne. No nic zobaczymy co doktorowa powie na to ;-) testy robia dzieciom od 2 lat wiec ona sie na nie zalapie :-) zaszkodzic na pewno nie zaszkodzi jej to. ;-)

Suana ciuszki wiem jak wygladaja bo dostalam wszystkiego piekne zdjecia, ale ciekawi mnie bardzo ten fotel i jego wibracje :-D

Zadzwonili dzisiaj z przychodni że w laboratorium był jakiś błąd i wyszły źle wyniki krwi. Muszę iść jutro jeszcze raz pobrać i tym samym musiałam przełożyć wizytę u endo na wtorek. Mają szczęście, że to nie glukoza bo bym chyba pozabijała.

Jeśli Twoje badanie ma trwać 3 godziny to wydaje mi się, że dostaniesz 100g do wypicia. Czasem robi się tzw krzywą trzypunktową tzn na czczo, po godzinie od wypicia 75g i po dwóch godzinach. Zastanawiam się tylko czemu musisz zrobić badanie tak wcześnie i czemu aż trzy godziny? czy masz jakieś obciążenie cukrzycą?
dziękuję Marta za dokładne wyjaśnienia... na skierowaniu jest napisane że 75g oznaczenie po 3 godz...
może to jakiś błąd... moja babcia jest cukrzykiem to może dlatego... wyniki glukozy na czczo miałam prawidłowe...
czasem mam wrażenie że ten mój lekarz jest dziwny...

dbajcie o siebie dziewczyny... :-)
Nanu - tym bardziej nie zazdroszczę i podziwiam... ja ledwo o 7 się zwlekam

hej

No to dodam że moja córa tez chora juz od prawie 2 tygodni kaszel katar gardło. Brala antybiotyk troszkę odpuściło ale do poniedziałku zakaz chodzenia do przedszkola.
Anila możliwe że to już pierwsze ruchy maluszka:-)
Myszko ja na serio podziwiam Twoja troske względem tej Księżniczki
Marta miłej zabawy w szkole rodzenia.

Co do zazywania dupka to ja brałam rano nic mój lekarz nie mówił że trzeba o jakiejś okreslonej godzinie brać.

ja umieram jakieś przeziebienie mnie dopadło, katar kaszel. do tego boli mnie spojenie łonowe.:-(

hej

Co do zazywania dupka to ja brałam rano nic mój lekarz nie mówił że trzeba o jakiejś okreslonej godzinie brać.

a miałaś jakieś plamienia, że brałaś duphaston? dostałam dzisiaj też od mojej gin w razie jakby pojawiły się plamienia, ale zapomniałam zapytać czy mogę brać jak plamień nie ma, tak na wszelki wypadek.. ale nie wiem czy to nie zaszkodzi

reklama
Do góry