reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Cześć
Marta-gratuluję wyników glukozy. I podziwiam,że dałas radę wypić ta miksturę.Przy okazji padania progestrenou i PRL widywałam jak się dziewczyny męczyły. Niejedna się rzucała biegiem w kierunku WC.
Fuma ja w ostatnim czasie już drugi raz robiłam test. Najpierw 50g/1h a teraz 75g/2h- było gorzej bo babeczka dała mi dość mocno ciepłą miksturę do wypicia :no:. Czytałam że gdy drugi wynik jest prawidłowy to powtarza się w 32 tc, dzisiaj nic mi o tym nie wspominała,mam nadzieję że nie będę musiała już tego przechodzić.

Marta powiedz mi proszę jak ta glukoza wygląda... ja mam zrobić w 20 tyg. taką po 3 h... myślałam że to zwykła na czczo a tu czytam że się coś pije...

Anila test obciążenia glukozą wygląda tak, że pobierają krew na czczo i dają do wypicia roztwór glukozy (najczęściej samemu się zanosi, kupujesz proszek w aptece), ilość zależna od czasu trwania badania. Ja pierwszy raz piłam 50g rozpuszczone w ok 120ml wody i pobrano mi krew po godzinie, wczoraj miałam 75g glukozy w 200ml wody i siedziałam dwie godziny w przychodni po czym pobrano mi krew. Jeśli Twoje badanie ma trwać 3 godziny to wydaje mi się, że dostaniesz 100g do wypicia. Czasem robi się tzw krzywą trzypunktową tzn na czczo, po godzinie od wypicia 75g i po dwóch godzinach. Zastanawiam się tylko czemu musisz zrobić badanie tak wcześnie i czemu aż trzy godziny? czy masz jakieś obciążenie cukrzycą?

reklama
anila ja wstaję o 5tej:p
5:37 to ja już po prysznicu kawę robię:p

dobrej nocki kochane!!!

brak sił więc zmykam do łóżeczka!!!!***

Bylam ostatnia i pierwsza jestem:p
Dzien dobry!

Ostatnia edycja:
dzien dobry :-)

ja juz po sniadanku przed cappucinko ;-)
po kursie idziemy odebrac paczke z poczty z ciuszkami dla maluszka i fotelem :-) a popoludniu z Mala do lekarza, bo znow kaszle... ale co dziwne kaszle tylko u rodzicow w domu i w nocy spac nie moze bo ja meczy. U nas nie kaszle i jak spi u nas popoludniu tez kaszlu brak... jak dla mnie ma alergie na cos co maja w domu, albo na wilgotne powietrze. Ja wieszam pranie albo na zewnatrz albo na strych syn nosi, a oni w domu susza... pamietam, ze moj mlody mial objawy alergiczne podobne do zapalenia pluc, po zmianie otoczenia np. na szpital duszacy kaszel znikal w ciagu nastepnego dnia... wystarczylo podawac Clemastinum lub Diphergan na zmiane i byl problem z glowy... a spedzilismy z tym prawie 2 miechy w szpitalu... na co chwile innych antybiotykach.:szok: Az w koncu trafilam na dobrego lekarza z pogotowia, ktory podejrzewal jak i pozostali zapalenie pluc, ale tez odczyny alergiczne i zanim zawiozl nas do szpitala dal recepte na powyzsze leki i kazal odczekac 2-3 godziny i jesli by nie pomoglo dzwonic raz jeszcze na pogotowie... pomoglo prawie natychmiast.
Dzisiaj jak z nia pojde do polskiego pediatry to jej zasugeruje alergie, bo poki co wymyslila bronchit...

No nic milego dnia laski :-)

Myszko ciuszki przyjdą , będzie co oglądać.Mała to jak Wasza córeczka:tak:, dobrze że jest ktoś kto się nią zajmie.

Ciemno , zimno, no prawie listopad, no cóż, ale już niedługo święta, szybko zleci, a później wyprawka :-D

Miłego dnia;-)

Dzień dobry :)

Ja dzisiaj pięknie zaspałam :) Spóźniam się więc z premedytacją! Wieczorem mam imprezę z pracy i muszę od razu wszystko ze sobą wciąć, bo inaczej nie zdążę, ehhh.

Życzę miłego dnia dziewczyny!

cześć lasencje :) my już na nogach od 6:40, za chwilę ma nas odwiedzić koleżanka z 1,5rocznym Antosiem. Rano w mieszkaniu było tak zimno, że włączyłam ogrzewanie i teraz mi gorąco. Kobiecie w ciąży nie dogodzisz :) dzisiaj idziemy z eMem na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia- ależ jestem ciekawa :-)

Magda, udanej zabawy! :)

Myszka, to dzisiaj mega przyjemności :))) Takie maleńkie ciuszki to ja mogę oglądać i oglądać..

Ja wcinam śniadanie, popijam kawą i też śmigam - do dentysty, a później do pracy :/

Heloł;
mężowy wrócił z wojaży i się załapałam na upominek błyszczący :-)

Mam dziś niewiarygodnie ciężką głowę:shocked2:

Myszko mój Iggy jest przeziębiony i kaszle tylko wieczorem i rano. W dzień wcale właściwie.
Trzymam kciuki, zeby malutką zdiagnozowali.

Miłego dnie dziewczyny :tak:

reklama
Do góry