reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Danutaski sliczne zdjecia wyszly.
Nasze odwiedziny sie skonczyly dzisiaj bo przyjechali znajomi z dwojka dzieci,pozniej niezapowiedzianie wpadl kuzyn z Monachium i tak caly dzien przelecial.Jutro o 9 wizyta u mojego gin

reklama
Czesc dziewczynki
Ja miniona noc mialam okropna...do 4:30 zwijalam sie z bolu, znow to samo zagazowalam sie...zrobilam ow granulat z sokiem i juz wiem, ze tak nie mozna...
Od samego rana gotowanie, smazenie itd. Kupilam wczoraj wiecej miesa no i porobilam schabowych, roladek i jeszcze gulasz mnie czeka... wpadla tez mala w odwiedziny i tak wlasciwie po nieprzespanej nocy meczacy dzien mialam strasznie...

Danutaski zdjecia superowe, a Ninka no coz mala modelka :*

Fuma_Foch jeszcze nie robilam zadnych badan. niby to juz rok, ale po pol roku niezbyt duzych staran sie udalo. wtedy nic nie mierzylam ani nie sprawdzalam, bazowalam tylko na bolu owulacyjnym, ktory zawsze mam. i w cyklu ktorym stwierdzilam, ze zaczynamy starania na powaznie od nastepnego miesiaca i kupilam na zapas testy owulacyjne, to zaciazylam :) od poronienia konczy mi sie dopiero 3 cykl, wiec to tez jeszcze wczesnie i moj organizm jeszcze dochodzi do siebie. temperature mierze od tego cyklu, wczesniej obserwowalam tylko sluz. pomyslalam o badaniach w listopadzie, bo mieszkam w irlandii i tu raczej na zadne badania mnie nie skieruja, bo to jeszcze za wczesnie. a teraz jest okazja, bo jade na krotki urlop, a potem to nie wiem kiedy bede znowu w polsce. badania chcialam zrobic tak profilaktycznie, bo powiem szczerze meczy mnie tez troche to, ze nie wiem czemu poronilam, i moze to rzeczywiscie wina hormonow.

Loczkis ja o pierwsza ciaze staralam sie prawie dwa lata, a jestem zdrowa. Do tego jesli to jest pierwsze poronienie to zdaza sie to niestety bardzo czesto, gin mi tlumaczyla ze to "selekcja naturalna" i ma tak wiele kobiet tylko sie poprostu o tym nie mowi. Wiec mysle ze nie masz po co sie zamartwiac na zapas. Trzymam kciuki zebys jak najszybciej zobaczyla dwie kreski na tescie :)

ona-to-ma moze troche zle sie wyrazilam. na razie sie nie martwie, tylko po prostu nie moge sie doczekac i jestem troche niecierpliwa ;) zalezy mi, zeby jak najszybciej zajsc w ciaze, bo od tego tez zalezy jak szybko wroce do Polski.
badania hormonow chyba jednak zrobie, bo lekarz powiedzial mi, ze jak tylko zrobie test i zorientuje sie, ze jestem w ciazy to mam brac Duphaston. wiem, ze on mi go przepisal profilaktycznie, i ze taka jest procedura, ale ja nie lubie sie faszerowac lekami, jezeli nie mam pewnosci, ze sa mi potrzebne. badanie mysle ze mi nie zaszkodzi, tylko nie bylam pewna od czego zaczac, dlatego pomyslalam, ze was zapytam, bo na pewno jestescie bardziej zorientowane :)

Rozumiem :) ja pomoglam sobie wlasnie testami owu i nogami w gorze po przytulankach :cool2: udalo sie za pierwszym cyklem ;-) Jasne, badanie nie zaszkodzi, ja progesteron bralam w pierwszej ciazy i ustaly mi bole oraz plamienia i wiekszosc dziewczyn tutaj tez sie tym "wspomaga" :)

ja tez robie testy owulacyjne ale powiem ci, ze im bardziej zaczynam obserwowac swoj organizm, tym bardziej go nie rozumiem :D a moim najwiekszym bledem bylo wejscie na forum o npr :) wiem, ze niby wiedza to podstawa, ale jakos nie czuje sie z nia lepiej ;)

Bo nie kazda wiedza jest nam potrzebna ;-) podobno najlepszym sposobem na zajscie jest wyluzowanie sie i nie myslenie o dziecku, tylko jak to zrobic? chyba nie ma zlotego soka na ciaze, ale skoro zaszlas raz to i kolejny sie napewno uda predzej czy pozniej, niestety czasu nie da sie przyspieszyc a czasem wlasnie by sie przydalo:tak:

reklama
Do góry