reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Magdalena widzisz jaka dobra ciocia? :-D Ucałuj małego!! Jaki on jest do ciebie podobny!! Normalnie mamusia!! :tak:

Miq na własna ręke nic nie bierz... zadzwoń do gina... ja brałam Aspargin (magez z potasem) dwa razy dziennie bo mi aż ręce wykręcało miałam takie skurcze.

Nicola spróbuj! Naprawdę warto! Ja wiem jak to wszytko wygląda i jak cieżko się czeka na ten cudzik... ale uwierz mi ze warto! Wszystkie tu trzymamy za ciebie kciuki!!

Nala już niedługo!! :tak: Niestety ostatnie tygodnie najbardziej się dłużą... ale jak urodzisz to nim się obejrzysz a mały już będzie kawał chłopa! :-) Tak jak ja dzisiaj na Nicole Magenty popatrzyłam... jeju kiedy Konrad był taki mały....

reklama
Miq oj duzo mozna tego magnezu:eek: ja biore 3 razy dziennie po 2 tabletki, czyli 6 tabletek dziennie, no ale to z powodu skurczy macicy
Magdalena Bartus tez cudowny:-) az bym go przytuliła, chyba mi sie instynkt macierzynski włacza:-D

Fifka leci, leci!! Ja niedawno rozmawiałam z mężem i przypomniało mi się jak już w końcu wróciliśmy ze szpitala do domku!!! Kurcze taka zima za oknem, w domku cieplutko, my jedliśmy obiadek a Bartuś spał sobie w wózeczku a wózek stał koło sofy!! Kiedy to byłooooo???!!!! :szok:

POMOCY!!! w sobote robię swoje urodzinki dla rodzinki (nie czuje jak rymuje :-p) tzn w sumie to głównie dla rodzinki męża bo mieszkamy tak tu wszyscy na kupie i wszyscy zawsze robią więc i mi wypada... no i co roku wymyślam jak głupia i stoje po 12godzinw kuchni a w tym roku powiedziałam sobie, że mam małe dziecko i nic nie eksperymentuje! No i zrobię jakieś szybkie ciasto (np sernik na zimno), potem zimna, płyta i jakieś zakąski ale jednak wypada podać jakąś ciepłą kolację!! Tylko pytanie CO>??!!! ważne żeby było mało pracochłonne, szybkie i tanie!

Ostatnia edycja:
Magdalena ten Twój Bartuś to już chyba niedługo raczkował będzie co ?? :>

Fifka dziękuję :):*

nicola a może teraz Wam się udało :> trzymam &&& żeby @ nie przylazła na najbliższe 9 miesięcy ! :)

Olcia zobaczymy... coś tam próbuje jak leży na brzuszku ale póki co pełza w tył :-D
A w ogóle to po raz kolejny gartuluję!!!! :*

Kurcze znów edytowałam post wyżej i mmnie wyprzedziłyście! więc proszę o wrócenie się bo to ważna sprawa :-p

Fifka Kolorowych snów :*

Magda mam taką samą matę jak Ty :-)
Ale mój olewa pałąki, siedzi tylko dupką na macie i pierdzi w nią :-)
Bartuś przystojniak :-)

Propos gorącego dania, może szaszłyki?
Mam dużo pomysłów, ale troszkę bardziej pracochłonne.

Booosz, ja już powinnam być po myciu, sobie obejrzeć film do końca...a tu co?
Młody siedzi na podłodze i sobie gada i bawi się w najlepsze.....
Chceta zdjęcie jak stoi i wygląda w swoim portach jak zawodnik Aikido?

Magdalena ja ostatnio robiłam łososia w ziołach - dużo czasu nie zajmuje ale jest dosyć drogi ... :p i do tego sałatkę grecką i fryteczki :p albo zrób jakąś lasagne czy coś :>

reklama
Magdalena jak szybkie i tanie, to ja proponuje- dorsz zawijany z pesto i to tego kasze kuskus no ale to trzeba lubic ryby, my z mezem jestesmy wielkimi fanami, wiecv wszystko co z ryb to nam smakuje,no ale do rzeczy przy tym daniu sie nie narobisz- obs,mazasz na poczatek lekko dorsza, a pozniej zawijasz z pesto i wkladasz do piekarnika na 20 minut, my to laczymy wykalaczkami, tylko pozniej trzeba gosaciom powiedziec, zeby uwazali na nie :-p na a kukus to wiadomo:-)
aaa no i pesto to najlepiej kupic gotowe ze sloiczka, choc moj maz ambitnie czasem sam robi

Do góry